Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

witam was dziewczyny, dawno mnie nie było, muszę wam powiedzieć że cera niesamowicie mi się wygładziła. byłam niedawno u dermatologa i zapisała mi 2 ostatnie pasty, resorcini 11 i resorcini12, reszta taka jak w dwoch ostatnich. jeżeli wasza skóra dobrze znosi to złuszczanie to możecie używac tezż tych past, one są już dość mocne. przebarwien już prawie nie mam, a blizny bardzo się spłyciły choć nie znikły całkowicie, nadal mam małe dziurki, ale to jest nic w porównaniu d tego co było przedtem. oczywiście o oststecznym efekcie jeszcze wam napisze bo musze jeszcze zastosowac te 2 najmocniejsze pasty, skończe za około miesiąc, wtedy wam powiem już dokładnie. naprawde warto złuszczyć sobie tym skórę bo super wugładza. po tych dwóch ostatnich pastach podobno będzie super, zobaczymy!!!!!napisze wam jak skoncze całą kurację. na razie jestem bardzo zadowolona i ciesze sie że moge pomóc innym dziewczynom, podzieliłam się z wami tą informacją bo naprawde wiem jak to jest mieć pryszcze i blizny! pozdrawiam was wszystkie i życze powodzenia w walce z bliznami i pryszczami! pa!!!!!

Gość Anetaaaa
Hej!Ja nie mam dziurek tylko płytkie blizny(ale za to dosc duzo-w kazdym razie widac) do tego mam jeszcze zaskórniaki-a moja cera ogólnie wyglada na zmeczona, niezdrowo...byłam u dermatolog...przez 3 miesiace uzywałam differin...nic mi to nie pomogło.Przy kolejnej wizycie poprosiłam ja o jakos masc na blizny...a ona nawet nie przyjrzała sie dokładnie mojej twarzy(bardzo nie przyjemna kobieta) i powiedziała...ze nie jest od upiekszania i kazała mi isc do kosmetyczki(na kwasy).Niestety nie mam tyle kasy-bo dowiedziałam sie ze łacznie wyjdzie mnie to ok 600 zł.Myslicie ze ten roztwór pomoze mi?

Kurcze, ja bym spróbowała, ale przeczytałam w necie, że rezorcyna jest szkodliwa... Sama nie wiem...

do ANETAAA Jesli masz płytkie blizny to jeśli zrobisz sobie ta kuracje pastami rezorcynowymi to bedziesz miała gładziutka cere jak marzenie efekt lepszy niż po kwasach, wiem bo sama byłam na kwasach. uwierz mi to naprawdę działa, ja załozyłam ten topik. poczytaj go od poczatku. koszt miesięczny to zaledwie 10 zł. zacznij od resorcini 1.5, ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0, potem resorcini 4,5: ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0: trzecia pasta resorcini 7, ol. paraf 10.0, pastae zinci ad 50.0, czwarta resorcini 10, ol paraf 10.0 pastae zinci ad 50.0 piąta: resorcini 11.0, ol paraf 10.0 pastae zinci ad 50.0, szósta: resorcini 12, ol paraf 10.0 pastae zinci ad 50.0. Kazda pasta 2 tygodnie na noc. poczytaj sobie wczesniejsze posty tam znajdziesz odpowiedzi na twoje ewentualne pytania czy wątpliwości. powodzenia.

Gość endi
DO MAJA maju jak długo tosowałas bromergon? poniewaz wczesniej pisałas ze Ci on przede wszystkim pomógł?

do 4 miesiące po 2 tabletki dziennie, potem miesiąc zmniejszałam dawki do pół tabletki, a teraz nie biore wcale od miesiąca i nic mi nie wychodzi nawet orzed okresem, tylko jeden taki malutenki pryszczyk, ale nie ma po nim blizny.

Gość Anetaa
przeczytałam cały topik...ale mimo wszystko troche sie waham...nie wiadomo przeciez jak moja skóra zareaguje na ten preparat(czy nie bedzie np za mocny)dlatego chciałabym wczesniej pójsc do jakiegos dobrego dermatologa...ale w tym celu bede musiała pojechac chyba do innego miasta...bo u mnie to szkoda gadac(chociaz chyba w aptece powinni mi udzielic wszelkich informacji-wkoncu pracuja tam osoby po studiach)

Gość Anetaa
aaa...i chciałam sie jeszcze zapytac czy te masci mozna stosowac wiosna, latem...bo wiem ze przy stosowaniu niektórych preparatów nie wolno wychodzic na słonce(tak jest np z kwasami-kosmetyczka powiedziała mi ze latem wogóle nie wykonuja tych zabiegów)

Gość a czyyy
Po tej pascie skora intensywnie sie luszczy?? Jest podrazniona? Nie straszysz ludzi na ulicy? Ja wlasnie uzywalam juz roznych zluszczaczy i byly okresy ze wygladalo to potwornie, az mi wstyd byl wyjsc z domu, skora czerwona i w dodatku odpadajaca platami... Jak to jest w przypadku tej pasty ? Czy ona podraznia? Czy poradzi sobie z grudkami ? Czy mozesz normalnie nakladac makijaz ( tj. jakis podklad, puder? ) ? Nie wyglada to zle?

Gość upppppppppp

Witam Maju. Właśnie jak to jest z tym słońcem? mozna się opalac stosując ta pastę?? Pozdrawiam.

witam a czy tą maść mogą stosować osoby po 50tce??,albo osoby z cerą naczynkową? pozdrawiam

Gość Marcelins
a czy mozna o stosowac na skóre(z zaskórniakami) czy cera musi byc całkowicie wyleczona z tradzika...

Gość endi
hej juz pastę zamówiłam w aptece odebrac mam we wtorek zobaczymy jakie bedą skutki napisze.....

pierwsze pasty są delikatne, skora nie schodxi mocno,te nastepne sa mocniejsze, ja robie makijaz cały czas inaczej bym z domu nie wyszła. rano najlepiej umyć twarz czymś co zawiera drobinki taki mały peeling np z garniera ten żel do mycia twarzy, z serii czysta skora, można terz zetrzec schodząca skorekę po tym peelingu wacikem i mleczkiem do demakijażu to trochę ją nawilży i można kłaść puder, najlepiuej dobrze kryjacy ja mam maybelline ten trwały.kosztuje 30zł. póżniej jest już trochę gorzej bo skora dosć mocno schodzi warto zetrzeć najpierw resztki papierem toaletowym , potem zrobić sobie peeling taki gruboziarnisty żeby usunąć ta schodzacą skóre, po nim skóra jest czerwona i trochę podrazniona, zmyć mleczkiem posmarować jakimś kremem i nałożyć fluid koniecznie dobrze kryjacy bo buzia po tym peelingu jest czerwona. ja jak nałoże sobie mayberlline to nic nie widac to najlepiej kryjacy puder jaki miałam. ja już w zasadzie koncze te pasty i buzie mam super wygładzoną, jeszcze 2 ostatnie pasty. pa

Gość Anetaaaa
ale czy te pasty mozna stosowac...i wychodzic normalnie na słonce(nie mówie o opalaniu...ale ogólnie wychodzac na dwór wiosna czy latem w upalne dni)..nie chciałabym zeby mi wyskoczyły jakies plamy-a chce zaczac stosowac te pasty

znalazlam strone na ktorej pisze \"Niektóre substancje używane do produkcji kosmetyków. Ich obecność wymaga umieszczenia ostrzeżenia zdrowotnego na opakowaniach\" i wsrod nich jest wlasnie rezorcyna. Juz nie wiem co o tym myslec. Jest to artykul z \"rzeczpospolitej\"

dziewczyny, a myślicie że te wszystkiekosmetyki którycgh używacie nie zawieraja szkodliwych substancji? nawet sobie nie zdajecie sprawy jakie mogą być szkodliwe te tony tuszu do rzęs kredek do oczu fluodów i cieni które nakaładacie codziennie na twarz, i kilogramy chemi którą jeciwe w POSTACI BŁYSZCZYKÓW I POMADEK. ta pasta to nie jest wynalazek już pół wieku temu ludzie jej używali w tym celu, ja sama używam jej już 3 miesiace i czuje sie dobrze. naprawde myślicie że inne preparaty na pryszcze i te złuszczajace nie maja żadnych szkodliwych substancji? jesteście w błędzie. A jesli chodzi o słońce, to oczywiście tyrzeba postępowac tak jak np po kwasach, lepiej unikać słońca i nakładac puder z jakimś faktorem np maybelline. polecam te pasty bo naprawde działaja cuda! trzeba tylko trochę cierpliwości i systematycznosci. powodzenia!

Gość Anetaaaa
a wiec teraz nie zabardzo zaczac je stosowac...bo przeciez jest juz wiosna(i nie sposób uchronic sie od słonca).Czy moze...mozna je stosowac przez wiosne, leto-pod warunkiem ze bedzie sie stosowac kremy z filtrem itd...bo widzisz od kosmetyczki dowiedziałam sie ze zabiegów z kwasami wogóle nie wykonuja wiosna

ja miałam kwasy wiosną, dziewczyny, to jest złuszczanie pooiwerzchniowe, nie przesadzajcie, można teraz zacząć, chodzi o to z.eby nie chodzić na solarium i nie leżec plackiem godzine na słońcu beż niczego, nie opalać się specjalnie. jak trochę promieni wam na buźke spadnie w czasie spaceru to nie zaszkodzi. wystarczy fliud. pa

Gość elizda
Witam, jutro odbieram pierwszą pastę w aptece i nie ukrywam, że wiele obiecuję sobie po jej zastosowaniu. Mam za sobą kilka zabiegów kwasami (łącznie z trzykrotnym yellow peel) i niestety zarówno dziurki jak i przebarwienia nadal zdobią moją twarz. Mam nadzieję, że te pasty w końcu pomogą, bo koszt kolejnych zabiegów to trochę za dużo jak na moją kieszeń. Mam jedynie pytanie, czy pastą wystarczy posmarować skóre, czy należy ją wcierać?

NALEŻY POSMAROWAĆ NIĄ SKÓRE NA NOC, NAJLEPIEJ POŁÓŻ SOBIE COS NA PODUSZKE BO TA PASTA NIE ZASYCHA. RANO ZETRZYJ SOBIE NP PAPIEREM TOALETOWYM, POTEM ZMYJ WODĄ ALBO JAKIMŚ ŻELEM NAJLEPIEJ JESZCZE Z DROBINKAMI NP Z GARNIERA, ŻEBY ZESZŁA TA ŁUSZCZĄCA SIE SKÓRA,PRZY MOCNIEJSZEJ PASCIE BĘDA JUZ POTRZEBNE PEELINGI GRUBOZIARNISTE ŻEBY ZŁUSZCZYĆ TA SCHODZACĄ SKÓRE. POTEM ZMYJ NP MLECZKIEM DO DEMAKIJAŻU NAŁÓŻ KREM JEŚLI TRZEBA A POTEM FLUID. TRZEBA NAPRAWDE TROCHĘ CIERPLIWOSCI I SILNEJ WOLI ŻEBY TO PRZETRWAC, NA POCZĄTKU PASTY SA DOŚĆ SŁABE ALE PÓŻNIEJ PO TYCH MOCNIEJSZYCH TO SKÓRA MOCNO ZŁAZI I TRZEBA GODZINE WCZEŚNIEJ WSTAWAC ZEBY DOPROWADZIC JA DO PORZĄTKUTAKIEGO BY MOŻNA BYŁO NAŁOŻYC FLUID. POTEM SKÓRA MOŻE PIEC ALE NIE PRZEJMUJ SIĘ JA TEŻ TAK MIAŁAM. JA JESTEM ZADOWOLONA Z EFEKTU.

DO ELIZDA PO TEJ PAŚCIE DZIURKI CI SIE SPŁYUCĄ ALE NIE ZNIKNĄ, DLATEGO JA WE WRZESNIU ROBIE SOBIE DERMABRAZJE, PODOBNO NIE BEĘDZIE TSKA MOCNO GŁĘBOKA W GABINECIE DERMATYOLOGA, W ZNIECZULENIU MIEJSCOWYM. ŻEBY USUNAĆ DZIURKI MUSISZ MIEĆ PEELING GŁĘBOKI, TE WSZYSTKIE SA ZBYT POWIERZCHOWNE. POWODZENIA PA.

Gość endi
odebrałam trzy pasty ta druga nie wiem czy jest dobrze zrobiona konsystencja jak kauczuk nie da sie tego rozsmarować czy coś z nią jest nie tak?

do endi jeszcze raz podam skład może sie pomyliłaś 1 resorcini 1,5, ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0, 2 resorcini 4,5, ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0 3 resorcini 7, ol paraf 10.0, pastae zinci ad 50.0 4 resorcini 8, ol paraf 10. pastae zinci ad 50.0 5 resorcini 9, ol paraf 10,pastae zinci ad 50.0 6. resorcini 10, jak wyżej 7. resorcini 11, j.w 8 resorcini 12, j.w. na raz nie wykupuj aż 3 past, najlepiej 2 i jedną trzymaj w LODOWCE, jak skonczysz pierwszą(czyli po 2 tyg), zacznij tą drugą z lodowki. no a teraz włóż te dwie pozostałe do lodówki i sprawdz czy skład sie zgadza. POWODZENIA!!!!!!!!!

Gość ejhkfffff
dziewczyny a musze isc do dermatologa po recepte tak??

Z RECEPTĄ JEDNA PASTA KOSZTUJE 5 ZŁ, BEZ RECEPTY 30 ZŁ WIEC CHYBA WARTO ISC PO RECEPTE CO? WSZYSTKIE ROBIONE RZECZY SĄ REFUNDOWANE I KOSZTUJA TYLKO 5 ZŁ, SUPER CO?

Gość endi
Do Maja Maju sprawdziłam składy tych maści wszystko się zgadza te dwie pozostałe są dobre pierwsza ma konsystencje jakby masci cynkowej a trzecia zółtej papki zaczełam stosowac ja na czało zawsze wszystkie specyfiki nowe najpierw wyprobowuje na czpole bo mam grzywke i zauwazyłam ze lekko po jednym dniu zaczyna mi skóra schodzic mam bardzo wrazliwą skóre powiedz mi czy skóre smarujesz cienka iloscia tej maści czy ją wsmarowujesz? dzieki pa pa :))

a czy ugotowana woda wymieszana z wycisnieta cytryna w takich samych ilosciach usunie blizny ???bo słyszałem taki przepis