Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

Gość hope7
Ja jak juz wczesniej napisalam stosowalam paste na nogach. koncowe pasty bardzo trudno sie usuwa, strasznie wszytsko brudza, maja duze granulki, troche rysaja skore, starsznie ja wybielaja. szczerze nie wyobrazam sobie osob, ktore stosuja ja na twarzy. nogi mozna zakryc, twarz nie bardzo Ogolnie jestem zadowolona z efektow stosowania tej kuracji, pewnie gdybym wytrwala do konca 12 pasty efekt bylby wiekszy, niestety skonczylam na 10. Uzywajac tych past trzeba byc wytrwalym i summienym- mi tego zabrakolo.

Gość jola10
na twarzy pasta też jest ok piszesz ze doszłaś do 10 pasty przecież ich jest tylko 8

Gość hope7
2 lata temu przeprowadzalam kuracje wiec nie pamietam juz dokladnej ilosci past, pamietam natomiast to ze skonczylam 2 pasty przed koncem. sory za bład:)

Gość hope7
nie wiem skad mysl ze bylo ich 12...

Gość jest tam
jest tam jeszcze ktoś kto używał pasty lub używa proszę o wypowiedzi

Gość na rany
a czy mozna nakladac ta masc na swiezo rozbabrane lydki po wrastaniu? ja tak zrobilam i to od razu 12... no i nie wiem czy tak mozna. lydki tak czy owak wygladaja groteskowo.

Gość fhgutyj
jjjjjjjjjjjjjjjjjj

Gość jak tam pasta
Jak tam pasta dziewczyny ???

Gość kjjjjjjjjjjjj
j.w

Gość jammmmmmmm
hej. ja zeczlam od 5 pasty i to od razu na twarz noi tez przez kilka dni straszylam, ale po tem ladnie wszystko zeszlo. zaczynam teraz kuracje od pierwszej. pat jest 8, ostatnia 8ma ma pierwszy skladnik o stezeniu 12 % chyba dlatego piszecie ze to dwunasta.

Gość kjijjj
ja jestem na piątej paście ale chyba zaprzestanę jej stosować bo na mojej twarzy powstały nowe różowe przebarwienia i nie wie czy to zejdzie ja czy ktoś tak miał: jak smarowałam tą 4 i 5 pastą to na miejscu blizn pojawiły się takie brązowe kropeczki a jak te kropeczki zaczeły schidzić to pojawiły się różowe plamki czy to zejdzie? bo się przestraszyłam i zaprzestałam się smarować proszę o odpowiedz

Gość ddddddddddddddd
dlaczego ludzie nie wypowiadacie na temat tej pasty czyżby wogle nie pomagała?

Gość llllllllll
jestem na etapie 2ej pasty, skora zaczela sie luszczyc.przy pierwszej pascie nie zaobserwowalam zadnego luszczenia. smaruje tylko policzki. dodatkowo uzywam glyco, ale nie wiem jak dlugo bede mogla laczyc oba preparaty,bo pieczenie po glyco jest coraz gorsze. moj problem to blizny potradzikowe - dziurki. bede co jakis czas tu zagladac pozdrawiam

Gość Dominika K.
Zaglądaj tu proszę!!! Mało osób się tu wypowiada, więc każda opinia jest na wagę złota. Moim problemem też są dziurki, chyba również spróbuję stosować te pastę.

HYDROCORTISON 1.0 DETREOMYCYNi 5.0 AC. SALICYLIN 5.0 RESORCINI3.0 SPIR 70, AD 100 Strasznie dziwna ta maść 2 antybiotyki i hydrokortyzon ? Hydrokortyzon powoduje tradzik sterydowy , to jest ludzki hormon Ech beznadziejna ta pasta .. Resorcini 8,0 Zinci.oxyd.25,0 Glycerini 50,0 Ta lepsza...;)

Dodam że parafina zawarta w tych masciach zapycha pory i powoduje powstawanie nowych pryszczy , nie zaleca sie sotosowania parafiny cieklej , skora przy niej nie oddycha i w ogle... Lepsza gliceryna (glicerini) gliceroli...:)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość dółłłłłłł

Gość uuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppp

Gość ttelap
czy ktoś nadal udziela sie na tym forum?

Gość piszcie czy to działa

Gość pastaa
jestem na etapie 3 pasty ale uzywam jej juz od miesiaca bo wciaz po niej luszczy mi sie skora i boje sie co bedzie po mocniejszej. wygladam niezbyt ciekawie, w dodaku to straszne swedzenie!

Gość pastaa
3 dni temu skonczylam paste nr 3, wysmarowalam ja do konca. balam sie czwartej, ale jest bardzo dobrze. umylam buzke, zelem z drobinkami i ladnie sie zluszczyla. hmmm jak na razie jestem zadowolona, bo blizny sa mniej widoczne, jenak nie wiem czy to staly efekt. raczej mysle, ze skora jest napieta i dlatego nie widac ich tak bardzo.

Gość skfsfgsdngvlkd
ja jestem na siodmej paście smaruje ja na policzkach bo tylko tam mam pryszcze i przebarwienia teraz zrobila mi sie skorupa sucha na tych policzach i czekam az samo odpadnie

Gość pastaa
ja smaruje sie teraz czwarta. zmienilam troche taktyke, bo nie smaruje sie juz codziennie. smaruje 2-3 dni z rzedu, az zrobi sie lekka skorupka a po tem 2 dni przerwy aby skorupka sie zluszczyla, potem znow samruje kilka dni i tak w kolko.

klika miesięcy temu szukająć inf jak pozbyć sie dziur po trądziku przeczytałam ten temat oraz wiele innych. Natrafiłam na skład past rezorcynowych i szczerze mowiac nie wierzylam ze to cos pomoze, ale spisalam sklad 8 pasty i poszlam do dermatologa po recepte. babaeczka przerazila sie jej skladem i stwerdzila ze nie moze mi wypisac recepty na tak silne stezenie....ale jednak wyblagalam o recepte obiecujac ze przyjde po tygodniu pokazac twarz. stwierdzialam ze nie bede bawic sie w przechodzenie wszystkich 8past tylko zaczne od najmocniejszej ale bede uzywala jej rzadko. i tak zrobilam na poczatku nakladam paste co 3 dni skora- zaczerwienila sie (wygaldalam tak jakbym opalila sie na naratach tylko skora wokolo oczu bylla jasna), pozniej schodzila mi skora platami, na naoc stsowalam paste a na dzien odzywczy krem i musze powiedziec ze po 5 miesiacach stosowania tej pasy moje dziury zplycily sie o polowe a niektore zniknely w 100%. moja pani doktor nie mogla w to uwierzyc gdy poszlam po 1 miesiacu pokazac jej twarz!!!! powiedziala ze zapisze sobie sklad tej pasty i bedzie ja polecala innym pacjenotm oraz kazala kupic preparaty nawadniajace skore oraz z kolaganem aby skroa mogla szybciej sie regenrowac..uzywam perfect skin oraz biogal. a teraz paste nakladam tylko na 3 h wieczorem zmywam na noc a nastepnie smaruje twrz witamina a tak aby przyspieszyc tworzenie sie włokien kolagenowych. moj chlop nie moze uwierzyc ze azt ak moja twarz sie zmienila--- bylam ju zapisana na zabieg fraxelem i ciesze sie ze nie poszlam bo pasta jest 100 razy tansza a efekty takie same!! zamierzam stosowac ja jeszcze klika miesecy aby calkowicie pozbyc sie blizn bo dziurki najglebsze splycily sie bardzo ale jednak z bliska jeszcze je troche widac. zycze wytrwalosci BO SA EFEKTY trzeba tylko w to uwierzyc i dzielnie czekac przypominam ze jedna komorka skory odbudowuje sie po 4 tyg wiec efekty mierzymy w miesiacach -nie w dniach!!!!