Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

Maju! czy mozesz dac mi namiary na twojego dermatologa? CZy to on skierowal cie do endokrynologa? Mi tez przydalaby sie pomoc specjalisty. Czekam na Twoja odpowiedz w zwiazku z ta dermabrazja. Pozdrawiam! :)

DO EWKA15 DO ENDOKRYNOLOGA SAMA POSZ ŁAM JESZCZE PRZED WIZYTĄ U DERMATOLOGA! MOJ ENDOKRYNOLOG PRZYJMUJE W BYDGOSZCZY NA WOJSKA POLSKIEGO (OBOK WYDZIAŁU PSYCHOLOGII). A Z JAKIEGO WOGÓLE JESTEŚ MIASTA? BO MOJA DERMATOLOG JEST SPOZA BYDGOSZCZY JAKIEŚ 30 KILOMETRÓW.

hej laseczki do konca tej ostatniej pasty zostało mi 5 dni (resorcini13) i jest super prawie wogóle nie widac mi tych blizn(dziurek) jestem naprawdę bardzo zadowolona, warto było się tak pomęczyć z tą złażąca skórą żeby teraz cieszyc się już p[rawie gładką buźką! ale oczywiście żebym miała piękną buźkę jak pupa niemowlaka to czeka mnie jeszcze dermabrazja! oczywiscie jak ją zrobie to powiadomie was o tym, a zrobie to dopiero we wrześniu wiec jeszcze troszkę musicie wytrzymać i ty EWKO15 też. Mam nadzieję ze będzie dobrze!

hej! jestem z bydgoszczy. czy jak poszlas do endo to poprosilas o badania na te hormony czy on sam zaproponowal? Mowilas mu ze masz problem z syfami i dlatego sie zglosilas? Ja juz nie wiem co robic, niby z moja buzia juz ok ale czesto wychodza mi takie duze ropniaki. Moze skusze sie jeszcze raz na ta rezorcyne, moze z moja pasta bylo cos nie tak. Ile kosztuje ta dermabrazja??? Pozdrawiam i gratuluje :) szczesciaro

DO EWKA15, dermabrazja jest bardzo droga od 2 tysięcy do 7 zalezy gdzie chcesz zrobić. Moj ginekolog endokrynolog sam podjął decyzję o badaniu hormonów, musisz mu powiedziec o pryszczach i nieregularnych miesiączkach, zrobi ci usg dopochwowe albo normalene, wszystko na miejscu, jeśli chodzi o badania krwi to też u niego pobiera je pielęgniarka, oczywiscie trzeba je zrobić w odpowiednim dniu cyklu. podam ci namiary jeśli będziesaz chciała!

Gość Franceska22
Maju ile w koncu trzeba stosowac tych masci? Bo podalas sklad szesciu, a piszesz ze teraz stosujesz osma?Czy jezeli nie mam bardzo glebokich blizn tylko takie powierzchowne tez musze przejsc wszystkie etapy?I ostatnie pytanie, niedlugo wyjezdzam za granice na 3 miesiace, chcialabym kupic je wszystkie naraz i potem przechowywac w lodowce, mozna tak zrobic?bo nie wiem czy tam bede miala mozliwosc ich wykonania w aptece.Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedzi.

Maju! oczywiscie ze chce namiary do twoich lekarzy. Szczegolnie interesuje mnie dermatolog. Pozdrawiam.

Gość Anitaka
up

Gość mille
czesc dziewczyny, ja tez sie juz pogubilam...to w koncu ile jest tych masci, i jaka roznica w skladzie? mozecie przypomniec?

Gość Kiara
Cześć Maju 1230!Czytałam od początku Twoje wypowiedzi i muszę przyznać że zainteresowałaś mnie tymi maściami!sama walczę z bliznami po trądziku...;( Już od 8 klasy szk.podstawowej miałam problemy z trądzikiem...Lekarze faszerowali mnie tetracykliną i Diane 35, miałam też zabiegi laserowe, wydałam mnóstwo kasy...!Ładne autko bym już miała za ten szmal...;((( Ostatnio na jesień chciałam wyregulować organizm, zastosowałam dietę kopenhaską i odstawiłam Diane 35...I z dnia na dzień moja skóra się pogarszała...najpierw myślałam, ze mam uczulenie ale potem jak już mi się ropne nacieki robiły to było gorąco!Dermatolog przepisała mi Tetralysal doustnie, Isotrexin na noc i Acne Derm...Pryszcze po 2 miesiącach zeszły ale mimo,że nic nie wyciskałam zrobiły się blizny...;( mam wgłębienia i czerwone plamki...miałam już 4 zabiegi kwasem pirogronowym i nadal mam to diabelstwo na twarzy...na policzkach...Zastanawiałam się nad peelingiem kwasem trójchlorooctowym ale boję się...

Cześć! 😘 Od poniedziałku stosuję drugą paste (pierwszą stosowałam tylko jeden dzień, w niedziele) i już widać lekkie efekty :) te wstrętne dziurki, moje utrapienie od podstawówki wreszcie się troszke spłyciły... lato się zbliża, ale trudno! Musze się pozbyć tego okropnieństwa... ciało będe opalać a twarz pudrować :O;) ja robię tak: każdą paste stosuję tylko tydzień. Nie wiem czy to dobrze, ale jestem niecierpliwa bardzo:) będe stosować pasty do końca maja. I mam w planach zamówić też ten płyn na pryszce co podawałaś Majeczko!Bo ja mam okropne podskórne wągrzyska bleee... Jesteś świetna!!!!!!! Dzięki że stworzyłaś ten topik 🌻 :) napisz jak tam u Ciebie, nadal stosujesz i czy coraz lepiej jest czy przestało działać? P.S... nie no... ta pasta jest nie dozniesienia... czemu nie może zasychać?:O całe włosy i pościel upaćkana... ale trudno :) ❤️ Piszcie wszystkie dziewczyny co stosują tą paste co u Was!!!!!!!😘

Gość donkichotowa
z tego co tu czytam to widzę Majko ześ specjalistka:)powiedz mi czy ja moge po prostu z tymi przepisami isc do dermatologa i kazac mu je przepisac?hah,czy on moze robic problemy?:|bo tak dziwnie mi ,isc do lekarza i mowic mu jak ma mnie leczyc.a czy ta masć jest tylko najuz zaleczoną twarz czy np ja bym mogla ją stosowac chciaz mam zaskorniki..?

donkichotowa>> pozwól że odpowiem;) ja poszłam do zwykłego lekarza pierwszego kontaktu, powiedziałam nieśmiało że mam problemy skórne, dziurki w twarzy po przebytej w dzieciństwie ospie i czy mi wypisze recepte na lekarswto :):) i podałam skład:) no i jakoś poszło... chociaż ostatniokiedy wypisywała mi skład 3 i 4 pastę, zrobiła to nie chętnie , a w jednej tece niechcieli mi jej zrobić, chcieli jakieś tam zaświadczenie od dermatologa, bo taka wysoka ilośc kwasów jest niedozwolona przez zarząd czy coś.. no ale znalazłam inną apteke i spx:) jeśli znasz dermatologa, to poproś aby Ci wypisał... że masz dziurki niech sam zbada. Ja mam zaskórniki, niemal na całej buzi... ale i tak używam tej pasty. P.S MAJECZKO!!!!!!!!! Chodzi mi o przepis na ten płyn: HYDROCORTISON 1.0 DETREOMYCYNA 5.0 AC. SALICYLIN 5.0 RESORCINI3.0 SPIR 70, AD 100 Lekarka się mnie spytała o ten ostatni składnik - jaki to ma być dokładnie spirytus??? Inaczej nie chce mi wypisać... no i mogę tego używać na podskórne wągry?? Które nie chcą zejść za żadne skarby świata????? Odp pzdr 😘

Gość donkichotowa
hhm dzięki za opd.ale ja na pewno na własna rekę nie bede tej masci stosowac,tylko i wylącznie pod kontrolą dermatologa...tyle ze najpierw musze sie umowic na wizyte i czekac na nia ok 3 miesiecy:(chyba ze prywatnie,eh juz nie mam sily...pewno skonczy sie na tym ,ze pojde do lekarza i nie wyduszę z sibie słowa na temat tej masci,zatka mnie i tyle:p

Witam. Stosuje pasty juz od jakiegoś czasu, dzisiaj zacznę tą o stężeniu 9. Skóre mam potwornie przesuszoną, ale widze efekty, niewielkie, ale są. Najgorsze, ze włosy równiez mam w nienajlepszej kondycji (troche wcieram w nie pasty nocą:-)) Mazać się zamierzam do końca czerwca i w razie potrzeby a pewnie taka bedzie, powtórzę kuracje jesienią. Odebrałam dzisiaj ten płyn, który polecasz Maju i mam nadzieje, ze zlikwiduje mi te podskórne górki o których pisałam wczesniej. Donkichotowa, jak juz pójdziesz do dermatologa powiedz, że słyszałaś o tej paście i zapytaj co sądzi o stosowaniu ich przez Ciebie. Nic nie będziesz sugerowac a moze akurat... Będe pisać o dalszych wynikach. Pozdrawiam

Gość Karolina_19
Cieszą sie ze znalazłam ten topik...bo równiez mam problemy z bliznami potradzikowymi.Jednak masci zaczne stosowac od wrzesnia(bo mysle ze latem...troche nie za bardzo jest je stosowac...bo o ile wiem kwasy stosuje sie wiosna, jesienia).Boje sie troche...ze moja skóra bedzie na poczatku wygladała na jeszcze bardziej niezdrowa i ''zmeczoną''-w koncu bedzie wysuszona...no ale cóż trzeba bedzie jakoś przeżyc.

Gość Zainteresowana_18
pod wpływem tego topiku postanowiłam zakupic tą paste.Zobaczymy pojutrze mam ja odebrac:))

Jestem już po paście, jakieś kilka tygodni... żałuję, że przerwałam jej używanie:/ ale moja skóra tak okropnie wyglądała, że nie nic w moim przypadku praktycznie nie dało się zrobić :| peeling szczypał, krem silnie nawilżający nie pomagał, potem fluid, skóra odpadała i śmiesznie to wyglądało hehe... ale kilka dni później, po regeneracji (peelingi, maseczki nawilżające) zobaczyłam odmienioną cere... dziurki o wiele mniejsze, brak przebarwień, cera gładka jak nigdy, nigdy, NIGDY... :D ogólnie polecam, ale faktycznie nieźle trzeba o nią dbać co rano... koszmar:O no ale mówię, efekty super :) szkoda tylko, że od tego czasu już nie dbam o skórę i już nie jest taka gładka :O cholera... pzdr 😘

do KIARA MI niestety jeszcze zostały po tych pastach dziurki bo ja mam strasznie głębokie te blizny, ale naprawde ekstremalnie mi się spłyciły , skóra jest bez wątpienia o wiele gładsza, ale niestety nie jest jeszcze tak jak bym chciała. J też właśnie wybieram się na TCA, ale dopiero w sierpniu bo jade na trzy turnusy jako wychowawca kolonijny wuiec nie moge zrobić wcześniej! ja sie boję ze efekt nie bedzie zadowalajacy! CZY JEST KTOS KTO ROBIŁ TCA? USUNEŁO WAM TO BLIZNY? TZN DZIURKI? powiem ze jeśli ktoś ma płytkie plizny to ta pasta moze je całkiem zlikwidowac, jeśli bardzo głebokie to znacznie spłycić ale nie całkiem, bowiem ona nie ma tak głebokiego działania.

Mnie też zostały dziurki po kuracji, ale ja nie przeprowadziłam jej do końca. Musiałabym smarować się jeszcze w lipcu. I tak miałam zamiar skończyć na koniec czerwca, ale zrezygnawałam ze względu na stan skóry i coraz silniejsze słońce. Muszę jednak przyznać, że poprawa jest widoczna i z każda pastą dziurki stawały sie płytsze. Zamierzam powtórzyć wszystko za kilka miesięcy. Niestety nie sprawdził się u mnie ten płyn, który polecałaś Maju, miałam po nim silną reakcję alergiczną a stosowałam go umiarkowanie. Najwidoczniej do mojej skóry sie nie nadaje. Wielkie dzieki za podanie składu past, są rewelacyjne!Pozdrawiam

Gość Anetuchaa
upupup

Gość lilith20
:)

Gość lucky loly

Gość studniuuwaka
i jak tam dalej z tymi pastami?

sama jestem ciekawa jak uzytkowniczki past sie miewaja?:) w sumie po przeczytaniu calosci topiku sama jestem zainteresowana zaopatrzeniem sie w opisywany specyfik! ale mam jedno pytanie: poniewaz regularnie oczyszczam twarz u kosmetyczki jestem ciekawa czy kuracje nalezy rozpoczac po oczyszczeniu twarzy czy przed czy nie ma to wiekszego znaczenia?jezeli ktoras z uzytkowniczek zaglada jeszcze prosilabym o odpowiedz!:)ja wlasnie planuje rozpoczecie kuracji po oczyszczeniu twarzy, ale oczywiscie jakies pare dni po zabiegu zeby buzia mogla dojsc do siebie! mam nadzieje ze ktos mi odpowie na moje pytanka?pozdrawiam

Gość dfs
Hmmm... czy ktos jeszcze odwiedza ten topic ? :PP

Gość wiolusia 34
Witam!! prosze podaj mi namiary na tego lekarza oczywiscie jesli mozesz bede wdzieczna. Pozdrawiam i zycze powodzenia

Właśnie jestem po trzeciej nocy używania tej pasty:) Na efekty pewnie jeszcze będę musiała poczekać ale z opisów myślę, że warto, chociaż z drugiej strony nie ma co się tak entuzjazmować bo przecież każda cera reaguje inaczej! Jest tylko jeden mankament tej pasty - nie zasycha:( ale i pewna zaleta że w sumie nie brudzi pościeli (jakby sie mogło wydawać skoro nie zasycha). Znalazłam też sposób (wyszukany w necie) na ranne zmywanie tej pasty - nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym - pasta zmywa sie natychmiast i nie muszę używać codziennie ani peelingów ani też papieru toaletowego do jej usuwania! Wyczytałam też, że przy widocznym łuszczeniu się skóry (w skutek stosowania past) należy stosować olej z wiesiołka bądź z ogórecznika do wmasowywania lub wklepywania w skórę twarzy (lub zastosowanie po prostu zamiast kremu) - mają działanie nawilżającei uelastyczniające!

Gość sklad
Maju:): mozesz podac sklad tej pasty??