Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

pare dni temu skonczylam uzywac tej pasty:( sloneczko zaczelo troche grzac mocniej i z obawy o jakies komplikacje skonczylam eksperymentowac. Zakonczylam po uzywaniu przez pare dni trzeciej pasty - moja cera byla okropna, taka jakas \"kaszkowata\" ale juz po kilku dniach doszla do siebie i calkiem calkiem wyglada. Nie jest to zapewne dokladny efekt koncowy ale musze przyznac iz mimo faktu ze pasta strasznie mocno wysusza to cera staje sie gladsza. moje blizny i przebarwienia pozostaly bo czas stosowania byl zbyt krotki ale nie mowie stop bo na pewno jeszcze wroce do stosowania byc moze na jesien bedzie lepszy ku temu czas. jestem caly czas optymistycznie nastawiona tylko najgorsze jest przezycie tej \"suchosci\" i widocznego luszczenia sie naskorka:(

Gość Kika123
Witam.Bardzo was prosze podajcie mi cały skład tych past jest tyc past(8). tak??? Pierewsza to:1 resorcini 1,5, ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0, 2 resorcini 4,5, ol paraf 5.0, pastae zinci ad 50.0 3 resorcini 7, ol paraf 10.0, pastae zinci ad 50.0 4 resorcini 8, ol paraf 10. pastae zinci ad 50.0 5 resorcini 9, ol paraf 10,pastae zinci ad 50.0 6. resorcini 10, ol paraf 10,pastae zinci ad 50.0 7. resorcini 11, ol paraf 10,pastae zinci ad 50.0 8 resorcini 12, ol paraf 10,pastae zinci ad 50.0 Bardzo was prosze o odp.nie mam takich blizn glebokich mam atkie kropeczki male taki jak po porach.bardzo bym was prosila o odp.Dziekuje.

Gość slodziutka*
ja nie uzywalam tej pasty ale chcialm tylko powiedziec ze najlepsza metoda na spozbycie sie tradzika jest uzywanie pasty cynkowej

Gość Agata.
A masc cynkowa ona robi podluszym czasie ze cera sie po niej staje tłusta.i przestalam ją uzywac na twarz...z teszta nabawilam sie po niej duzo porów..Ja uzywam i zreszta nie tylko ja pani w aptece mi powiedzial ze masc nagietkowa jest dobra na wypryski ropne i nie tylko.!!! koszt.ok.4 zl.na wypryski i na blizny są dobre zioła szwedzkie..buteleczka kosztuje.ok.13zl.Robi sie oklady albo sie przeciera sie tymi ziolami 2 razy dzienie rano i wiecczorem ich uzywam 1 miesiac i powiem prawde widze male rezurtaty:)Rowniez jest dobry Bisholin...to jest chyba jakas sol morska..rowniez sie robi oklady nim alw on kosztuje ok.40.zl nie na moja kieszen...aha i dziewczyny dajcie swojej twarzy odpoczac od tych wszystkich mazidel...raz na jakis czas nie biezcie na twarz nic nich wasza cera udycha...:):):):):) Pozdrawiam..Buzka:*

Gość Adam i Bunia
Czytając do tej pory te niegdyś żywy topik jestem teraz przybity tym jak on zamarł.Gdzie podziali się ci ludzie co go tworzyli ,co z nimi ,jakie osiągnęli efekty.

Gość Adam i Bunia
Martwa cisza która dotąd trwała będzie za moja pomocą zabita... przynajmniej na jakiś czas:)

Gość Adam i Bunia
Ktos się dopytywał o działanie TCA (kwas trójchlorooctwy).Więc do leczenia pozostałości po trądziku takie jak blizny atroficzne(zapadnięte ubytki w skórze)przebarwienia właśnie ten środek jest jednym z lepszych.Bo silny w działaniu.Stąd wykonują go tylko dr dermatolodzy.Z tego właśnie powodu na dzień dobry zapłacimy parę stówek.Za tytuł przed nazwiskiem.W Toruniu w PCME dr Markowski bierze 350 zeta + 80 za wizytę.Wykonywałem go 3 tyg.temu w połowie czerwca.Nie korzystam ze słońca ,chadzam cienistą stroną chodnika.Dla mnie nie ma z tego powodu przeciwwskazań do jego wykonania i go unikam nie tylko z powodu wspomnianej eksfoliacji naskórka.Wiem jakie słońce jest szkodliwe.Efekty?Gładka skóra.Reszta pozostała.

Gość Adam i Bunia
Zabieg trwał 45 min.trochę szczypało.Stężenie 35 proc. efektywne działanie do górnej warstwy skóry właściwej.Jednak zmiany trądzikowe leżą głęboko w skórze właśc.stąd ich usunięcie jest ciężkie nieraz niemożliwe.Peelingi i te maści działają daleko płycej i z tego powodu nie warto sobie roić większej nadzieji.Jeśli TCA działa tak jak działa to co te zwyklejsze specyfiki mogą zdziałać.Tych TCA wykonuje się 4 w serii ,a serii moga być dwie.Oczekiwany rezultat - spłycenie blizn i rozjaśnienie przearwień o ok.70 proc.W najbardziej optymistycznym założeniu.

Gość Adam i Bunia
To co się nieraz wyczytuje na ten temat mianowicie że wystarczy zabieg jakiś kremik może na przebarwienia to niedomówienia.Sprawa wymaga większego zaangażowania i i własnej energii i środków.Finansowych.Pozdrawiam

Gość sklad
dupa mnie boli

Podnoszę ten topik, bo warto! Rok temu dzięki tej paście pozbyłam się części dziurek na twarzy, ale musiałam przerwać kurację:/ /. Teraz jestem na etapie 2 pasty i skóra powolutku się łuszczy. Dodatkowo przecieram ją płynem afrodyta adonis, żeby szybciej się łuszczyła. Moja cera jest mieszana, ale mam dużo porów i wiele wiele dziurek na policzkach (chyba po ospie jak byłam mała...), a na czole mam pełno blizn po wyciskaniu krost :| Moim szybkim sposobem na pozbycie się tej pasty rano jest nalanie na wacik dużej ilości mleczka kosmetycznego i wycieranie policzków, czoła itd. osobno. Potem myję ją jeszcze żelem (najlepiej z drobinkami) i mocno wycieram o ręcznik, bo trochę mi tej pasty w dziurkach zostaje :p Zachęcam was do tej pasty... będę tu pisać o rezultatach... pzdr 🌻

Gość upppppppppppppppppppp

Gość nisss_
Zaczynam 3 pastę :]]]]]] skóra schodzi coraz mocniej i coraz trudniej to tuszować... wygląda okropnie, jak u 70babci:P :) Nie ma nikogo, kto by razem ze mną pisał o efektach?:/

Gość ......... . ........

BĘDĘ UPARTA :P kurczę, napewno są osoby z tak problemową cerą :) Jeszcze nie ma lata, więc jest idealny czas na używanie tej pasty...!!!

Gość sklad
dupa dalej mnie boli

Gość paulina876
Po tych pastach moja cera stala sie bardzo jasna i czysta:) ciesze sie ze ten topik poswstal.to naprawde dziala:)

Paulina a ile używałaś tej pasty i w jakim celu? A ja 2 tydź. na 3 paście, niedługo 4 ... skóra coś przestaje schodzić ... trzeba robić często peelingi i przecierać dodatkowo czymś złuszczającym, ja używam afrodyty adonis i czasem trę szorstkim ręcznikiem, żeby się pozbyć tej skóry...:]

Gość Agata.
Lepiej nie mieszać tych soków

MOJA CERA JEST CORAZ PIĘKNIEJSZA!!! WARTO CIERPIEĆ Z TĄ PASTĄ CO NOC!!! TYLKO RAZ POPEŁNIŁAM GRZESZEK I POSZLAM NAWET SPAC W MAKIJAZU... MIALAM POTEM PARE SYFKOW ALE COZ...:P Mam jeszcze dziurki... są dość spore i jest ich pełno, denerwują mnie... :( ale czekam cierpliwie, tylko szkoda, że sama :D

Gość upppppppppppppp

Gość uppppppppppppppppp....

Gość hope7
hej! jestem tu nowa, problem o ktorym tu piszecie mam na nogach, dokladnie na lydkach, strasznie wygladaja. od 2 lat nie pokazuje nog, czy lato czy zima chodze w spodniach.(mam 20 lat) Czy ta masc jest mi w stanie pomoc na takie stare blizny? moj dermatolog byl jedna wielka porazka, tylko kase stracilam na rozne masci...:/ prosze o pomoc!

mysle, ze warto sprobowac... nie wiem, chyba skora nog nie jest taka wrazliwa jak ta na twarzy... ale warto sprobowac... a mi skora przestaje schodzic musze isc po 5 paste!;o

Gość hope7
dzienx, to moze zaczne od pasty nr 2.. ta pasta smaruje sie tylko na noc?

Tak, tylko na noc ;] ona jest taka jakby tłusta i nie zasycha. Więc radzę Ci owinąć nogi posmarowane pastą w papier toaletowy. I lepiej nałóż dużo tej pasty, grubsza warstwę... i pisz tutaj :)

Gość hope7
ok, w poniedzialek ide po recepte i zaczynam:)