Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgrabna nóżka

Czy polopiryna i inne przeciwgrypowe oslabiaja dzialanie tabletek anty ?

Polecane posty

Gość zgrabna nóżka

Czy biorac polopiryne i inne tego typu leki na gdype i przeziebienie oslabie dzialanie cilestu? Wie ktos moze jakie konkretnie leki ostabiaja? pozdrawiam.

Gość kinga78
hej bralam Cilest i tez dowiadywalam sie u gina o tabletki przeciw bolowe, spoko nie oslabiaja sa za slabe. oslabiaja tylko te mocniejsze jak ketanol lub tramal nie musisz sie martwic. pozdrawiam

Aja właśnie słyszałam że polpiryna osłabia Umnie przerwa pomiędzy opakowaniami a ja niemam okresu Boję się!!!!!! Przyjmowałam polopirynę Dlatego dałam ten temat. Ketonal nie osłabia bo brałam i było ok

Gość mala83.
nie ma takiego leku jak ketanol, jest ketonal:) sorry ze sie czepiam:) nie oslabiaja

Gość a ja mam fajnego
ok a czy zaszedł ktoś w ciąże stosując cilest i zażywając antybiotyk?? w ulotce pisze, ze osłabia działanie anty!!

Gość mala83.
mnie 3 dni po skonczeniu augmentinu pekla gumka . nie zaszlam. tez mam cilest

Gość a ja mam fajnego
dzięki też miałam augumentin :)

Gość mala83.
polecialam 2 dni pozniej do gin. on mi powiedzial ze nic nie oslabia, ze teraz sie tak uwaza. nie uspokoilo mnie to wystarczajaco wiec skonsultowalam to z ... testem.. ufff

Gość a ja mam fajnego
chyba tez tescik zrobie ale musze poczekać jeszcze troche

Gość mala83.
ja robilam chyba w 7 czy 8 dzien bo pomimo tabsow mi sie okres spoznial myslalam ze wyjde z siebie, caly czas sie uspokajalam tym co mowila mi gin. ale nie za duzo to dalo. 2h po zrobionym tescie @ jak sie patrzy. bedzie dobrze! a zabezpieczasz sie jeszcze jakos? mi wtedy pekla gumka:(

osłabiają tylko antybiotyki to też nie wszystkie ale to nie jest tak, że skuteczność spada do zera :P jest ona po prostu nieco mniejsza niż zazwyczaj i trzeba mieć strasznego pecha, żeby przez to zaciążyć :D ale mimo wszystko ja kiedy biorę antybiotyk staram się uważać tzn jest stos przerywany żeby nie ryzykować nie potrzebnie :D polopiryna i aspiryna nie obniża skuteczności ale nie należy jej zażywac tuż przed i w trakcie okresu bo rozrzedza krew i ja raz przez to dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu :D :P :P

Gość a ja mam fajnego
e no ciężko się przyznać ale nie- to była niespodziewana nocka z byłym i ciąża stanowczo niewskazana

Gość mala83.
cilest nie jest preparatem o najmniejszym poziomie hormonow, takze.. ja tydzien skakala po scianach ale skonczylosie dobtrze.. tyle ze ja stosuje zabezpieczenie tabsy+ gumka. gumka pekla i jeszcze w okresie antybiotykowym:/

Gość aaaaaa help help heeeeeelp
kurde, nikt nic nie wie, moze wy bedziecie wiedzialy... czy skutki uboczne yasmin, takie jak bole piersi i lekkie mdlosci moga sie pojawic dopiero po kilku opakowaniach? jestem na 14 tabletce trzeciego opakowania, nie mialam biegunek ani wymiotow w tym cyklu, ze trzy razy wzielam tabletke jakas godzine pozniej niz zwykle... jest sie czym martwic czy nie? poradzcie cos 😭

Gość a ja mam fajnego
a ja gumek nie lubie :(

Gość mala83.
pewnie ze moga. zawsz moga sie pojawic. a co Ci oradzic? nie ede sciemniac-- wizyte u gina.

pojutrze robie test, jesli za tydzien nie bedzie krwawienia to niechybnie sie do niego wybiore (choc srednio mi to na reke, zwazajac na koszty :O). to moje pierwsze tabletki, chociaz ogolnie, to staroc ze mnie... wczytuje sie w te ulotke i jest napisane, ze skutki uboczne moga sie utrzymywac przez pierwszych kilka miesiecy, nic nie jest napisane kiedy mozna ZACZAC je odczuwac. ale u mnie bylo od poczatku ok, a nagle przy trzecim op. mam piersi strasznie obolale i nabrzmiale....

Gość mala83.
czasem pojawiaja sie po kilku latach...

Gość mala83.
a ciaze wykluczasz?

no wlasnie usiluje wykluczyc! wiem, ze poki sama sie nie przetestuje, to sie niczego na 100% nie dowiem, ale moze ktos mial podobnie...czyli ze na poczatku brania bylo ok, a nagle pozniej zaczelo sie cos w organizmie dziac, chociaz to nie byla ciaza... fakt, ze nie stosowalam dodatkowego zabezpieczenia, fakt, ze skonczyl w srodku, ale bylam pewna, ze skoro nie bralam zadnych lekow, nie wymiotowalam i nie mialam biegunek a tabletki bralam co do minuty ( ze 3-4 razy z godzinnym poslizgiem), to ciaza mi nie grozi... a tu nagle mi te cycki wyskakuja, no...poprzednie krwawienie bylo takie jak zawsze, dosc obfite :( wrzodow zoladka sie nabawie z nerwow, ten caly seks to chyba nie dla mnie

Gość akinomMonika
Czy leki typu septolete bądź acatar obniżają działanie tabletek anty? Jestem w połowie 5 opakowania OC35...

Gość czytaj ulotke
w ulotce tabsów lub leków zawsze jest informacja jeśli osłabiaja, ale na 99% moge powiedzieć że nie. Osłabiają głównie antybiotyki, dziurawiec i leki psychotropowe