Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menu

dieta 1000 cal

Polecane posty

Gość -KaRiNkA-
Cześć Wam wszystkim! Ja też chcę schudnąć!:D Zaczynam odchudzanie od poniedziałku.:D Pewnie zadajecie sobie pytanie: "Czemu od poniedziałku, a nie od zaraz?". Odpowiedz: Dla tego, że chce jeszcze zjeść kilka rarytasów, na które mam wielką ochotę (hehehe):D Mam wielka ochotę na ciasto "Kopiec kreta". Mam przepis dla tych co chcieliby spróbować tego ciasta. Moja wypowiedź na temat tego ciasta: "Po prostu niebo w gambie!:D" A oto przepis: Składniki: NA CIASTO: -0,5 kostki (czyli 12,5 dag) margaryny -0,5 szklanki cukru -2 jajka -1,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -niecałe 0,5 szklanki wody -2 łyżki kakao NA KREM: -0,5 litra śmietany kremówki -2 "śmietan-fixy" -3 łyżki cukru pudru -1 tabliczka ciemnej czekolady -3 banany -sok z 1 cytryny Przepis: CIASTO: Margarynę, cukier, kakao i wodę wkładamy do jednego rondelka, umieszczamy na niedużym ogniu i mieszamy do chwili aż margaryna się rozpuści i wszystko się z sobą połączy. Masę odstawiamy do ostudzenia. Bierzemy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy dodajemy żółtka, a później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy je do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy, o średnicy 24 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok.20-30 minut. Ciasto lekko studzimy, ale tylko lekko! W jeszcze ciepłym wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki (powinny mieć grubość ok.1-1,5 cm). Wydrążony środek drobno kruszymy i chwilowo zostawiamy w spokoju. KREM: Czekoladę siekamy w drobną kostkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, z dodatkiem cukru i "śmietan-fixów". Dodajemy do niej czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół. Czym prędzej skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. KOPIEC KRETA: Na dnie wydrążonego ciasta układamy połówki bananów. Nakładamy na nie bitą śmietanę, formując z niej kształt kopca. Śmietanę obficie posypujemy okruchami ciasta, przyklepując je lekko, aby nie odpadały. Całość wstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny. ODE MNIE: Cóż mogę powiedzieć... Ciasto jest naprawdę godne wypróbowania. Nie znam nikogo, kto po skończeniu pierwszego kawałka nie poprosiłby o dokładkę ;) Dlatego myślę,że wkrótce znajdzie się wśród Was wielu jego zwolenników. Smacznego! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -KaRiNkA-
Cześć Wam wszystkim! Ja też chcę schudnąć!:D Zaczynam odchudzanie od poniedziałku.:D Pewnie zadajecie sobie pytanie: "Czemu od poniedziałku, a nie od zaraz?". Odpowiedz: Dla tego, że chce jeszcze zjeść kilka rarytasów, na które mam wielką ochotę (hehehe):D Mam wielka ochotę na ciasto "Kopiec kreta". Mam przepis dla tych co chcieliby spróbować tego ciasta. Moja wypowiedź na temat tego ciasta: "Po prostu niebo w gambie!:D" A oto przepis: Składniki: NA CIASTO: -0,5 kostki (czyli 12,5 dag) margaryny -0,5 szklanki cukru -2 jajka -1,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -niecałe 0,5 szklanki wody -2 łyżki kakao NA KREM: -0,5 litra śmietany kremówki -2 "śmietan-fixy" -3 łyżki cukru pudru -1 tabliczka ciemnej czekolady -3 banany -sok z 1 cytryny Przepis: CIASTO: Margarynę, cukier, kakao i wodę wkładamy do jednego rondelka, umieszczamy na niedużym ogniu i mieszamy do chwili aż margaryna się rozpuści i wszystko się z sobą połączy. Masę odstawiamy do ostudzenia. Bierzemy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy dodajemy żółtka, a później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy je do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy, o średnicy 24 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok.20-30 minut. Ciasto lekko studzimy, ale tylko lekko! W jeszcze ciepłym wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki (powinny mieć grubość ok.1-1,5 cm). Wydrążony środek drobno kruszymy i chwilowo zostawiamy w spokoju. KREM: Czekoladę siekamy w drobną kostkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, z dodatkiem cukru i "śmietan-fixów". Dodajemy do niej czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół. Czym prędzej skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. KOPIEC KRETA: Na dnie wydrążonego ciasta układamy połówki bananów. Nakładamy na nie bitą śmietanę, formując z niej kształt kopca. Śmietanę obficie posypujemy okruchami ciasta, przyklepując je lekko, aby nie odpadały. Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. ODE MNIE: Cóż mogę powiedzieć... Ciasto jest naprawdę godne wypróbowania. Nie znam nikogo, kto po skończeniu pierwszego kawałka nie poprosiłby o dokładkę ;) Dlatego myślę,że wkrótce znajdzie się wśród Was wielu jego zwolenników. Smacznego! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a teraz dacjie tu jakies
przyklady roznych menu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak to świetna dieta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czemu swietna
?:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ccccccccccccxcxx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Przegięcie
karinka jak mozna byc tak okrutnym i dawac przepis na taka pychotke na forum dla glodujacych-z-przymusu?;(((jak tak mozna? toz to niehumanitarne i sadystyczne;((((ja mam taka ochote na slodkie...och ciezkie jest nasze zycie...sama zobaczysz karinka oj zobaczysz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -KaRiNkA-
Ja stworzyłam pokój na stronie www.polchat.pl i możecie na niego wchodzić kiedy chcecie ja postaram się, żeby zawsze ktoś tam był. Mój pokój nazywa się "Dla nastolatek...".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spoxooo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość macieeeeeee
ŚNIADANIA (210 kcal): mleko (1 szklanka - 100 kcal), płatki kukurydziane (2 łyżki - 80 kcal), truskawki (10 sztuk - 30 kcal). (250 kcal): Kromka chleba, dwa plastry szynki na liściu sałaty, mleko. Inny zestaw to pieczywo z masłem, twaróg chudy, kawa z mlekiem bez cukru. (260 kcal): Deser owocowo-jogurtowy z kaszą manną, szklanka herbaty zielonej bez cukru. Deser owocowo-jogurtowy z kaszą manną Składniki: 125ml mleka 0%, 1 1/2 łyżki kaszy manny, 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru, 1 łyżka cukru, 50g wiśni, 70g czereśni, otarta skórka cytrynowa. Wykonanie: kaszę ugotować na mleku, następnie wymieszać z jogurtem, cukrem i z wydrylowanymi owocami, wymieszać. Udekorować skórką cytrynową. do 250 kcal: KANAPKA Z SEREM I KIWI. Kromkę ciemnego chleba tostowego posmarować łyżeczką masła lub margaryny. Obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego. Zjeść z kiwi i marchewką. PŁATKI CZEKOLADOWE Z JOGURTEM. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę. CHLEB Z TWAROŻKIEM I POMIDOREM. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku. Pomidor pokroić w plasterki i położyć na kanapce. SEREK OWOCOWY. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag mrożonych malin. BUŁECZKA Z DŻEMEM. Małą bułeczkę maślaną przekroić, posmarować łyżeczką masła lub margaryny oraz 2 łyżeczkami dżemu. KANAPKA Z SZYNKĄ I OGÓRKIEM. Bułeczkę pełnoziarnistą przekroić, posmarować łyżeczką masła lub margaryny. Obłożyć 4 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. Posypać kiełkami rzeżuchy. Kanapka z jajecznicą i szczypiorkiem Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła lub margaryny. Jajecznicę położyć na kromce chleba z pełnego przemiału. OBIADY: (220 kcal): zupa ogórkowa bez śmietany (200 g - 80 kcal) ryba gotowana (50 g - 40 kcal) ziemniaki (2 małe - 60 kcal) jarzyny (100 g - 40 kcal). (350 kcal): Bulion posypany natką pietruszki, pieczone udko kurczaka (bez skóry), gotowane warzywa, liść sałaty. (350 kcal): zupa koperkowa z lanym ciastem, pulpet cielęcy, ziemniaki i marchew z wody. (346 kcal): Suflet biszkoptowo-agrestowy, szklanka herbaty owocowej bez cukru. Suflet biszkoptowo-agrestowy Składniki: 60g podłużnych biszkoptów, 6 łyżek wina czerwonego, 250g agrestu, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka mleka 0%, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1/2 żółtka, 1/2 białka, sok z cytryny. Wykonanie: biszkopty skropić sokiem z cytryny, włożyć do formy na suflety. Agrest po umyciu dusić w winie z cukrem 10 minut. Osączyć i posmarować nim biszkopt. Żółtko wymieszać z mąką i mlekiem. Białko ubić na pianę i dodać do żółtka z mąką, delikatnie wymieszać. Wlać masę na agrest i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 1 godzinę. (360 kcal): Omlet piankowy z owocami, szklanka wody mineralnej niegazowanej. Omlet piankowy z owocami Składniki: 1 jajko, 1 łyżeczka cukru pudru, 1/2 łyżeczki mleka 0%, 1/2 łyżeczki mąki, sól, 1 łyżeczka oliwy z oliwek. Nadzienie: 125g truskawek, 1/2 średniego kiwi, 1/2 średniej nektarynki, 1/2 łyżeczki cukru. Wykonanie: nadzienie - owoce umyć, kiwi obrać, wszystkie pokroić i posypać cukrem, odstawić na 3 minuty. Ciasto - białko oddzielić od żółtka, z białka ubić pianę, dosypując stopniowo cukru pudru. Żółtko rozbić z mlekiem, dodając po trochu mąki i soli, połączyć z pianą z białka, delikatnie wymieszać. Ciasto smażyć na małym ogniu 5 minut. Po usmażeniu przemacerować owocami, złożyć na pół i podawać. (360 kcal): Naleśniki z czarnymi jagodami polane jogurtem naturalnym bez cukru (100ml), szklanka herbaty z cytryną bez cukru. Naleśniki z czarnymi jagodami Składniki: ciasto: 3 łyżki mąki pszennej, 1/2 jajka, sól, 5 łyżek mleka 0%, 1 łyżeczka oliwy z oliwek. Nadzienie: 80g jagód i łyżka cukru. Wykonanie: ciasto: - osoloną mąkę przesiać przez sito. Żółtko oddzielić od białka, żółtko rozbić z mlekiem, stopniowo dodawać do mąki, ciasto mieszać rózgową trzepaczką. Zostawić na 20-30 minut. Z białka ubić pianę, dodać do ciasta, lekko wymieszać. Na rozgrzanej oliwie smażyć cienkie naleśniki. Osłodzone jagody nakładać do ciasta i zwijać naleśniki. Część jagód pozostawić i posypać nimi usmażone naleśniki. KOLACJA (212 kcal): 300 ml zupy „nic"". Zupa „nic"" - przepis: Składniki: 250 ml mleka 0,5%, pół jajka (25 g), 20 g cukru. Wykonanie: mleko zagotować. Ubić pianę z białka i kłaść łyżką kulki na gotujące się mleko. Pianki wyjmować na talerz. Żółtko utrzeć z cukrem, połączyć z mlekiem, zalać pianki z białka. (200 kcal): Omlet z zielonym groszkiem, filiżanka herbaty lub ryż z owocami, mleko. (do 220 kcal): SAŁATKA MAKARONOWA Z SEREM. Pokroić por i 5 dag pomidorów wiśniowych. Wymieszać z 4 dag ugotowanego makaronu oraz 4 dag sera owczego. Posypać łyżką posiekanej bazylii. Dodać 2-3 łyżki soku cytrynowego oraz łyżkę oliwy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. SEREK Z PAPRYKĄ. 10 dag twarożku homogenizowanego wymieszać z łyżką śmietany, doprawić sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Dodać oczyszczoną, pokrojoną czerwoną paprykę oraz pół pęczka drobno posiekanej natki pietruszki. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału, posmarowaną miksem jogurtowym. SAŁATKA WARZYWNA. Pół ogórka, marchewkę, pół cukinii oraz po pół strąka żółtej i czerwonej papryki opłukać i drobno pokroić. Wymieszać 2 łyżki soku cytrynowego, łyżeczkę octu balsamico, łyżkę oliwy, doprawić solą i pieprzem. Zalać sałatkę. Posypać łyżeczką ziaren dyni. Zjeść z kromką pełnoziamistego chleba. KANAPKA Z KRABAMI I FENKUŁEM. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką miksu jogurtowego. Nałożyć 10 dag mięsa krabowego i posypać połową pęczka posiekanego koperku. Pół fenkułu oraz pomarańczę obrać, pokroić, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zamiast z mięsem kra-bowym możesz zjeść kanapkę z 5 dag gotowanej szynki. WARZYWA Z DIPEM. Ogórek, pół kalarepki i marchewkę obrać i pokroić. 10 dag twarożku homogenizowanego wymieszać z 2 łyżkami śmietany, doprawić sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Posypać połową pęczka drobno posiekanego koperku i łyżeczką posiekanych ziaren słonecznika. KANAPKA Z SAŁATKĄ I INDYNKIEM. Bułeczkę z pełnego przemiału przekroić, posmarować łyżeczką miksu jogurtowego. Nałożyć 2 liście sałaty, 5 dag pieczonej piersi indyka. Zalać łyżeczką jogurtu ziołowego. Zjeść z pomarańczą. KANAPKA Z JAJKIEM I MARCHEWKĄ. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką miksu jogurtowego. Nałożyć plasterki jajka. Marchewkę oraz jabłko utrzeć i podzielić na pół. Do 1/2 porcji dodać łyżeczkę śmietany, skropić sokiem z cytryny i dodać słodzik. (211 kcal): Ryba po grecku (150g), kromka chleba chrupkiego, szklanka herbaty zielonej bez cukru. (210 kcal): Gotowana pierś z kurczaka bez skóry (100g) w warzywach, sałata zielona (50g) z jogurtem naturalnym bez cukru (100ml), szklanka herbaty z róży bez cukru. (185 kcal): Kanapka z kromki chleba żytniego, pełnoziarnistego, posmarowanego 1 łyżeczką niskokalorycznej margaryny, z liściem sałaty i plasterkiem polędwicy (30g), 1 średni pomidor, szklanka bawarki z mlekiem 0% (100ml) bez cukru. PRZEKĄSKI ( II śniadanie i podwieczorek do wyboru): (110 kcal): Kanapka z kromki chleba grahama, z łyżeczką margaryny, plasterkiem polędwicy z kurczaka (30 g), 50 g ogórka zielonego, herbata z cytryną bez cukru. (100 kcal): Kromka ciemnego pieczywa, twaróg chudy z pietruszką, sok pomidorowy albo pieczywo z chudą wędliną, sok wielowarzywny. (114 kcal): Jogurt jagodowy (l pojemnik, 150 ml) z łyżką otrąb pszennych. (112 kcal): Kanapka z kromki chleba chrupkiego, łyżeczki margaryny, plasterka kiełbasy szynkowej (30 g), herbata owocowa bez cukru. (114 kcal) 1 maty banan, woda niegazowana. (100 kcal): Miseczka kisielu porzeczkowego (150 ml). (92 kcal): Jabłko pieczone (200g), szklanka herbaty z cytryną bez cukru. (90 kcal) 100g śliwek. (112 kcal): duże pieczone jabłko z łyżeczką cukru. (100 kcal): grejpfrut (1 sztuka -100kcal). (100 kcal): Filiżanka herbaty, kawałek ciasta drożdżowego. (100 kcal): surówka z sezonowych warzyw mieszanych, kromka pieczywa (100 kcal). (118 kcal): 200 ml kisielu wiśniowego z jednym sucharkiem. (115 kcal): 200 g galaretki porzeczkowej, woda mineralna niegazowana. (108 kcal): 100 g budyniu waniliowego z ćwiartką jabłka. (94 kcal) Dwie morele (200g), szklanka wody mineralnej niegazowanej (108 kcal) Średnia gruszka (200g), szklanka wody mineralnej niegazowanej. (Do 100 kcal): Kanapki - kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana masłem, pomidor - kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku, pomidor - kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i łyżeczką dżemu - 2 krakersy z 2 łyżeczkami twarożku - kromka pumpernikla posmarowana masłem, pół ogórka Zupy - filiżanka pomidorowej z ryżem - 100 ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem - zupa chińska (gotowa) - zupa warzywna z grzankami (gotowa) - zupa ziemniaczana (gotowa) z 2 łyżeczkami kremówki Surówki - marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym - 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem - 10 dag kiszonej kapusty, strąk papryki, kromka chrupkiego pieczywa - rzepa zalana łyżką jogurtu - mały seler zalany łyżeczką jogurtu Wędliny - 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej - 4 cienkie plasterki mortadeli - 3 cienkie plasterki salami - plasterek szynki gotowanej - 8 plasterków polędwicy drobiowej Serki i napoje mleczne - 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek - 10 dag chudego sera posypanego szczypiorkiem - opakowanie jogurtu z 2 mandarynkami, słodzik - 150 ml mleka z 50 ml soku pomarańczowego, herbatnik - szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa Owoce - mały banan - różowy grejpfrut - 2 brzoskwinie - 2 małe jabłka - 1,5 gruszki Ciasta i słodycze - batonik Duplo, filiżanka kawy - 2 delicje - 5 kostek czekolady - ptyś z bitą śmietaną - 3 kulki lodów owocowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×