Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama syna 15-letniego

Mój syn długo siedzi przed komputerem, boję się o niego!

Polecane posty

Gość mamatezlala
moj syn tez siedzi na portalach hazardowych. dpbrze przynajmniej ze na takich jak www.fanipokera.pl bo nie gra sie za prawdziwe pieniadze-to by dopiero byl koszmar. Ale poslac go do psychologa i bedzie dobrze:) pozdrawiam!

Gość alutka9876
Skoro już siedzi przed tym komputerem, to przynajmniej podrzucaj mu gry edukacyjne, np. http://www.edugames.pl/ - może się czegoś chociaż nauczy.

Gość gość
Czemu nie skorzystasz z pomocy programów które ograniczają czasowo dostęp dziecka do komputera. chodzi mi mianowicie o takie programy jak Windows Time Control.

Gość gość
Potwierdzam. Wykorzystanie takiego programu w tym przypadku, to naprawdę całkiem niezły pomysł.

Gość gość
Tylko czy taka terapia aby na pewno zadziała na dziecko?

Gość gość
To zależy od indywidualnych predyspozycji małoletniego. Najskuteczniej jednak będzie połączyć program WTC z jakiś leczeniem terapeutycznym.

Gość gość
Wszystkim osobom, które spędzają dużo czasu przy komputerze polecam PAKIET NERD na stronie www.igortreneronline.pl . Sam często zarywam nocki, żeby pograć z kumplem w CSa a potem następnego dnia ciężko się zwlec z łóżka. Ale odkąd kupiłem PAKIET NERD na stronie www.igortreneronline.pl czyli zalecenia dietetyczne, trening i suplementacja ułożona specjalnie dla osób, które spędzają dużo czasu przy komputerze czuje się jak nowo narodzony. Robię teraz często maratony po 15-20 godzin przy kompie bez przerwy i w ogóle nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Polecam serdecznie www.igortreneronline.pl

Gość aabuenaa
Jeśli Cię to niepokoi i Twoje tłumaczenia czy prośby nie przynoszą rezultatu to może warto poszukać profesjonalnego wsparcia ? Tu możesz poczytać ciekawy artykuł na ten temat ( bo jak sie okazuje problem dotyczy dużej ilości dzieci ) https://bezproblemowo.com/mlodzi-w-sieci/. Nie można bagatelizować takiej sytuacji bo jak widać uzależnić się wcale nie jest trudno...

Gość BezKomputera
Myślę że nie ma co zwlekać i należy udać się na terapie... uzależnienie od komputera i sieci może być na prawdę bardzo niebezpieczne! http://uzaleznionyodsieci.pl/a,evs

Gość gość
To nic dziwnego 30 letnie dzieci teź siedzą przy komputerze . Pisze dzieci ponieważ oni zostaną na zawsze dziecmi .