Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oferma

manikiur francuski

Polecane posty

Gość oferma

Umiecie g0o sobie same zrobić? Tylko taki mi się podoba, ale oczywiście mam okropny problem ze zrobieniem go. Z paskami jest jeszcze gorzej niż bez. Może macie jakieś praktyczne porady?

Gość ja maluje od ręki
bez pasków. tylko nie wiem jak Ci wytłumaczyc. próbuj próbuj aż w końcxu nabierzesz wprawy

Gość ona28
wiesz co oferma, kiedys jakies 5 lat temu robilam ten manikiur naklejajac paski i tak sie strasznie zrazilam (zostawala na paznokciu tasma, lakier sie przez to walkowal) i przestalam tak malowac paznokcie (malowalam odręcznie). Az do dnia dzisiejsszego. Kupilam w sklepie zestaw do manikiur firmy Golden Rose. W tym zestawie sa 3 lakiery: biały, opalizujacy (sa rozne kolory: roze, przezroczyste fiolety) i utwardzacz (lakier bezbarwny). Ja mam zestaw numer 06. Nawet nie wiedzialam ze w zestawie sa paski samoprzylepne. W domu to odkrylam i stwiedzialam ze zaryzykuje. I o dziwo, sa idealne, wyszlo pieknie. Paski po oderwaniu nie zostwawiaja zadnego sladu taśmy, ale musisz mocno je docisnąć i odtłuscic paznokcie (bezposrednio przed naklejeniem paska, przetrzyj paznokcie zmywaczem). Mowie ci warto, zakup sobie ten zestaw, jest napewno w kazdej drogerii, a cena za 3 lakiery to 7,5 zł. Polecam i milego malowania a raczej pieknego.

Gość ona28
zapomnialam dodac Od dłuższego czasu kupuje tej firmy ozdobki do paznokci. Sa no przezroczyste naklejki, na ktorych sa np rozne wzorki z brokatu plus cyrkonia. Latwo sie je nakleja, sa bardzo cieniutkie i jak pomalujesz je utwardzaczem z tego zestawu to trzynaja sie przez tydzien. Ja piore, myje gary, podlogi i trzymaja sie. Kosztuja 4,5. Jest tam 10 duzych nalepek lub 20 malych. Ale duze bardziej sie mi podobaja a te cyrkonie dodaja uroku. Ok to wszystko, pozdrawiam

Gość hapetka
Oferma, nie przejmuj się. Ja też mialam taki problem, a pasków poszlo sporo bo caly zestaw z avonu :D Dalam za wygraną i po prostu maluję paznokcie bladorozowym lakierem, bez bialego. Końcówki są naturalnie biale, wiec efekt podobny ;-)