Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE WEJDZ

PILNE!!!!!!!!!MIESIĄCZKA PODCZAS 7DNIOWEJ PRZERWY!!!!!!WEJDZ!!!

Polecane posty

Gość PROSZE WEJDZ

Wczoraj skonczyłam pierwsze opakowanie Diane35. Biore je z kilku powodów, rowniez z powodu bardzo bolesnych miesiączek. Od dzis przez kolejne 7 dni powinnam zrobic 7dniową przerwe na okres. Jednak w niedziele wyjezdzam na kilka dni i nie moge sobie pozwolic na takie bóle i tą całą niewygode. Wiem, że mozna nie robic tej przerwy, ale czy to zdrowe? A moze okres w tej przerwie podczas brania antykoncepcji nie jest juz taki obfity i bolesny? Prosze doradzcie!

Dziewczyno!!!!!!!!!!!!!!!! Ja Ci cos poradzę...Zmień jak najszybciej tabletki!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja brałam Diane przez jakiś czas. potem zrobiłam sobie przerwę.Nie miałam okresu przez 3 miesiące.To są tabletki starej generacji, bardzo szkodzą na watrobę...Jedyna rada jaką mogę Ci dać to rzuć to w cholerę i weź jakieś lepsze tabletki. Oczywiście po konsultacji z lekarzem. To jest za przeproszeniem gówno jedno wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość PROSZE WEJDZ
Dzieki ale pytanie moje było inne!!!!! Nie musisz mi nic tłumaczyc, ja wszystko wiem. Bede je brała tylko pół roku na trądzik, potem zmieniam na inne. MOZE ODPOWIESZ NA MOJE PYTANIE?

Możesz nie robić przerwy na okres i wszystko powinno być ok, ale nie rób tak często, tylko w wyjątkowych sytuacjach. Nie słuchaj rad, że te tabletki są beznadziejne, bo nie każdemu muszą one służyć. Nie wiem z jakiego powodu je stosujesz, ale jeśli masz np hirsutyzm czy pco, to są to wtedy najlepsze tabletki. Owszem jest to stary lek i silny, ale w przypadku niektórych schorzeń niezastąpiony.

Acha, a jeszcze odnośnie Twojego pytania, miesiączka powinna być krótsza niż zwykle i mniej bolesna.

możez wziąć kolejne opakowania, bez przerwy, albo tylko tyle tabeltek ile chcesz sobie przedłużyć czas bez okresu, np 2, 3 lub 5 tabletek. potem oczywiście 7 dniowa przerwa. możesz też wziąć np tylko 17 tabletek z kolejnego opakowania. tabletki są po to żebyś mogła to wszystko kontrolować. oczywiscie 100 % pewności nie ma ze w tym czasie nie dostaniesz okresu- różne organizmy, rózne kobiety :D, le lekarze dają 95% pewności że w czasie \"przedłużenia\" opakowani okres takze sie przesunie

Rzeczywiście...okres jest mniej bolesny i obfity równiez w moim przypadku. To fakt. I to nie tylko na mój organizm tak działa...Moja kumpela leczyła się w klinice w Poznaniu. Nie udało się nic zrobić. wszystko jej siadło...Nie może mieć dzieci...A czy to lek niezastapiony? Nie wiem co lepsze...

w bardzo wyjątkowych sytuacjach możesz nie zrobić przerwy, ale nie powtarzaj tego często bo w przypadku diane bardzo ważna jest 7 dniowa przerwa. A co do okresu to powinien być dużo mniej bolesny i mniej obfity.

Gość PROSZE WEJDZ
wiec radzicie zrobic przerwe? Kurcze a mi to tak bardzo nie pasuje :( ale zdrowie wazniejsze!

Gość coco jambo i do przodu___
nie musisz robic przerwy,wez jedno opakowanie po drugim,i juz bedzie po kłopocie,nie słuchaj nikogo kto mówi,ze to zle dziala,niektorzy lekarze wrecz to zalecają.ja białam diane 35,przez ponad 2 lata-trądzik zszedł po ok 7 miesiącach dopiero.ale przytło mi sie to fakt.woda zbiera sie w organizmie.niestety,zycze powodzenia

Gość NO TO TERAZ DYLEMAT
:o:o:o

Gość upppppppppppppik

Gość PROSZE WEJDZ
Postanowiłam zrobic tą przerwe! Ale mam jeszcze pytanie- w ktorym dniu pierwszej przerwy dostałyscie okres?

Gość PROSZE WEJDZ
a byla mniej obfita i bolesna?

Gość w 4
ja mam takie miesiączki przy tabletkach że gdyby się nieuzewnętrzniała to bym się nie zoriętowała;)

Gość ktos jeszcze sie wypowie
??

Gość malaszklaneczka
Moja koleżanka bierze diane 35 i mówiła ze jak była na wakacjach to też nie robiła przerwy, to nie jest niezdrowe jeśli nie powtarzasz tego za często. okres w czasie antykoncepcji hormonalnej powinien być mniej obfity i mniej bolesny [tak jest w moim przypadku tylko za ja biore mercilon, ale moja kolezanka po diane tez tak ma]. ale jak zrobisz to juz twoja decyzja, moze zadzwon do swojej lekarki i z nią to skonsultuj??

Gość malaszklaneczka
ps. wczescniej mialam bardzo dlugie obfite i bolesne miesiączki [trwały ok 6-7 dni!] teraz, juz po pierwszym opakowaniu tabl. miesiączka byla praktycznie bezbolesna, krwawienie bylo małe a trwała tylko 4 dni:)))))))))

Gość PROSZE WEJDZ
DZIS JUZ 3CI DZIEN A JESZCZE NIE DOSTAŁAM :(

Gość kinga20
ja tez ci radze rzuc to w holere i zmien sobie na inneja je zazywałam przez10 miech i zle sie po nich czulam zreszta wyczytałam o nich wiele przykrych rzeczy dobrze ze zmieniłam teraz mam jeanine i jest ok ajesli chodzi o ta przerwe to ją zrob nie powinnas miec bolesnej miesiaczki to twoje pierwsze ipakowanie wiec nie kombinuj tylko czekaj na okres buziak

Gość anka02071988
cześć wcześniej stosowałam Cyprest i wszystko było ok., a od 3 miesięcy biorę Nowonett4e i mam problem z miesiączką. po pierwszym opakowaniu okres dostałam 9 dnia a nie w ciągu 7 dni i trwał 1,5 dnia a po następnym opakowaniu wogóle go nie dostałam, a teraz skończyłam następne i dziś mija 7 dniowa przerwa i nic. mój lekarz wykluczył 2 tygodnie temu ciąze i zapewniał ze dostane okres a tu nic...nie wiem co mam myśleć na ten temat....

Gość biorę cyprest
dziś jest 3 dzień przerwy po pierwszym opakowaniu tabletek, a ja też jeszcze nie dostałam okresu! Czuję się jak napompowana, piersi okropnie mnie bolą i brzuch też, czy któraś też tak miała?