Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana

jestem zalamana

Polecane posty

Gość jestem zalamana
odswiezam

Gość jestem zalamana
hej hej hop hop

Gość jestem zalamana
mam skierowanie do szpitala,ale dopiero na 5kwietnia bo musi minac 3 miesiace od odstawienia tabletek.pytanie :jakie to sa badania?czy trzeba zostawac w szpitalu?i najwazniejsze :jak sobie teraz radzic gdzy wroca wszystkie objawy PCO .poprostu zyc sie nie chce.mam nadzieje ze ktos mi odpisze.

Gość Mam nadzieję...
Cześć! Mam 25lat od 18roku życia wiem że mam PCO no i niedawno doszło do tego zaburzenia w czynności pracy jajników. Zaczełam leczyć się u zwykłej ginekolog a że moja lekarka był moją sąsiadką kilka lat wcześniej to poważniej podeszła do tego problemu i zaczełyśmy kopać w róznej fachowej literaturzeaby wiedzieć co?jak?leczenie itp. Wogóle do ginekologa poszłam z tym problemem że miałm bardzo nieregularne miesiączki co 3m-ce, zdarzały się tez co pół roku ale mój"rekord" w nie miesiączkowaniu to półtora roku...Ginekolog próbowała mnie leczyć Diane35 oczywiście były po tabletkach były normalnie miesiączki ale zaraz po tym jak stawałam się coraz starsza doszły do tego kłopoty z hormonami i trądzikiem...który wystepował najczęściej przed okresem. W 2001r. ginekolog skierowała mnie do Endokrynologa Ginekologiczengo w Katowicach-Ligocie do Kliniki no i od tamtej pory leczę się tam no i raz na pół roku odwiedzam moją ginekolog z takimi normalnymi sprawami oraz z postępami w mojej chorobie. Dwa razy leżałam na oddziele w tej klinice na odziale Endokrynologi Ginekologicznej gdzie miałam robione wszelakie badania hormonalne i nie tylko. Od ok.roku lekarka w K-cach leczy mnie jakąś najnowszą metodą w PCO tzn. zażywam Divine oraz trzy razy dziennie Metformax(jest to lek dla cukrzyków i dba o spadek cukru w organizmie. Ale niedawno badania wykazały że to właśnie Metformax reguluje jakieś tam hormony w organizmie...i są szanse że ta metoda będzie leczeniem w PCO). Ostatnio w K-cach byłam w listopadzie i moja lekarka lecząca mnie tak powiedziała że moje leczenie musi potrwać do tej poru dopóki nie zdecyduje się na dziecko. Dowiedziałam się tez że jestem w grupie kobiet które mają 2-5% szans na to że w przyszłości będę miała dziecko...Jak się o tym dowiedziałam byłam załamana..przeryczłam cały dzień...zastanawiałm się...Boże dlaczego właśnie ja?...ale ciągle mam nadzieję że kiedyś mi się uda i choć raz będę mamą...poczuję jak się rozwija dziecko w moim brzuchu...Właśnie mam nadzieję!

Gość courbet
Dziewczyny nie martwcie się. Ja też mam problem z regularnym miesiączkowaniem. Mam również problemy z cerą. A mając 23 lata lekarz potwierdził, że mam PCO. Przez jeden kwartał brałam Diane. Potem miałam 3 misięczną przerwę, w międzyczasie wzięłam ślub i juz się nie zabezpieczałam, bo skoro miałam mieć problemy z zajściem w ciąże, to nie miało sens. I co ? I po dwóch miesiącach zaszłam w ciąże. Teraz mam 29 lat i śliczną 1,5 roczną córeczkę. Zachowajcie spokój ... Wszystko się ułoży. Głowa do góry !!