Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robert888

Homeopatia!Bzdura czy Prawda?

Polecane posty

Gość marika87
uwazam ze tylko na darmo sie czyms faszeruje...

Gość dawajcie dalej przyklady
za i przeciw

Gość o definicję proszę
o definicję proszę może ktoś poda zrozumiałą definicję homeopatii i zasadę działania leków homeopatycznych, bo na razie to tylko achy i czarna magia. Antybiotyk wiadomo, niszczy bakterie a lek homeopatyczny? Google podają informację zawile i bezsensownie, być może dla profesorów medycyny, to sorki. O, chyba kilka postów wyżej ktoś napisał o nasyceniu cieczy energią kosmiczną, zaraz poszukam takowe , jednak chyba bzdury? Pytanie o definicję aktualne, dzięki.

Gość o definicję proszę
mam: homeopatia cd Technologia produkcji leków homeopatycznych polega na wielokrotnym rozcieńczaniu różnych substancji wybranych przy pomocy klucza okultystyczno-astrologicznego. Rodzaj substancji nie ma żadnego znaczenia, gdyż w ostatecznym rozcieńczeniu zazwyczaj nie ma już po niej śladu. Jednak dzięki specjalnemu sposobowi rozcieńczania (wytrząsanie) sam płyn staje się "duchowy" na skutek "dynamicznego uwolnienia energii kosmicznej leku". To już nie lepiej, zamiast robić z siebie "maga" & głupka, zająć się treningiem autogennym? Pewnikiem skuteczniejszy i mniej kosztowny!!!

Gość o definicję proszę
pewien trener LA w celu poprawy wydolności fizycznej stosował Inosine. Farmaceuta jak to usłyszał, to z uśmiechem rzekł: to tak jakby leczyć zapalenie płuc wodą utlenioną.

Gość lenka-p1
leczsiezdrowo.pl O lekach homeopatycznych firmy HEEL. Przetestowałam na sobie i jestem za, może to siła woli czy cokolwiek innego, ale przynajmniej nie zatrułam się kolejną dawką antybiotyków. Mam koleżankę mgr farmacji, a swoje dzieci leczy mateodami naturalnymi i homeopatią, bo mówi, że za dobrze wie jak "dobrze" działają syntetyczne leki, żeby truć nimi własne dzieci.

Prawda, Prawda, Prawda i jeszcze raz Prawda :) Choć kiedyś myślałam, że to bzdury, do czasu, aż sama na własnym ciele się o tym nie przekonałam. Dzięki lekom homeopatycznym ominęło mnie wycinanie migdałów i węzłów chłonnych, na którym miałam guzki.......Guzki się wchłonęły, na widok czego mojemu laryngologowi wyszły na wierzch źrenice, no i od 3 lat nie miałam anginy, dodam iż przedtem anginę miałam średnio co 2 miesiące, a moja wątroba była wykończona od antybiotyków. Pozdrawiam i wszystkim niedowiarkom mówię UWIERZCIE, bynajmniej warto spróbować, jeśli nie spróbujecie, nigdy się nie przekonacie.

Pytacie o najprostszą definicję......Homeopatia to w najprostszym tego słowa znaczeniu leczenie bakterii znajdujących się w naszym organizmie tymi samymi bakteriami, poprzez ich odpowiednie proporcje. Efekt jest taki, że dane bakterie wyniszczają się wzajemnie, zaś antybiotyki tylko usypiają wirusy do następnego razu.....Myślę, że dość jasne :)

Gość olka w
Pozdrawiam farmaceutów, którzy z racju udziału w szkoleniach firm farmaceutycznych są zobowiązani do zachwalania ich produktów. W końcu to biznes. Lekarz tez zapisze chetniej antybiotek, nawet jak nie powinien, skoro przedstawiciel medyczny "prosił" to co mu szkodzi, przeciez siebie nie truje. Jak człowiek mysli to wie, że nie wszystko złoto co się , świeci (czytaj co jest reklamowane). Rozumiem, że kiedy jest konieczność to trzeba podać antybiotyk, czy inny silny lek, ale w większości przypadków lekarze idą na łatwiznę. Sami też jesteśmy sobie winni, nie chcemy korzystać ze środków naturalnych, czy homeopatii, bo musimy mieć rezultat natychmiast. Ja się leczę ostatnio tylko homeopatycznie i sobie chwalę. Co do skuteczności leków homeopatycznych, wystarczy jechać do Francji tam 60 % społeczeństwa tak się leczy. Co do programów przeciw skuteczności homeopatii, jestem sceptyczna, gdyby drążył temat, okazałoby się, że występujący tam specjaliści są sponsorowani przez firmy farmaceutyczne, którym nie na rękę jest to, żeby ludzie pzaczęli leczyć się inaczej jak produkowanymi przez nich specyfikami. A jak zdążyliśmy się przekonać po wypowiedziach na tym forum na każdą teorię można stworzyć dowody.

Gość paciorek
NiespokojnaOna podaje nazwe leku ktorym sie wyleczylas??? ja tez mam dosyc antybiotykow...wole szczepionki a teraz w koncu moze i sprobuje homeopatii, w ktorą oczywiscie nigdy nie wierzylam

Paciorek, ja najpierw byłam u homeopaty Wiktora, w Gdańsku Wrzeszczu na Wajdeloty i on mi zapisał takie krople, to było 4 lata temu, one się nazywały jakoś Anginux, w każdym bądź razie miały słowo bardzo podobne do anginy....No i przestałam chorować na anginę, jak ręką odjął :D. podobnie jak Ciebie faszerowali mnie antybiotykami. Gdy szłam do homeopaty to tez w to nie wierzyłam, po prostu przeraziłam się widmem operacji, poza tym mój organizm już nie tolerował antybiotyków, nie zdążyłam ich połknąć, a już wymiotowałam, koszmar, ale mój koszmar się skończył, bo choć nie wierzyłam, to poszłam i przekonałam się na własnej skórze :). Pozdrawiam

Gość no jasno ale
nikt nie nazwał leki homeopatyczne szczepionkami!!! Bo właśnie szczepionkę się robi z niedobitych bakterii lub wirusów. Chyba mylisz pojęcia. cyt. Pytacie o najprostszą definicję......Homeopatia to w najprostszym tego słowa znaczeniu leczenie bakterii znajdujących się w naszym organizmie tymi samymi bakteriami, poprzez ich odpowiednie proporcje. Efekt jest taki, że dane bakterie wyniszczają się wzajemnie, zaś antybiotyki tylko usypiają wirusy do następnego razu.....Myślę, że dość jasne

Gość no jasne ale
może bardziej prawdziwe jest: lecz się tym czym się ztrułeś. Pijak leczy kaca następną dawką wódki=trucizny. Może i w przypadku leczenia infekcji bakteryjnej/wirusowej odizolowuje się po nich tosyny(trucizny) i tymi truciznami w odpowiednim stężeniu zmusza się układ immunologiczny organizmu do walki z chorobą. Taka trucizna=lek nie jest szczepionką, więc może być lekiem homeopatycznym, co Wy na to?

Gość no jasne ale
sorki, miało być toksyny

no jasne ale - czy leczyłaś/(łeś) się lekami homeopatycznymi??? Bo jeśli nie, to chyba nie ba sensu byś się udzielała/(lał) A poza tym wódka to nie to samo co bakterie...Alkoholik nie wyleczy się alkoholem, tylko pragnie go coraz więcej, gdybyś nie wiedział/(dział)

Gość jestem ZA
ja i moja rodzina leczymy się homeopatią od lat mamy lekarza w rodzinie ho meopatę więc nam zaleca a biorąc te leki ani sie do nich nie modle ani nic takiego biorę jak każdy inny lek . Najśmieszniejsze jest to że idąc do lekarza w przychodni dostaję dla córki ZINNAT (antybiotyk) bo jest straszna ANGINA , a nasz lekarz z rodziny nie zaleca tego antybiotyku tylko podaje leki homeopatyczne i co córka jest mała więc nie ma świadomości co jej podaje a ona zdrowieje . Jeszcze raz mówie podaje je jak każde inne leki. Nie zastanawiam się jak były robione ani kto je wynalazł więcej szumu robi KOŚCIÓŁ choć jestem BARDZO WIERZĄCA podaje je sobie i swojej rodzinie

Gość maja_to_ja
Prawda! Tak naprawde to interesuje mnie jak cos dziala, wazne ze dziala. Leczymy sie z powodzeniem cala rodzina przy pomocy homeopatii i rezultaty sa swietne, wszytskim moge ja z czystym sumieniem polecic.

Slusznie. Szczerze mowiac nie interesuje mnie to, ze komus homeopatia sie nie podoba. Wazne, ze dziala, lecze tak siebie, lecze swoje dzieci, ba nawet kota lecze homeopatia:) zainteresowanym polecam www.homeopatiaok.pl mozna sie tam sporo dowiedziec

Gość poncik
Tez znam te strone, fajna jest;) a homeopatia działa oczywiscie, tak nawiasem mowiac;)

Gość siopek
pewnie, ze dziala, u nas zwlaszcza na przeziebienia:)

Gość MagdaaZ
farmaceuci wiedzą najlepiej, zobaczcie co oni sądzą! homeopatia zrodziła się na błędnych założeniach dlatego nie można traktować jej poważnie http://tf.vdd.pl/viewtopic.php?t=17

Gość no to tak
Jak to bzdura???co to za słownictwo??oczywiscie że prawda

Gość no to tak
jasne bo farmaceuci to wróżbici oni to juz napewno wiedza najlepiej,na niczym sie nie zdradziła jest ok:)

Gość no to tak
Jak to bzdura???co to za słownictwo??oczywiscie że prawda

Gość Aptekarka
z przymrużeniem oka?... powszechnie wiadomo że witamina c dana osobie cierpiącej na bezsenność jest równie skuteczna jak zolpidem. Niestety wiara to jest dobra w kościele na przykład katolickim a nie w aptece. Owszem jest potrzebna w terapii ale nie może być jedynym jej składnikiem i to jeszcze sprzedawanym za pieniądze!! to zwykłe oszustwo i jeśli nie wierzysz farmaceutom którzy sami często w to nie wierzą to możesz dalej łykać swoje homeopatyczne pseudoleki. Znajdź mi jakiś podręcznik akademicki z farmakologii w którym jest wzmianka o homeopatii? Żaden poważny wykładowca nie mówi o homeopatii... a tacy którzy wykorzystują ludzką naiwność zawsze się znajdą... wystarczy czasem zobaczyć program UWAGA na TVN

Gość Farmaceuci i aptekarze
a skad niby wiedza lepiej? chyba dlatego, ze im firmy farmaceutyczne placa...

Gość hemopatiaa
dzieki homeopatii omineły mnie koleje ciężkie anginy , stosowałam różne antybiotyki które w ogole mi nie pomagały dopiero po długim czasie męki i nawracajacych sie zapaleniach gardła zastosowalam zrezygnowana leki homeopatyczny i przeszłoo :) od tamtej pory 'zaufałam' homeopatii..o tak

Gość Angela21
Akurat bardzo interesuję się tematem homeo i poszperałam po sieci szukając informacji nt. jej skuteczności. I znalazłam, że \"badania kliniczne leków homeopatycznych potwierdzają skuteczność i bezpieczeństwo ich stosowania. Wyniki tych badań zostały opublikowane przez magazyny medyczne takie jak CANCER, HEAD AND NECK SURGERY, EUROPEAN HEART FAILURE, MICROVASCULAR RESEARCH, INFLAMMATION RESEARCH, CLINICAL AND DEVELOPMENTAL IMMUNOLOGY i inne.\"

Gość vinca
oczywiście, że prawda!!! kilka lat temu leczyłam sie na trądzik. brałam takie granulki pod język o nazwie sulphur! bardzo mi pomogły. potem zniknęły z apteki i nigdzie ich nie mogłam kupić. dzisiaj udało mi sie znowu:) i zaczynam kurację od nowa :)