Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakil

co można sobie pomyśleć o kobietach po takim newsie

Polecane posty

Gość hakil

Gazeta donosi: Już 50 tys. kobiet zgłosiło się do nowego reality show Polsatu "Chcę być piękna". Te, które przebrną przez sito eliminacji, poddane zostaną m.in. operacji plastycznej, korekcji uzębienia i odsysaniu tłuszczu. Wszystko na oczach widzów tu reszta wiadomości: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3070559.html

Gość hakil
a swoją drogą jaka wyrafinowana forma kryptoreklamy chirurgii plastycznej ... świat schodzi na psy, a ludzie - szczególnie kobiety - głupieją na potęgę.

Nie przesadzsz troche..? Ogladam tern program w wersji angielskiej i jest na prawde ok. Pomagaja kobietom zaniedbanym wygladac lepiej. Chirurgia plastyczna ma na celu ukrycie lub usuniecie wad takich jak wory pod oczami lub garbaty nos. Nie jest \"widzimisie\" polegajacym na wstawianiu olbrzymich piersi czy wypychaniu kolagenem ust.

Gość Marie Claire
jesli cos ma sprawic, ze kobiety bede szczeslowsze, beda sie usmiechaly, dobrze poczuja sie we wlasnej skorze i w siebie uwierza to TAK!!!!!!!!!!!!!!!!niech ten program im to da

Gość hakil
daj spokój tym naiwnościom. Po pierwsze pomogą kilkudziesięciu, a kilkanaście tysięcy wysłupła ostatnie oszczędnosci by się ulepszyć bez wzgledu na to czy to konieczne czy nie. Po drugie owszem te kobiety wyglądają ekstra po tych zabiegach ale czy tak samo w parę lat późnie ? Oni pomagają babką biednym, które nie stać na permanentne kontrole i utrzymanie w dobrym stanie tych wszystkich sztuczności, którymi je nafaszerowano. Po trzecie wreszcie taki program dewastuyje kulturę psychologiczną społeczństwa, zwiększa poziom eskapizmu i czyn nasze społeczeństwo beadziej jeszcze chorym ...

Gość maratka
to jest po prostu chore ! Z biedaczek robi się króliki doświadczalne reklamy i promocji.

I po co ta cała filozofia - przeciez tu chodzi czesto o poprawienie samopoczucia i wyleczenie sie s kompleksów! Też ogladam ten program i pokrewne w wersji ang i choć nie poddałabym sie takim zabiegom (widac moj poziom kompleksow nie osiagnal odpowiedniej wartosci determinacji) bo czuje lęk przed jakąkolwiek interwencją chirurgiczną. Chyba że jest to konieczne dla ratowania zdrowia i zycia. A wiem co mowie. We wczesnej mlodosci mialam brzydkie zeby, brakowalo mi dwojek i jedynki dosc szeroko rozstawione... I mialam potworne kompleksy! Moim skrytym marzeniem było zrobić z tym coś, śniłam o tym że mam równe zęby i usmiecham się bez zasłaniania ust dłonią co stało się u mnie odruchem. Jeśli ktoś nie przeszedł tego sam to nie wie jaki to koszmar. Czujesz sie dziewczyną drugiej kategorii. Niby miałam powodzenie bo chłopcy umawiali się ze mną - ale wydawało mi się że nie traktują tego poważnie... Nie wierzyłam w siebie i nawet zaczęłam opuszczać się w nauce, wstydziłam się siebie i porównywałam do innych ktorzy mieli wszystkie zeby, juz niekoniecznie rowne. Gdy zrobilam wreszcie zabieg ortodontyczny jako dorosla osoba (25 lat) zycie uleglo totalnej zmianie. Poczulam sie jak spelniona, atrakcyjna i odwazna kobieta! Nikt juz nie mógl sie ze mnie wysmiewac, szydzic ze jestem szczerbata! Mialam piekny usmiech. I dlatego wiem jak wiele to znaczy dla tych kobiet! Obecnie mam lat 40+ i mimo że tracę figure (naturalna kolej rzeczy) nie myślę o jakichkolwiek zabiegach prócz naturalnych (masaże, ćwiczenia, odżywianie, ruch). Uważam że wyglądam dobrze, wyrosłam z porównywania sie z innymi - każdy przecież ma jakąs wartośc i nie ma ludzi lepszych/gorszych. Ale jeśli ktoś cierpi z powodu jakichś mankamentów w wyglądzie - powinien coś z tym zrobic choćby po to żeby poczuć się pewniej i odważniej. JESTEM ZA!

Gość maratka
to, że masz słabą psychikę i czujesz się osobą 2 kategorii z powodu swojego wyglądu to tylko dowód twojego psychologicznego niechlujstwa, twojego braku pracy nad rozwijaniem swojej osobowości ... Myślisz, że jak ktoś ci właduje kilo silikony w cyscki, ponaciąga skóre, wstrzyknie botulinę i wkręci w szcenę plastikowe zęby to załatwiłaś sowje problemy ? To naiwana jesteś. A co jak się zaczniesz pruć jak Cher cz Michael Jackson ?

Gość bo to głupie są ...

Proszę przeczytaj dokładnie mój post! Pisałam o okresie dojrzewania i latach bardzo młodych kiedy człowiek jest jeszcze daleki od pracy nad sobą i poznania samego siebie - wtedy to kompleksy mają wspaniałe pole do popisu. Kiedy młoda osobowość dopiero sie kształtuje. Teraz jestem o 20 lat starsza i wiem dużo więcej siłą faktu. Wiem też że głownie na takie operacje chodzą kobiety w srednim wieku żeby \"oszukać czas\" i stac się znów atrakcyjne bo niestety, menopauza nie sprzyja ładnemu i młodemu wyglądowi - sama po sobie wiem. I to właśnie w tym okresie gdy zaczyna się \"kres kobiecości\" chcemy zachować choc cząstkę \"dawnej świetności\". To potwierdzone psychologicznie! I nie ja ten świat urządzałam. Mimo że mam 46 lat czuję się wystarczająco młodo żeby chociażby tutan na necie posiadywać, wygląd jest ważny ale od strony zadbania, higieny osobistej, schludności; a najważniejszy moi kochani jest uśmiech na twarzy i zyczliwośc do ludzi. Tego nia da żaden chirurg plastyczny ale moze poprawić stosunek do samej siebie i ten usmiech na twarzy się pojawi w końcu. A od liposukcji czy liftingu wolałabym nowszy model mojego ulubionego samochodu ;)

Gość Trabant Limuzyna
Miło być docenionym :-)

Mylisz się. Matiz turbo diesel 2.5 może też być Tico 2.0 16 valve obydwa w wersji sport coupe

i po pełnym tuningu PS A Lamborghini Murcielago to jeździ mafia w US i czarni raperzy :P