Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cerazette

CERAZETTE - kto brał lub bierze???

Polecane posty

Gość Cerazette

Ponoć są świetnym rozwiązaniem dla tych które mają nieprzyjemne dolegliwości po dwuskładnikowych tabletkach. Cerazette zawierają tylko jeden składnik - progestagen, i dlatego nie wpływają na powstawanie żylaków, nie powodują też zakrzepicy. Jedyny ich mankament to fakt że trzeba bardzo pilnować się z godziną brania - punktualnie, co do godziny trzeba brać bo inaczej może nie zostać zachowany efekt antykoncepcyjny. Ale to mały minus w porównaniu np. z bólami łydek przy normalnych tabletkach, albo bólami głowy, albo zakrzepicą, albo zawrotami głowy.... Także - jeśli ktoś brał, lub bierze, proszę o opinie !!!!

Gość to znalazłam
"Cerazette - Dla kobiet zbliżających się do menopauzy, matek karmią-cych piersią (minipigułka nie zmniejsza laktacji tak jak pigułki dwuskładnikowe), nałogowych palaczek w dojrzałym wieku oraz kobiet, które z powodu chorób układu krążenia i ryzyka zakrzepicy nie mogą przyjmować tabletek z estrogenem." Kurczę, brzmi nieźle wygląda na to że jest bezpieczniejsza od innych tabsów. Ja sama musiałam odstawić Harmonet, a przedtem Yasmin, a jeszcze przedtem Logest, Microgynon i Cilest.... bo czułam się strasznie. Może to rozwiązanie???

Wejdź na ten topik i poczytaj, bo nie chce mi się pisać drugi raz tego samego. Jeśli po przeczytaniu nasunie ci się jakieś nowe pytanie to z chęcią odpowiem...

A jeśli chodzi o punktualność to bez przesadyzmu. Opóźnienie w przyjęciu tabletki może wynieść nie więcej niż 3 godz, bo wtedy skuteczność tabletki może być obniżona. Ja brałam codziennie o tej samej godz i na początku musiałam ustawiać sobie przypomnienia w komórce, a po kilku dniach już zapamiętłam, i patrząc na zegarek wiedziałam, że o tej godzinie muszę wziąć pigułkę.