Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agula 30

mamy poraz trzeci

Polecane posty

Gość Agula 30

mamusie które są poraz trzeci w ciąży . chiała bym abyśmy powymieniały się naszymi chwilami szczęścia ,smutku i obaw. to początek mojej ciązy ,ale już tak bardzo obawiam się przyszłości...

Gość a jak sie ....
a masz 30lat i to juz trzecia ciąża??szczęsciara!! możesz powiedziec w jakim wieku bylas w pierwszej i drugije??

Ja to wiedzieć idz zrob obiad bo już sie stajesz nudny!!na kazdym topiku sie musisz wpisac??he??

Gość Agula 30
pierwsze urodziłam mając 21 lat , 15. 12. synek skończył osiem. córcia ma 5.5 roku (rocznik 2000) , a tak naprawdę to 30-stkę skończę za pół roku :)

Gość Agula 30
a czy szczęściara?? na razie jestem pełna rozterek...

Gość jajajah
a ja ie lubię dzieciorobó ;-P

Gość jajajah
jajajah może sam nim jesteś?

Gość jajajah
te klon ,nie odzywaja sie :-) jestem kobieta i to juz 40latnia:-) i mam jedno dziecko i uwazam ,ze rodziny ,ktore maja więcej niż dwoje dzieci,to dzicioroby :-)

Gość Agula 30
chciałam porozmawiać z osobami które są zainteresowane tematem ,w podobnej sytuacji ,nie rozumiem dlaczego ty się odzywasz? a myślisz że mając jedno dziecko jesteś lepsza? ciekawe w czym ...? hm..no może cie nie stać na więcej .ale czy nie uważasz że swoje jedyne dziecko skazujesz na samotność? zastanów się co wyrośnie ...może ktoś podobny do ciebie ?

Nie przejmuj się!Trójka dzieci to moje marzenie!! I absolutnie nie nazwałąbym takich kibiet dzieciorobami!!> Kto to jest wogóle dzieciorób?Chyba ten, kto żyje od ciąży do ciąży i nie ma nic innego na celu?Tak się nie da!! Do jejejeje (czy jakoś tak) Zapytaj się może co kieruje osobami, które decydują się na kiloro dzieci, nie na jedno!Ja osobiście nie nazwałąbym np kobiet, które maja jedno dziecko egoistkami. A ty potrafisz nazwać kogoś dzieciorobem!!Dobrze, że niemasz więcej dzieci, bo Twój wiek do stanu emocjonalnego nie ma się ni jak.... Do założycielki topiku: opowiedz jak CI się to udalo: czy wychowywałas dzeicko na studjach, czy pracujesz. czy żyjesz z mężem, który Cie utrzymuje a Ty zajmujes się domem? pozdrawiam

do jajajah masz 40 na karku i takie teksty ,zastanów się. Dziecioroby-też mi określenie 😡 a to autorki topiku,przesyłam gratulacje i nie przejmój siętakimi tekstami

Gość co za ludzie
Dziecioroby??? Nie wiem czy ktoś czytał wczoraj na onecie co czeka nas jak nie będzie rodzin z trójką dzieci. Na emerytury nie będziemy mieli co liczyć a jeszcze pracować będziemy do 70-tki. Jedno dziecko nie daje nawet zastępowalności pokoleń. Gdyby nie "dziecioroby" to ludzie szybko by wymarli.

Gość Agula 30
bardzo żałuję ale nie studiowałam :( za to zawód mam całkiem niezły.nie pracuję od połowy pierwszej ciąży ,najpierw stan zdrowia nie pozwałał ,potem tak już zdecydowaliśmy że zajmę się domem i dziećmi ,a mąż pracą i zarabianiem pieniędzy. i tak zostalo ... tylko że wszystkie plany legły... i choć jesteśmy bardzo dobrym (zgranym?) małeństwem jeszcze mu nie powiedziałam o dzidzi...choć się domyśla :) dzięki bardzo dziewczyny: Kangurek ,Słońk i "co za ludzie" :) za miłe słowa i wsparcie ,to naprawdę pomaga :)

Gość Agula 30
nie czuję się dzieciorobem . nasza rodzina po prostu będzie większa i może jeszce się z tego tak bardzo nie cieszę ,to zpewnością przyjdzie na to czas. Mam koleżankę kuratorkę sądową i kiedy mi opowiada o swoich podopiecznych ,to aż żal serce ścisaka..tak wtedy można sądzić że ludzie są bezmyślni kiedy nawet nie podejmując decyzji, bo dziesiąta ciąża w żaden sposób nie może być przemyślana ,rodzą te dzieciątka.i skazują je na życie w ubustwie ,nędzy...i kiedy taka kobita z brzuchem idze przez wieś ,ciągnąc za sobą sznurek dzieci od 10 lat w dół...z wińskiem i papierochem w ręku...wtedy można powiedzieć "dzieciorób" durna baba ,sama bym taką osstrzeliła!!! tylo że my jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji że nas stać wykarmić ,ubrać i wysłać do szkoły te troje dzieci .żadne z nich nigdy nie poczuje się gorsze od jedynaków ,ale nawet i "bogatsze" o to że mają na kogo liczyć i kiedy zabraknie nas rodziców ,nie zostaną same na świecie. Więc nie czuję się dzieciorobem. A ty jajajah uważaj , bo jeszcze możesz "zaliczyć wpadę" i nie będziesz miała już jedynaka ,ale z twoim podejściem , będzie to tragedia ,dla ciebie i tego dzieciątka.

mądre słowa Agula 30 może komuś one utrzą nochala :) co tam u Ciebie? , jak się czujesz? ,powiedziałaś już mężowi?

Gość Załamana_Na_Maxa
A jak z Twoja figurą????

Gość Agula 30
Tak , powiedzmy że powiedziałam... wczoraj wracając od gin kupiłam małe różowe buciki , zostawiłam je wieczorem na stoliku... Zapytał ,a raczej stwierdził ze byłam u lekarza i powiedział "fajnie"... Ale nie był to wyraz radości ,nawet mnie w nocy nie przytulił.Jestem taka samotna... Załamana na maxa ,a cz Ty już masz dzieci? i czy też będziesz mamą? Odnośnie mojej figury , nigdy nie miałam z tym problemu na 164 cm. wzrostu ważę (zwykle :) ) ok 47-48 kilo , więc jestem dość szczupłą osobą , nawet po drugiej ciąży wyglądam jakbym nigdy nie rodziła .Z wyjątkiem kilku małych rozstępów na brzuchu ,ale są bardzo mało widoczne i w bieliźnie nawet skąpej nie widać ich.Mój brzuszek bardzo szybko wrócil do płaskiego ,kwestia kilku ćwiczeń dziennie na wzmocnienie tej parti męśni. Także to bzdura że po dzieciach trzeba się roztyć i wyglądać jak torba.

Gość Załamana_Na_Maxa
Mam jedno! Od niedawna... Troche przytyłam, piersi mi owbisły :-(

Gość czarnulka30
mam 2 chlopcow czekam na okres a cos mi sie wydaje ze zaliczylam wpasdke ciesze sie z tego ze moze bedzie dziewczynka gumka pekla i coz bylo robic

Gość czarnulka30
mam 2 chlopcow czekam na okres a cos mi sie wydaje ze zaliczylam wpasdke ciesze sie z tego ze moze bedzie dziewczynka gumka pekla i coz bylo robic

Gość Agula 30
Załamana na maxa nie martw się już traz możesz poprawić ich wygląd poprzez masaże prysznicem ,woda ciepła -zimna to znana metoda i do tego skuteczna , na pewno poprawi się ich wygląd ,możesz dodać jeszcze rękawicę do masażu :) jeszcze będą piękne ,nawet rozstępy znikają :)

Gość czarnulka30

Gość Agula 30
Kangurek... kiedyś się z tym oswoi ,ale na razie zwaliło mu się to na głowę... ma 31 lat a już jest starym człowiekiem...jest bardzo obowiązkowy ,odpowiedzialny ,pracowity...ale to dla niego za dużo...

Gość Agula 30
wreszcie nie jestem sama... Czarnulka 30 ilę dzni opuźnienia?

Gość Kasiulec
Czarnulka30. Jak gumka pękła to do 72 godzin można wziać postinor. Wypisuje ginekolog. Było uważać w szkole na biologii,albo na przedmiocie "przygotowanie do życia w rodzinie". Pozdro!

Gość czarnulka30
ale nie poszlam po postinor dobrze o tym wiem z do72 h ale wyszlam z zalozenia bedzie co bedzie 2 dni spoznienia ale czekam uparcie agula30 3 dziecko to szczescie:)

mam nadzieję że szczęście , czy masz już jakieś obiawy? piersi nabrzmiały moze...

Gość czarnulka30
no mam ale to przed okrsem tez tak miewam poczekam do swiat a po swietach test raz okres spoznil mi sie 2,5 tygodnia myslalam ze to ciaza ale okazalo sie jdnak ze nie agula30 w ktorym tyg ciazy jestes?