Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arana

Skąd się bierze niska samocena.....?

Polecane posty

Gość arana

Mam normalną rodzinę,kochanego chłopaka,inni mowią,że jestem ładna....to skąd u mnie się bierze taka niska samoocena..?:( Siedzę z koleżankami w pubie i czuję,że jestem brzydsza, gorsza, gorzej ubrana, grubsza...wiem, że moze sie to wydawac dla kogoś smieszne...ale dla mnie nie jest:(Chocbym nie wiem jak wyglądała, zawsze się czuję gorzej i brzydzej:(:(to nie jest chyba normalne...

ja mam dokladnie tak samo! czesto wydaje mi sie ze mnie nikt nie lubi, czuje sie gorsza, zastanawiam sie czy to co przed chwila powiedzialam nie bylo beznadziejne i czy nikt mnie z tego powodu nie wysmieje. chcialabym to zwalczyc! codziennie przed zasnieciem bede powtarzac sobie ze jestem atrakcyjna, lubiana i zaczne sie czesciej usmiechac!!! tak! to jest to!

Gość vertigo
kiedyś byłam uśmiechnięta i szczęśliwa itd ale teraz to wszystko wydaje mi sie wyzwaniem......też czuje sie gorsza, mniej przebojowa,gadatliwa, inteligentna itd, nie wiem z czego ale jest ze mną co raz gorzej,ceze każde słowo bo wydaje mi sie że źle mówie i za każdym razem czuje się zażenowana,choć bez wyraźnej przyczyny,i naprawde nie umiem na to odpowiedzieć,sama bym chciała wiedzieć skąd się to bierze-sorry ale musiałam się w końcu wygadać-chciałaś pomocy a nie dołowania:/

Gość arana
Vertigo wcale mnie nie zdołowałaś;) Widzę, że nie jestem sama...muszę przyznać,że trochę mnie to podnosi na duchu, że jest Nas wiecej:)

Gość i ja tak mam
ARANA, ja czule sie tak samo. Tak jak napisalas, tez mam normalna rodzine i kochajacego chlopaka ale zawsze jest do cos gorszego. Zawsze czuje sie gorsza, czy to w szkole czy w pracy. Juz nie wspamne o wieczorze w dyskotece. Czuje sie tak podle ze coraz rzadziej ide sie bawic. :-((((

niska samoocena to efekt jakijes traumy,pewnie nawet nieuswiadomionej. ja tez sie z tym mecze, ale wiem, dlaczego. koszmarne dziecinstwo, ojciec-sadysta,jakas choroba po drodze. jestem bardzo wymagajaca w stosunku do siebie, innym latwo wybaczam bledy, sobie prawie nigdy. to chyba kontynuacja tego, jak traktowal mnie ojciec,bo nie umiem inaczej...?