Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madax16

Liszajec zakaźny

Polecane posty

Gość madax16

Witam Mam koszmarny problem z tą chorobą byłam u lekaży którzy dawali mi różne maści niestety nic na razie nie pomogło. Czy któreś dziecko miało to świństwo i czym wyleczyliście. Bardzo proszę o radę

Gość zapytam
Siostrzenica miała w wakacje zapytam siostrę i dam jutro znać.

Gość madax16
dzięki bardzo

Gość zapytam
Patrzyłam na tą maść tylko zapomniałam nazwę jakoś na muprorix maurorix nie pamietam dokładnie muszę jszcze raz zapytać albo spisać u siostry

Gość zapytam
tą maść stosuje się 7-10 dni i naprawdę efekt był szybko a mała miała to w w nosie w oku na buzi. miała dwie maści inną do oka inną na buzię

Gość miniii
ja tego dostałam...w wieku 21 lat!!! masakra. lekarz dał mi Lorinden i ufff- koniec.

Gość madax 16
dzięki bardzo loriden mam w domu to spróbuję. Mój synek ma na nogach i bez przerwy się drapie was też to swędziało. Kąpię go w szarym mydle przemywam rivanolem i mam maść od dermatolog ale nie działa. Mam nadzieję że loriden zadziała.

Gość zapytam
No i sprawdziłam dokładnie maść nazywa się Mupirox to to co stosowała siostrzenica. Ile twój synek ma lat, może przed zastosowaniem skonsultuj z lekarzem czy można. Pozdrawiam mam nadzieję że jakoś pomogłam

Gość truskawka982
Polecam na twarzy maść Mupirox, ale na ciele Pigmentum Castellani (szybciej wysusza ale farbuje na czerwono), i trzy tabletki antybiotyku o nazwie Azitrox 500(jest dość drogi ale skuteczny, kosztuje 45 zł).Po tygodniu nie będzie śladu choroby.Pozdrawiam wszystkich

Gość aga78
Moja córeczka też to ma(dzisiaj byłam u lekarza). Dostała MUPIROX maść. Można jeszcze stosować BACTROBAN maść. Jak nie pomoże to będzie musiała dostać antybiotyk doustnie. Ale pani doktor zapewniała że są to bardzodobre maści i napewno pomoże. Zobaczymy za 2-3 dni.

Gość Lui31
No niestety na mojego syna (5 lat) nie podziałała ani maść mupirox ani bactroban ani mazidło specjalne na noc, które ciężko z buzi zmyć następnego dnia. Ale niedawno syn miał zapalenie oskrzeli i dostał antybiotyk klacid i przy okazji pomogło i na to świństwo. A miał to jakieś 5 miesięcy i nie dawaliśmy sobie rady. Mam nadzieję, że nie wróci.Trzymajcie kciuki.

Gość Chory /
Ja tez to mam od 2 dni. Straszny syf, boje sie ze ten mupirox nie pomoze. Poczekam do nastepnego tygodnia.

Gość Olka14
Też to mam:/ Już od dwóch tygodni, na rece i twarzy. Lekarka zapisala mi duomox(antybioptyk doustnie) i mupirox. Ten liszjec wyglada okropnie! Wie ktos z Was skąd sie to bierze, od kogo mozna sie zarazic?

Gość Olka14
Moje liszajce nareszcie zniknęły, ale mam po nich takie rozowe plamki? Macie tez cos takiego? Bojesie ze moga mi zostac blizny. Wie ktos cos na temat blizn po liszjcach??

Gość kafunia
witam podłapałam liszajca. pewnie od jakiegoś dziecka na kolonii , gdzie pracowałam.na czole zniknął sam a pojawił sie koło ust i w nosie . koszmar . mam maśc mupirox, może pomoże.

Gość milenk
liszajec nie jest na nogach tylko w pobliżu nosa lub ust

Gość milenk
madax 16 moie dziecko było teraz w szpitalu na ta chorobe miała ją koło ust uzywała kremu bactroban

Gość zanetka
jak zmyć pigmentum castellani??? blagam pomozcie

Gość lek med
spirytusem, ale zalezy gdzie bo nie wszędzie można.W zasadzie samo zejdzie po jakimś czasie od zwykłego mycia.

Gość nika2007
Używacie maści mupirox aplikując ją do nosa ?? lekarz mi właśnie tak przepisał, a tymczasem w ulotce jest żeby nie stosować w kontakcie ze śluzuwką, w szczególności są wymienione nos i oczy... :( nie wiem co mam robić.... :(

Gość martaaaaaaaaa8
ja tez to mam, ale co gorsze wyskoczylo mi blisko wargi, i pęka gdy się uśmiecham :/

mój synek miał to paskudztwo - pomógł Fucidin i Betrafen. Dalej mu się tam grzebie w tym miejscu koło ust ale to już niestety AZS. A i lekarz kazał przemywać to miejsce kilka razy dziennie wodą utlenioną i absolutnie nie pozwolić drapać. Zycze powodzenia w walce z tym dziadostwem.

Gość aganova
milenk sprostowanie na nosie i ustach jest liszaj a liszajec włśnie jest na całym ciele oprócz stóp praktycznie,wiem bo moje dziecko dopiero co miało,ciężej się go leczy trochę niż liszaja,bo większy obszar i się paskudzctwo roznosi

Gość olka14
A ja znowu to chyba mam:( Wyskoczyło mi na czole i początkowo wyglądało jak pryszcz, ale teraz wygląda jak liszajec. Smaruje tą maścią, mupiroxem, ale nie za bardzo pomaga:(

polecam masc Mupirox , skonsultuj sie z lekarzem moj synek lezal z ta choroba w szpitalu tylko ze byl malutki bo mial niecaly tydzien

Gość olka14
Tak właśnie idę dzisaij do lekarza z mamą, bo węzły chłonne mam także trochę powiększone. :(

Gość chora na liszajca
No ja niestety mam liszajca. To prawda bze w tym czasie nie powinno się chodzić do szkoły ani stykać z rówieśnikami?? Jeżeli ktoś z Was miał liszajca to znika on bez śladu proszę napiszcie bo tak sie boje że zostaną mi blizny

Gość lidkasms
Proszę uważajcie z diagnozowaniem choroby skórnej. Ja ze swoją wysypką byłam już u dwóch dermatologów. I pójdę napewno jeszcze do trzech. 2 miesiące męczę się z niesamowicie swędzącą i piekącą wysypką i do tej pory zero pozytywnwj reakcji na przepisane przez lekarzy leki . Trafiłam na Waszą stronę w poszukiwaniu ratunku na horror, który mnie męczy. Wcześniej poczytałam na innych stronach /gdzie również zamieszczono bardzo pomocne w diagnozie zdjęcia/ o chorobie Duhringa, która jest często efektem nie leczonej celiakii tj. nietolerancji glutenu. I cóż się okazało??? Moja wysypka jest 100%-ową , książkową wysypką w chorobie Duhringa. No i ciekawa jestem, który dermatolog wreszcie zdiagnozuje prawidłowo moje schorzenie?!!! Ale wiadomo, że badania przy tej chorobie są drogie- a przecież służba zdrowia biedna......to lepiej przepisywać różne buble, próbować...na króliku doświadczalnym -niż skierować na odpowiednie badania! A pacjent?...co tam pacjent.