Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka34

znacie dobre sposoby na wywołanie porodu???????

Polecane posty

Gość elka34

termin minął a tu nic. Jeśli nie będzie akcji lekarz wywoła poród kroplówką bardzo sie tego boje znacie jakies sprawdzone domowe sposoby???????

spróbuj po schodach pochodzić i sie trochę zmęczyć, albo popodnosić ręce, na przykład przy myciu okna, tylko nie właź gdzieś na taborety żeby nie spaść... chociaż ja tego wszystkiego próbowałam i nic :D tydzień po terminie odeszły mi wody a i tak trzba było kroplówką wspomagać, ale może u Ciebie sie ruszy, powodzenia :)

Gość elka34
a masowanie brodawek?słyszałam ze to jest dobre co sądzicie?

Gość slyszalam
ja slyszalm ze dobrym sposobem jest draznienie sutkow, poniewaz powoduje to "niby" skurcze; a takze dobre jest meskie nasienie :-) nic innego jak sex :P

Gość a ja slyszalam
ze trzeba isc do lekarza :P

Zasada 3xS - Schody, Spacer, Sex :P Mozna do tego zaliczyc jeszcze jedno \"S\" - Supermarket (zakupy ;) ) - moze zadziala? ;)

Sprawdzone domowe sposoby? Powiem Ci co robiło wiele moich znajomych sprzed kilkunastu lat, kiedy też nie mogły się doczekać na poród - pranie, duże pranie, ale nie w pralce tylko ręcznie. A też niektóre z nich były już po terminie, a potem się śmiały, że to najlepsze na wywołanie porodu i działa jak zaklęcie. W dzień pranie, a wieczorem lub w nocy - na porodówkę. Teraz myślę, że tu bardziej chodziło o jakieś takie nietypowe zmęczenie, ale pranie działało u każdej, która miała problemy. Życzę szybkiego i lekkiego rozwiązania! :) :) :)

Gość tak czy siak
RYCYNA, dawniej stosowali ja lekarze w szpitalach na przyspieszenie porodu, teraz raczej nie, ma byc naturalnie.

Gość 4564654631
ponieważ pod koniec ciąży miałam zaparcia, więc jak już było po terminie to przestałam się obawiać i wieczorem wypiłam zioła przeczyszczające: liść SENESU. I następnego dnia rano przed południem urodziłam w niecałe 3 godziny.

Gość Nicola79
seks jest najlepszy w moim przypadku zadzialalo szybko

Gość beksa123
właśnie ja nie znam jestem w 39 tygodniu ciązy termin mam na 16 grudnia a nie chce w szpitalu leżeć na święta tak sobie dzisiaj o waszych sposobach poczytałam i chyba wypróbuje te zioła na zaparcia bo tez mi dokuczaja .niech mi ktos coś podpowie błagam!!!!!Pozdrawiam

Gość
A ja słyszałam, że pomaga ciepła kąpiel i seks z super orgazmem:D

Gość MI PORADZIL LEKARZ
JA BYLAM JUZ DWA TYGODNIE PO TERMINIE I NIC:( I WTEDY LEKARZ MI PORADZIL ABYM WYSZLA ZE SZPOITALA DO DOMU NA JEDNA NOC:):) HEHEHE WIADOMO PO CO:) NAD RANEM WODY SAME ODESZLY A JA RODZILAM TYLKO TRZY GODZINY:)

Masowanie sutków jest najlepsze .Poszłam do szpitala tydzień po terminie rozwarcie na pół palca lekarz poradził mi masowanie sutków i pomogło po kilku godzinach zaczęły się lekkie skurcze ,potem coraz cześciej .po 5 godzinach miałam 1,5 palca rozwarcia i szybko poszło!

Gość
Caroline_22nie pisz o seksie i orgazmie w ciazy bo bedziesz wykleta za to tak jak ja!!!!!!!!!:D:D:D umyj okno, moze pomoze a czemu boisz sie kroplówki duza jestes juz dziewczynka nie boj sie

Gość kasia28
najlepszy jest sex ja tez rodziłam po terminie połozna dopiero mi o tym powiedziała

Gość marczitqa
Jestem po terminie i nie mam żadnych objawow zapowiadajacych zblizajacy sie porod. A robilam juz chyba wszystko; umylam wszystkie okna, lustra, podlogi w domu, pilam herbate malinowa, bralam goraca kapiel... nawet sex nie pomogl. n i nadal czekam...tak bardzo nie chce miec wywolywanego porodu w szpitalu...:(

Sperma jest naturalną oksytocyna. Więc jak najwięcej seksu. Po zatym odradzam przyspieszanie porodu (chyba że po terminie) dlaczego?? Aby cieszyć sie jak najdłużej przespaną nocą ;)

Wlasnie mialam podobny topik zakladać :) Już nie chce dlużej czekac. Konczę 39 tydzien. Termin mam za 9 dni. Piszcie, jak znacie jeszcze jakies sposoby :)

Hej,przez tydzien probowalam wszystkiego mycie okien (dwa razy),generalne sprzatanie,seksik i nic. WIeczorem wypastowalam podloge na kolanach,rano na drugi dzien dostalam skurczy :) Ale szczerze nie wiem czy to pomoglo.Powodzenia

Gość ela 23
czytam to co piszecie bo sama mam termin na 25 paz a 21 zamykają u nas porodówke i chciałabym zdązyc ale troche sie boje czy to "przyspieszenie" nie zaszkodzi dziecku??????

piszcie, piszcie - bo ja nadal sie z tym zmagam. Jak na razie - postawilam na chodzenie, nie moge sie zabrac do tego mycia podlogi, ale dzis chyba to zrobie, bo juz mam dosc czekania. termin pojutrze i naprawde mam juz dosc. Dlatego piszcie jesli znacie jakies sposoby :)

skorpionka-na wszystko przyjdzie czas.spokojnie czemu tak ci sie spieszy?

Gość alalamala
Polecam upojny wieczór z duzą ilością seksu-jeżeli np od 7 mca nie współżyliście to mąż jest wyposzczony i bardzo będzie chciał ... .Ogó lnie to dobry ,ekologiczny sposób .. .Ach +mocna stymulacja sutków .

...popełniasz błąd...teraz, tuz przed pojawieniem się Maleństwa duzo wypoczywaj, zrób sobie same przyjemności, nawet nie wiesz jak bedziesz potrzebowała wytchnienia już od momentu kiedy zacznie sie poród, az do czasu kiedy dziecko bedzie dorosłe :-)....jednym słowem czekaj grzecznie, aż poród się zacznie.

Gość beata2222
prosze ktos wspomnial o rycynie jak to sie aplikuje pije??????

net-ar Caroline_22nie pisz o seksie i orgazmie w ciazy bo bedziesz wykleta za to tak jak ja!!!!!!!!! heheh dokladnie moherowe berety czuwaja...;)

Gość siala lala la bamba
czy moze pomoc herbata przeczyszczajaca ? Mam normosan i moze on pomoze ? Nie powinien chyba zszkodzic maluszkowi ?