Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczera

Drugie Żony - jak spędzicie Święta??

Polecane posty

wiążąc się z kimś \"po przejściach\" trzeba zaakceptować fakt, że np. ma dzieci z poprzedniego związku, a zatem, nie mogę wymagać zupełnego odseparowania go od przeszłości, mimo, że TO MY JESTEŚMY TERAZ RODZINĄ. nie chodzi tu o ex, ale o dzieci - skoro one przychodzą do swojej babci na wigilię, to chyba te dwie godzinki mogę mężowi \"odpuścić\" żeby arz w roku z nimi w ten dzień posiedział. A my i tak będziemy arzem, tylko że dwie godziny później i przez całe 1 i 2 święto. Nie można być zbyt zaborczą - widziały gały co brały....

Gość Święta spedzamy razem ...
przeciez jesteśmy małżeństwem. :-D W pierwsze święto przychodza męża dzieci (2), posiedzimy, pogadamy, przeciez musza mieć kontakt z ojcem - po kolacji mąż odwiezie ich do ich matki. Nie widze problemu. Wszystko mozna uzgodnić i pogodzić, ale trzeba chcieć :-D

Gość Fi fi
I jak minęły Święta, czy było miło i rodzinnie? Może ktoś się podzieli.

witam was, dopiero znalazlam ten topik. u nas jest tak, ze wigilie spedzamy albo z moja rodzina, albo mieszanie z jego, a ajego dzicko bierzemy do siebie w drugi dzien swiat i zostaje jeszcze ze dwa dni. na wielaknoc tez zawsze w ktorys dzien.

Co to znaczy mieszanie? Ja nie wyobrażam sobie mieszać naszych rodzin. Te święta spędziliśmy we dwoje a potem wyjechaliśmy na Sylwestra. Jest zbyt dużo napięc między mną a jego rodziną jeszcze nie pora na wspólne święta, może gdy oni zmienią swój wrogi stosunek do naszego małżeństwa...

Gość pinezka 234
u nas nie ma wrogosci, bo maz nie mial wczesniej slubu, a jego rodzice nie lubili tamtej panienki. ona nawet nie pozwala mu zaprowadzac do nic dziecka. wiec ciesza sie ze maz ma teraz normalna rodzine, zone, dziecko, i zloszcza sie ze tamta sie wcina gdzie jej nie prosza. bo sama chciala konca tego zwiazku.

sorki, znowu mi sie kolezanka wciela na klawaiture, to moja odpowiedz.

Pinezko - to dobrze, że masz taką atmosferę. Jednak, obie strony muszą chcieć a nie jedna jak w naszym przypadku. Ale z drugiej strony po słowach, które padły i zachoawniach jego rodziny to był wariant optymalny, może kiedyś się opamiętają. Jego matka jest już starsza osobą i wiem, że nikt nie jest wieczny, więc chciałam ułożyć z nią dobre stosunki, ale na razie nie da się ona jest zbyt trudną osobą a ja nie chcę znosić jej fochów. Więc pozdrawiam ją tylko przez męża i na tym koniec.

Jedno pytanie, co o tym myślicie, jego ex wysyła mu życzenia świąteczne - sms. Wcześniej po rozwodzie zostawiła go w przysłowiowych skarpetkach, on łoży w całości na utrzymanie dzieci - ona nie ma żadnego obowiązku finansowego wobec dzieci, a kupiła właśnie nowe renault clio. On odpisał na tego sms-a co mi się niezbyt spodobało, bo lepiej gdyby przywiązanie okazywala mu mając wkład finansowy w ich dzieci. Mąż nie widzi w tym nic zdrożnego. Może ja źle myśle????

Gość żalutek
nie wiem, mi tam chyba też by sie to niezbyt podobało. Na szczęście my problem świąt i życzeń wszelakich mamy z głowy, bo była jest jehowitką!

Zawsze raze, jeden dzień z jedną rodziną, a drugi z drugą. Albo mieszamy rodziny u nas:) Pierwsza, nie uśmiechaj się tak, nie wszystkie drugie maja problemy z obchodzeniem Świąt. My świętujemy na całego i to bardzo rodzinnie.

Gość pulpa zielona

Gość pulpa zielona
ja nie rozumiem wysyłania sobie smsó i kartek z życzeniami wszystkiego NAJ i szczęścia w sytuacji kiedy ex mają względem siebie całkiem inne życzenia.... chcemy być eleganccy a wychodzimy na zakłamanych konformistów dla mnie takie życzonka to czysta hipokryzja, na co dzień wojujemy, a zyczenia ślemy????? chore

Zazdrosna absolutnie nie jestem bo wiem, ze moj mąż nie kontaktuje się z nią w ogóle, ale uważa, że grzecznoscią jest odpisac na jej sms. Dodam, że jestesmy krotko po ślubie. Ona nie ma nikogo i jest w wieku trudnym dla kobiety. Przyszło mi do głowy może to głupie, ale pomyślałam, że może ona potrzebuje mężczyny i nawiązywac z moim mężem kontakty... ???

Gość Stalnley
U nas było milo. Ale jak dobrze, ze już po wszystkim :-)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość rebo
witam. ja z mężem i moimi dziećmi spędzamy święta razem z moją rodziną w jeden dzień i w drugi z jego rodziną. sms nie wysyłamy do byłych i nie otrzymujemy. żyjemy normalnie swoim życiem i nie interesuje nas przeszłość . to chyba zdrowe. :)

Gość macocha czyli ja
Wigilię spędziliśmy u brata 2 męża, ma największy dom, wszystkich pomieścił, w tym swoich synów z rodzinami, matkę (moją teściową), swojego brata i mnie, a z nami 2 synowie męża, którzy wspólnie z nami mieszkają i mój biologiczny, który już jest samodzielny w 1 dzień do nas przyjechali moi rodzice, moja siostra z mężem i jego brat z żoną, byli też nasi synowie, mój siedział cały czas z nami, a chłopcy męża pouciekali po pokojach, bo już mieli dość gości w 2 dzień mój biologiczny pojechał z eksem do tamtych dziadków, a do nas przyszli znajomi - przyjaciele mężna z żonami Sylwester nam się rozsypał, operacja przyjaciółki - wypad jednej pary, śmierć ojca kolegi - wypad drugiej pary, to delikatnie i my wymówiliśmy się, ale było cudownie i kameralnie we własnym sosiku, a Nowy Rok spędziliśmy w łóżku i nie powiem czym się cały czas zajmowaliśmy