Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meja

Śledzie w śmietanie- jak przygotowac???

Polecane posty

podajcie mi plizzz jakiś łatwy, łapatologicznie wytłumaczony przepis...!!! CHciałabym zrobić coś innego, smakowitego, a śledziki uwielbbiam... DZIĘKI KOBIETKI!!!:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podam ci swój ulubiony przepis :-) składniki: 2 opakowania sledzi w zalewie olejowo-octowej 2 smietany 22% (musi byc gesta, najlepiej homogenizowana lub crem fresh) 1 glowka czosnku Przepis Sledzie odsaczyc i pokroic na kawalki. Czosnek drobno pokroic i polaczyc ze smietana. Dodac do sledzi i gotowe. Do spozycia gotowe dopiero po 12 godzinach - czosnek musi zrobic swoje... Mozna podawac z ziemniakami lub jako salatke na imprezke. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka ja
dzięki bardzo za przepis, chciałam coś takiego innego nż dotychczas zrobić :D a na to akurat miałam ochotę już dluższy czas. DZIĘK UJĘ CI B A R D Z O !!! życze udanych, rodzinnych, ciepłych, cudownych ŚWIąT BOŻEGO NARODZENIA! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proszę cie bardzo mam nadzieje,ze bedzie smakowac :-) ps.jeszcze tylko dodam :-) namocz troche śledzie niech pozbęda sie tej soli bo inaczej nie dadza sie zjesc :-) ja równiez zycze ci zdrowych i spokojnych Świat Bożego Narodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka ja
Dziękuję Ci serdecznie za wszystkie wskazówki i przepis. Smacznego w Święta i Uśmiechu przez cały Nowy Rok :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śledź w śmietanie
A ja tak robię śledzie: ścieram na grubej tarce 2-3 jabłka, 2-3 cebule kroję drobno, mieszam to z gęstą śmietaną i przyprawiam pieprzem. Śledzie kroję w ukośne paseczki i mieszam ze śmietaną. Dobre na drugi dzień. Smacznego i wesołych świąt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietaKobieta
ja robie tak samo tylko ze cebulke najpierw sparzam goraca woda aaa i jeszcze majonez dodaje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupuję śledzie w zalewie octowej, ściągam z nich skórkę, kroje cebulkę w bardzo cieniutkie półplasterki i przekładam nią śledzie. Przed podaniem zalewam śmietaną 12 % ukwaszoną. Takie śledzie podaję z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach Pycha! SMACZNEGO :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leń jeden
Smutna Dziewczyno właśnie wypróbowuję Twój przepis, brzmi smakowicie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
Filety śledziowe 5-7 szt. zwykłe bez żadnej zalewy octowo-olejowej moczę ok 2 godz w zimnej wodzie, zmieniając ją co jakiś czas (jeśli nie sa tak bardzo słone to krócej). 2-3 cebule kroję w półplasterki i na sitku sparzam wrzątkiem, żeby ciut zmiękła. Ogórek kiszony w drobną kosteczkę kroję. Jabłko na tarce z grubymi oczkami ścieram i mieszam wszystko razem ze śmietaną + sól+pieprz a cały sekret polega na dodaniu kilku (zaznaczam-KILKU) kropel maggi. Przepyszne wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
no to i ja spróbuję z tym mlekiem wiesz, do głowy by mi nie przyszło, że można tak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam !! dziewczyny a może podacie mi jakis dobry przepis na ryby w zalewie octowej (tylko nie ala matias, a takie raczej z morszczuka lub z innej ) jesli macie to moze być tez w jakimś sosie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiruna
Hejka ! Mam fajny przepis na rybkę w sosie pomidorowym. Morszczuka lub mintaja 1 - 1,5 kg. usmażyć i włożyć do dużego garnka, dodać trochę oleju i razem lekko dusić. Do drugiego garnka dać: 2 duże pokrojone cebule i dusić w małej ilości oleju, dodać 1 litr wody, 1 łyżeczkę cukru, soli do smaku, 10 ziarenek pieprzu, 15 ziarenek ziela angielskiego, dodać przecier pomidorowy, lekko podgotować, dodać troche papryki mielonej i jarzynki. Jeżeli ktoś lubi na ostro to dodać trochę octu lub kwasku cytrynowgo i keczup. Ryby duszone zalać wrzątkiem. Można podawać na ciepło, ale lepsze są na zimno. Pyszne na różne imprezy. SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiruna
Ryba po " grecku " 1 kg ryby do smażenia ( usmażyć ) Sos : 2 marchewki , 1 duża pietruszka , 0,5 selera , 2-3 cebule , 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, 0,5 szklanki oleju ,sól , cukier, pieprz, papryka mielona ( do smaku ) , kilka ziarenek ziela angielskiego , liść laurowy . Warzywa zatrzeć na grubej tarce . Cebulę pokroić na cienkie plasterki i dać do rondelka na rozgrzany tłuszcz , podsmażyć , włożyć starte warzywa , dodać kilka łyżek gorącej wody , wszystkie przyprawy i lekko dusić . Pod koniec dodać przecier pomidorowy . Na porcję usmażonej ryby , nałożyć sos . Rybę można podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno z pieczywem . SMACZNEGO !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa23

  Co do śledzi to w Polo są dobre i polecam w śmietanie. U nich w ogole jest dużo ryb wiec jak ktoś z Was lubi to polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×