Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddianee

TU WPISUJĄ SIĘ TYLKO TE OSOBY, KTORYM DIANE35 FAKTYCZNIE POMOGŁA.

Polecane posty

Gość czy są tu osoby ktore
nie miały po odstawieniu diane NAWROTÓW???

Ja odstawilam ponad 2 miesiace temu (powody depresja i czeste migreny) i na razie nie widze zadnego wzmozonego tradziku - wlosy trace tez raczej w normalnych ilosciach... Tyle ze okres teraz mam kompletnie rozregulowany - ale to chyba norma po wszelkich hormonach... Ja tez skojarzylam tabletki z depresja i w sumie nie wiem czy pomogly czy nie - zrobie za 6 miesiecy badania poziomu hormonow to sie dowiem czy musze do niej wrocic (zawsze mialam za wysoki testosteron i prolaktyne)... Ech, moze juz cos innego wymysla lekarze bo Diane troche mnie przytloczyla :)

Gość dziewczyny a jesli
biore diane 2 miechy i nic mi nie jest złego to czy mam szanse nie miec nawrotow po odstawieniu??

Gość studencina
Ja nie miałąm nawrotów. Pozbyłam się trądziku (a przestałam brać już ponad dwa lata temu...) i w ogóle wszystko jest ok. Co prawda nadal nie mam okresu, chociaż wszystkie hormony są niby w normie.... Coś jest nie tak, ale nie wiem, co. Chyba mam za leniwe jajniki i nie produkują progesteronu w drugiej fazie cyklu i estrogenów też nie za bardzo im się chce. Ale żadnych złych skutków po Diane nie miałam. Wręcz przeciwnie. Tylko że mi takie leki były naprawde potrzebne. Miałam wykonane dokóladne badania, w szpitalu. Jeżeli ktoś ich używa jako antykoncepcji, to niech się nie dziwi, że ma potem problemy. Podobnie, jeżeli wymusi je od lekarza, bo ma trzy pryszcze... Lekarka ostrzegała mnie, że będzie sajgon po odstaiweniu, zebym się nastawiła. Jak się dowiedziała, że mam studniówkę, to kazała mi specjalnie brać jeszcze dwa miesiące;), chociaż mi i tak było wszystko jedno. No i po odstawienu mogę tylko powiedzieć, że nawet nbyło z moją cerą jeszcze lepiej:)

Gość dalej piszcie bo ciekawe
!!!

Gość resateee
mi pomogla nie mam syfkow nie przytrylam jest ok

Gość malamimi
mnie tez pomogla ale tylko a chwile,,wiec chyba moge sie wpisac:):):) bralam to dziadostwo dwa razy i bylo super (jezeli chodzi o cere) tylko do momentu gdy zazywalam.Pozniej to tylko gorzej:( Obecnie wracam do siebie po drugim :) braniu.I na szczescie skonczyly mi sie dolyyyyyy i male depresyjki. A po Diane zostaly mi jeszcze bole glowy,ktorych wczesniej nie mialam.No i libido wrocilo do normy:) A cera??? Taka sama jak przed braniem, chociaz jakis miesiac temu myslalm ze sie zalamie...Mialam wrazenie ze moja skora chce sobie odrobic te wszystkie miesiace brania Diany...Koszmar...Dlatego wiecej juz sie nie skusze na namowy pani ginekolog,ktora ma gabinet oblepiony reklamami scheringa (czy jak to sie pisze...)

Gość czy ktos tu nie mial nawrotów
?????????

Gość pisac pisac
!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość N.O.D.I. 19
ja niestety miałam ale teraz biore 2gi raz, zobaczymy jak teraz bedzie

hm ja bralam 3 lata i wlasciwie nie mialam zadnych skutkow ubocznych.... tradzik mi zniknal bardzo ladni i juz nie porwocil mimo ze od dwoch lat biore zwykle tabletki antykoncepcyjne zreszta mi gin wypisala je sama, powiedziala ze mam brac te bo na pewno mi pomoga! dopiero po paru latach dowiedzialam sie ze to moze byc niebezpieczne i odstawilam a jesli chodzi o tradzik to nie wrocil...... w sumie ja osobiscie o skutkach ubocznych sie wyrazic konkretnie nie moge bo zadnego nie mialam, wcale, ani nie utylam, ani mnie glowa nie bolala nic... jednak co z watraba i np prolaktyna do dzis nie wiem

Gość mnioammmm
ja przez kilka minut widzialam wszystko na czerwono i tak sie skonczyla nasza wspolna przygoda :(

Gość ja biore od 2 miesięcy
i jak narazie jest ok a nawet zwiekszyło sie libido :P ale trądzik jak narazie jest większy :(

Gość ja tez biore juz 2 miesiac
podczas 1. opakowana to sie poprostu zalamalam.... tradzik sie nasilil, strasznie bolaly mnie piersi (praktycznie ciagle staly mi sutki :P ), mialam bole glowy i straszne sennosci :O teraz juz tego nie ma (pfu pfu :) ) no moze czasem bola mnie piersi... zaraz po tym jak skonczyl mi sie okres... to mialam dziwna wydzieline.. to nie byla krew tylko jakis taki niesamowicie gesty sluz (wygladal jak kawalki blony :O ) o kolorze brazowym... paskudztwo (bylo tego naprawde duzo i nawet wkladki higieniczne musialam co pare godzin wymieniac)... Dziewczyny czy Wy na tradzik stosujecie tylko Diane czy tez leczycie sie u dermatologa... smarujecie syfki jakimis masciami itp.?? Bo jesli nie... to nawet moge zrozumiec to, ze tradzik wam wrocil :P

aha... zapomnialam dodac, ze juz prawie w ogole nie mam pryszczy (pfu pfu) ;)

Gość do poprzedniczki
a ty czyms smarujesz? co oprocz diane daje ci dermatolog? napisz prosze

codziennie rano smaruje twarz jakims plynem (nie znam nazyw bo lekarz za wyraznie nie pisze :P ), ale robi sie go w aptece na recepte... do tego mialam smarowac twarz specjalnym kremem wysuszajacym (dostalam go od pani doktor)... ale odstawilam go bo strasznie wysuszal mi skore... teraz smaruje zwyklym kremem do twarzy wieczorem mam smarowac twarz (przemiennie co drugi dzien) "brevoxyl" i "acne- derm" (oba mozna kupic w aptece bez recepty) Do tego zawsze rano myje twarz peelingiem St. Ives i przemywam tonikiem... duzo tego ale w polaczeniu z Diane pomaga (pfu pfu) :)

a Diane przepisalam mi ginekolog... moja dermatolog nie byla tym faktem zachwycona, ale jak juz mowilam lecze sie u niej dalej... smaruje twarz tymi wszystkimi cudami i jest coraz lepiej :D

Gość do poprzedniczki
a na co są te maście "brevoxyl" i "acne- derm" i w jakich są cenach?

Gość do poprzedniczki
na co tzn. czy punktowo na pryszcze i wysusza czy na calosc itd.

brevoxyl stosuje po to aby nie miec pryszczy... a acne- derm aby nie miec takich czerwonych sladow, ktore powstaja po pryyszczach (chociaz w ulotce bylo napisane, ze to jest tez lek przeciw pryszczom) trzeba nimi smarowac okolice "zmienione chorobowo" (czyli tam, gdzie sa pryszcze)... bo jesli posmarujesz nimi zdrowa skore to ci mega wysuszy a ceny niestety nie pamietam.. ale chyba bardzo drogie nie byly..

Gość Maroko
DIANE 35- pomogły mi ,łykałam je przez 10 miesięcy.Kosmetyczka chwaliła moja piekna cerę. Po odstawieniu przez rok był spokój z wypryskami. Ale teraz wróciły!!!!!!! Ze zdwojona siłą!!!!!

Gość zuza ponczoszanka
diana naprawde leczy tradzik ... ja diane biore juz bardzo dlugo i nic mi nie jest ... badania robie i jest ok, liczy sie to ze pomioglo na tradzik a naprawde byla masakra ,wiadomo od czasu do czasu cos wyskoczy ale jeden czy dwa syfki to nic, w porownaniu z tym co bylo wczesniej...

Gość antydiane
bralam przez 12 miesiecy. jedyny plus to, ze mialam swietny nastroj (tak!) i wlosy mi nie wypadaly(wczesniej garsciami). cera tez ok (ale nie mialam wczesniej wielkich problemow). natomiast po odstawieniu... niespodzianka. urosl mi meszek w okolicach zuchwy (wiecie gdzie) i pod nosem! jestem wkurzona, bo nigdy nie byl tak wyrazny. gino sie prawie smial, ze 'to niemozliwe'. a ja wiem co mowie! miala tak ktoras z was? ps. nigdy nie badalam poziomu hormonow. moze powinnam.

Gość hophophop

Gość podnoszeeeeeeee
:)

Gość ktos jeszcze
??

Gość kurcze noo
dziewczyny pomozcie! jestem juz przy 2,5 opakowaniu diany a NIC MI NIE POMGADA NA PRYSZCZE :(:(:( CZY TO MINIE???? :(

Gość endi
hej! ostatnio brałam diane przez 1,5 roku ale teraz z niej zrezygnowałam z kilku względów rozstępy, cellulit, ciągle byłam zmeczona, senna brałam ją tylko ze wględu na trądzik była duza poprawa ale przeciez nie mogę jej brać do konca zycia! teraz tylko mam ogromną nadzieje ze tradzik nie powróci z podwójną siła dlatego teraz próbuję czegoś innego tran, cynk, herbatka z bratka beta - caroten smaryję twarz wit e punktowo maścią cynkowa licze ze nie bede musiała do niej wrócić.............pa

Gość do poprzedniczki
a jak długo juz jej nie bierzesz?