Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnaa

Czy lekarz mógł się pomylić?

Polecane posty

Gość niepewnaa

Dziewczyny, powiedzcie prosze co myslicie. Ponad 2 mies temu wzielam postinor, okres nr 1 spoznil sie 4 dni, nr byl 1 dzien wczesniej, ale bylu w miare normalne... tzn 6 dni, ale odczuwałam bóle w podbrzuszu wiec wybrałąm sie do ginekologa który po normalnym badaniu ... zrobil dopochwowe usg i stwierdzil 7cm guz na jajniku. Juz 2 lata temu mialam - endometrioza. Teraz czekam na okres, ale od kilku tyg w głowie mi sie kreci bardzo. Jestem zestresowana... chyba nie moglby pomylic ciazy z guzem na jajniku?! Wiem to strasznie głupie, martiwe sie tym czyms... kolejny zabieg... mam nadzieje ze z dwojga złego ... nie jest to ciąża.

To może wybierz się do innego lekarza? Sądzę, że aż tak lekarz by się nie pomylił, chociaż zdarza się. Ale skoro miałaś te miesiączki po Postinorze, to pewnie wszystko jest ok i w ciąży nie jesteś. A skoro nie masz pewności, to zrób po prostu test.

Gość niepewnaa
dzieki markotka - robiłam włąsnie 3-ci test :) wynik taki sam - jedynie obnawiam sie ze to byly testy tej samej firmy (amil), ale to chyba bez różnicy

Gość julkaaaa24
Hmm.... w moim przypadku było podobnie. Wzięłam Postinor, dostałam krwawienie (myślałam że to miesiączka), ale dla pewności zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny!!! Nadal miałam te krwawienie, do tego zawroty głowy... Okazało się że to ciąża pozamaciczna.... Dla twojej pewności radze zasięgnąć porady innego lekarza. U mnie dopiero 3 lekarz \"wpadł\" na to że to ciąża pozamaciczna... Niewiarydodne ale prawdziwe...

Gość pola19
to ja proponuje powiedziec lekarzowi ze wogole jest taka mozliwosc lekarz nie jasnowidz ciaza poza maciczna czy guz wydaje wam sie ze tak latwo zobaczyc to na usg to same popatrzci usg to nie kamera tylko urzadzenie dzialajace dzieki ultradzwiekom mozna zobaczyc tylko roznice gestosci np granice tkanekjesli to ciaza pozamaciczne moze dosc latwo byc pomylona z guzem w poczatkowym stadium

Gość niepewnaa
tak - tyylko u mnie to jest tak, że ja miałam dwie miesiączki po postinorze i 2 lata temu miałam usuwaną cyste, taki rodzaj który lubi sie "odnawiać". pytałam przy usg lekarza czy jestem w ciązy - opowiedziałąm mu o postinorze. powiedział, że nie jestem. mam dostać jutro miesiączke - bardzo dziwnie boli mnie brzuch... wczesniej jakby na miesiączke, teraz podbrzusze mnie "kłuje" no i ten jajnik boli jak nie wiem co czasami. powiedzice mi - jak boli brzuch przy ciązy pozamacicznej? a ten guz ze zwykła ciążą nie mogł pomylić prawda? guz jest na jajniku, a nie w macicy gdzie normalna ciąza... jestem bardzo zestresowana!

Gość niepewnaa
jeszcze jedno ... mnie 3 testy ciążowe wyszły negatywnie - robione w dużych odstępach czasu - nawet dzisiaj rano - ponad 2 miesiace po. jeszcze jedno - testy 3 były tej samej firmy - czy to ma znaczenie?!