Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama w domeczku...

zupa grzybowa...?

Polecane posty

Gość sama w domeczku...

poprosze o przepis moj maz sobie wymyslil ze chce taka z makaronem, a ja nie mam zielonego pojecia jak sie zabrac...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Taka bardzo tradycyjna wigilijna zupka jest pyszna. Kupujesz grzybki suszone, namaczasz je w garnku na noc, potem w tej wodzie gotujesz do miękkości (tylko wczesniej pokrój je na mniejsze kawałeczki). Dodajesz kostkę rosołową albo dwie, doprawiasz wg uznania maggi, solą, pieprzem. Na końcu zabielasz śmietanką. PYYYCHHHAAA. Ja podaję ją z makaronem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a zamiast suszonych grzybow
jesli nie mam, to jakie moga byc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość merioza
No...swierze grzyby tez moga byc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hello Słonko
że tak się wtrącę;) Zupka grzybówka z makaronem: Grzybki o tej porze suszone lub mrożone - suszone zostawiasz na noc w wodzie, mrożone można od razu gotować. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy obraną cebulę (surową), pietruszkę i marchew. Gotujemy wywar (ok. 1h) następnie podsmażamy drugą (małą) cebulkę na masełku (na złoto) dodajemy do wywaru. Gotujemy chwilkę (ok. 10 min.) dodajemy makaron- gotujemy do miękkości (makaron) i zabielamy śmietanką. Aby się nie ścięła należy ją rozmieszać w osobnym naczyniu z kilkoma chochelkami wywaru (tak aby naczynie było ciepłe) i wlać powoli do garnka z zupką (wyłączyć wcześniej płomień, bo inaczej się zetnie). Smacznego:) P.S. Przepis na zupkę to przepis jeszcze mojej babci:) Jak wiadomo "babcine" przepisy są najlepsze:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a zamiast suszonych grzybow
ale nie mam ani suszonych ani swierzych czyli mrozonych grzybow...a moga byc pieczarki albo te drugie,,zapomniałam jak sie nazywaja, te ze sklepu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość boczniaki
ale z tych możesz ugotować pyszne flaczki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hello Słonko
Ale Twój miły chciał grzybową a nie pieczarkową:) W sklepie na pewno kupisz grzybki suszone:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A podacie przepis
na zupe pieczarkowa....moze z kluseczkami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do hello Słonko
ale pieczarki to tez grzyby;)))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość devon rex
porownanie pieczarek do innych grzybow to tak jak Cristal do Cin & Cin ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A wlasnie ze nie!Wedlug przepisow unijnych piczarki to nie grzyby tylko warzywa!Wiec albo zupka grzybowa albo warzywna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martagrzechuwarta
Jaką śmietanę dodać do grzybowej ? Słodką czy kwaśną ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
kwasna smietanę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zupę pieczarkową spokojnie zrobisz tak jak grzybową.Warto jednak pieczarki podsmażyć wcześniej. Mrożone grzyby są w sklepach,tak, że do dzieła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa pieczarkowa rozni sie
troche smakiem od grzybowej ale jest rownie pyszna :) Grzyby suszone kupisz w supermarkecie wiec nie ma problemu :) Ja mimo tego ze mieszkam niedaleko lasu, gdzie rosna piekne grzyby to nie chce mi sie chodzic i kupuje gotowe w sklepie lub tata mi przynosi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodaje ktoś słodką śmietankę
do grzybowej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja grzybowa tylko
z łazankami!!!:) pychota,uwielbiam grzybowa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja teraz odkryłam koncentrat grzybowa Krakusa i moje wszystkie grzybowe sa na nim oparte. Odrobina śmietanki, kluski łazanki i dla mnie nie ma nic lepszego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie zna się zbytnio na grzybach więc u mnie ten koncentrat jest bazą nr1 nie tylko do zupy ale i do sosów grzybowych. Dla mnie rewelacja, bez chemii konserwantów, czyste pachnące podgrzybki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×