Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OLIWKA-OLIWKA

ILE KOSZTUJE UTRZYMANIE DZIECKA-NOWOWRODKA NA MIESIĄĆ?

Polecane posty

Gość asiol
dziewczyna pyta orientacyjnie, no to chyba po tych wszystkich wypowiedziach chyba coś więcej wie...

Gość eeeeeeeeeeeeeeee
W sumie to chciałabym miec 1200 zł tylko na dziecko :) Poszałałoby się :D Może już niedługo ;) Pozdrawiam!

Gość dziwne
mi opak. pamperos 68 szt. starcza na 3 dni, a nie 2 opak. na mc-- chryste chcualabym, zeby mala tak alo zuzywala..w ogole to jakies nierealne te wasze wyliczenia na pampersy, bo mi idzie ok.300 zl na nie :/, a uzywam czasem niemarkowych

Gość no dziwne
mi na pieluchy idzie około 120 zł miesięcznie

Mój mały ma 8 m-cy i zużywa 4-5 pieluch na dobę. Paczka 16 sztuk kosztuje 7 zł. Czyli miesięcznie góra 70 zł. Do tego codziennie : 3,50 obiadek 2,20 deserek 1,70 Danonki x 2 (lub jogurt 1,00 zł) 1,00 porcja kaszki 1,00 jabłko, banan (lub inne owoce) ---------- 9,40 x 30 dni = 282 zł raz na miesiąc : 2,00 mydło 5,00 husteczki i to wszystko. sudocrem jak dostałam w szpitalu to mam do dzisiaj bo się nie odparza, smaruję tylko jak ma czerwone, tak to niczym. Uczulał się na oliwki itp i teraz po kąpaniu smaruję go oliwą z oliwek - nie uczula i mały ma super skórkę. Ubranka z ciuchbudy 5-10 zł za kg czyli miesięcznie koło 350 zł

Dziwne --> mi też się wydaje dziwna ta mała ilość pampersów - ja zużywam co najmniej 10 dziennie więc jakby nie patrzeć co najmniej 300 sztuk miesięcznie - czyli 6 paczek Super Flexów po 33 PLN - to 200 PLN na same pampersy a przeważnie trochę więcej. Nie wiem jak się udaje tak żeby dzieciak mniej tych pampersów używał. Moja sika na potęgę i jak za długo nie wymienię pampersa to zaraz się przesika... a znów nie cierpię jak mała ma taki napuchnęty kompres między nogami i jak tylko czuję że zrobiła to zaraz jej zmieniam, bo wydaje mi się że jej niewygodnie... Poza tym myślę że kwestia utzrzymania dziecka jest taka jak i wszystkiego - jak się więcej ma to się więcej wydaje... i nie ma jednej odpowiedzi - ILE - bo każdy napisze co innego... Pozdrawiam

Gość Tetra
Przecież wy nei musicie kupować ubranek w adidasie! Jakieś 550 zł. Oj.......ja bym ci oliwka nie radziła zajść w ciąże....najpierw zrób oszczędnośći

Gość sylwunia*******
Jeny jak tak was czytam to bym sie nigdy na dziecko nie zdecydowala:O:O:O:O:O:O Gdzie wy zyjecie,skoro wydajecie ponad 1000 zl?????? Ja oczekuje drugiego dziecka,teraz mamy z mezem 2 pensje,ale przy pierwszym dziecku to tylko maz pracowal i starczalo.Musialo starczac,a dziecko mialo wszystko,niczego mu nie brakowalo. Uzywalam pampersow nie koniecznie oryginalnych,mleko tez musialam podawac w proszku,do tego hrbatki,obiadki,soczki itd ok 200 zl na miesiac mnie to wyszlo. A jak ktos karmi piersia to juz oszczednosc,a zupki samemu zrobic mozna przeciez.

200 na same pieluchy 60 chusteczki do pupy 30 kosmetyki + ubranka srednio co 2, 3 miechy + ewentualne wprowadzenie zupek, deserków + lekarstwa dla maluszka [np kolka, katar] 500 lekka ręką

To wszystko zależy co mu będziesz kupowała. Bardzo tanie chusteczki nawilżające oraz ubranka czy zabawki są na stronie internetowej porównywarki cenowej CoZaCena - www.cozacena.pl . Dzięki niej na pewno zaoszczędzisz mnóstwo kasy.

Gość gość
Utrzymanie noworodka i niemowlęcia mnie prawie nic nie kosztowało. Ubranka zbierałam przez całą ciążę, więc po porodzie już prawie nic nie kupowałam. Karmiłam piersią, jedynie na pieluszki wydawałam około 50zł (używałam na zmianę dady i pieluchy wielorazowe:) Teraz synek ma dwa latka. Ubranka kupuję nowe, ale na wyprzedażach i promocjach. Nie licząc jedzenia (je to co my) myślę, że miesięcznie wydaję na synka około 300 zł (wliczając czasem jakąś zabawkę, na spacerach kupujemy wodę do picia i czasem jakąś przekąskę). Myślę, że prawdziwe wydatki zaczął się dopiero jak mały pójdzie do przedszkola a potem do szkoły:)

Ciężko tak jednoznacznie określić bo sporo zależy od tego na jakie produkty się zdecydujesz. Moim zdaniem sporo da się zaoszczędzić na pieluchach. Jak ? Decydując się po prostu na korzystanie z pieluch wielorazowych http://www.ekomaluch.pl/pieluszki. Według mnie to dużo bardziej ekonomiczne a przy tym praktyczne rozwiązanie. Co sądzicie ?