Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamka prawdziwa

RATUNKU, pomożcie, bo już nie mogę!!!

Polecane posty

Gość Załamka prawdziwa

Mam straszliwie wysuszoną skórę, odchodzi z twarzy płatami! Robię ostry peeling, smaruję kremem, robie makijaż, a wieczorem i tak złazi, kiedy tylko zmyję makijaż:( Nie wiem, co robić. Niby mam tłustą cerę... Nie mogę więc używać wszystkich kremów, bo porobią się zaskórniki. Używam na noc Acne Dermu, potem kremu Iwostin nawilżającego. Używam też od niedawna pudru w kamieniu Lumene- skóra wygląda o wiele lepiej, nie świeci się, ale niestety jest bardziej wysuszona. Proszę! Co mogę zrobić, bo już nie wytrzymam:( Codziennie schodzi mi z twarzy skóra, już nawet ciężko się wytrzeć ręcznikiem, nie mówiąc o użyciu podkładu....

Gość a.aga
Ja chyba wybralabym sie do dermatologa...

Gość Załamka prawdziwa
Nie chce do dermatologa:( Nie mam strasznych problemów ze skórą, tylko po prostu nie wiem, jakich kosmetyków używać:(

Gość a.aga
Jezeli schodzenie skóry platami z twarzy to nic strasznego...ja bym byla przerazona ale jak wolisz:-)

Gość Załamka prawdziwa
No jest to trochę straszne. Chodzi o to, że po każdym myciu jest jakby posypana mąką, łuszczy się taka wyschnięta skóra. To duży problem, ale nie wiem, co mi na to dermatolog może pomódz:( Może znacie jakieś dobre kremy porządnie nawilżające, które nie zatykają porów?

Gość Załamka prawdziwa
aaaaaaa:(

Gość ziołówka
Bym doradziła peeling góra 2 razy w tygodniu, więcej nie, bo jeszcze gorzej przesusza, ale co do reszty to nie wiem, może oliwka dla niemowląt-słyszałam, że bardzo pomaga.

Gość posluchaj mnie......
zabierz sie za calkowite odtrucie organizmu, masz CANDIDEgrzyba ktorego musisz wyleczyc polecam ci ksiazki MICHALA TOMBAKA tam sie dowiesz co ci jest pozdrawiam .

Gość kochana.......
Krem Physiogel na noc i na dzień i nic więcej.

Gość takie jedno dziewcze
W takich przypadkach dla mnie najlepszy jest krem nivea. Teraz kaloryfery i zimowa aura bardzo wysusza wszystkim skórę. Też mam taką tłusto-mieszaną, mi się syfki nie robią od nivei wręcz przeciwnie wszystko ładnie się goi bo jest arcy łagodna... Czasem warto zaprzestać używać tylko tych kosmetyków do walki z krostkami i dać skórze odpocząć, naprawdę polecam.

Gość Załamka prawdziwa
Ale ja nie używam prawie żadnych kosmetyków:( Myje twarz pianką Eris do cery wrażliwej (tą under20, chociaż już jestem lekko over;) ) czasami zwykłe mydło w płynie, potem nakładam krem Iwostin. Jak gdzieś idę, to się maluję- podkład Clinique, puder dla zmatowienia. Jeżeli nigdzie nie idę, nie używam niczego albo tylko kremu. Na noc Acnederm. Nic więcej nie robie, więc to chyba raczej nie nadmiar kosmetyków... A ile kosztuje ten hisiogel i jak w ogóle działa? O którym kremie Nivea mowa? Boję się, że4 taki zwykły krem z supermarketu pozatyka mi pory:(

Gość kochana.....
Physiogel krem kosztuje ok 35 zł.Jest fantastyczny.Na pewno nie pozatyka porów.Ja traktuję go jako krem naprawczy.Czasem po używaniu środków na pryszcze,strasznie łuszczy mi się skóra(najczęściej na nosie).Wtedy smaruję nosek na noc,a potem rano.Z reguły po dwóch/trzech aplikacjach pomaga.Zawsze mam go na "wszelki wypadek" w domu.Dla ścisłości na kremie jest napisane:Physiogel jest hipoalergiczny,nie zawiera subst.zapachowych,środków konserw.,barwników i emulgatorów.Dzięki strukturze DMS fizjolog.składniki kremu lipidy i ceramidy są transportowane do najgłębszych warstw naskórka.W wyniku tego dochodzi do odbudowy bariery ochronnej skóry i intensywnego jej nawilżenia nawet do 72 godzin.

Gość Gosiaczek D
Dziewczyno miałam to samo kup LINOMAG to jest płynna witamina F kosztuje ok 10 zł. uzyjesz kilka razy i bedzie ok. smaruj tez kremem nivea ale nie soft tylko tym zwykłym. pij duzo wody mineralnej i odstaw acne derm przy tak wysuszonej zniszczonej skorze nie pomoze tylko zaszkodzi

Gość Załamka prawdziwa
Dziękuję bardzo za wszystkie rady. Tylko teraz nie wiem, na co sie zdecydować;) Problem polega na tym, że ja mam wysuszoną skórę i bez Acnedermu, a on mi naprawdę pomaga, cera bardzo mi się rozjaśniła, mniej jest zaskórników. Nie chcę z niego rezygnować. Używałąm nawet kremu Neutrogeny na zimę, takiego tłustego, ale nawet on nie pomógł:( Muszę coś zmienić w swopim sposobie dbania o skórę, bo doprowadza mnie to do frustracji szczerze mówiąc. Mam 21 lat, ale nadal boję się korzystać z bardziej bogatych kremów, bo nie chcę nabawić się zaskórników i krostek. Od lat w zasadzie nie uzywam kremów. Wcześniej myłam twarz żelem Garniera i tak ją zostawiałam. Jeżeli chciałam się umalować (4-5 razy w tygodniu), nakładałąm na twarz rem Garniera Czysta Skóra i to wszystko. Zadnych krwemów na dzień jeżeli się nie malowałam i żadnych na noc- nigdy. Może to dlatego???:(

Gość Załamka prawdziwa
Myślę, że zwykłe kremy natłuszczające, zatrzymujące wilgoć, nic tu nie pomogą, bo ja jej po prostu nie mam:( Potrzebuje czegoś, co nawodni skórę, jeżeli w ogóle jest to możliwe, a obawiam się, że nie:(

Gość Załamka prawdziwa
Nikt nie zna dobrego kremu nawilżającego????:(

Może nie nawilżający, a raczej tłusty - na zimę? Jest taki krem, który nazywa się Clobaza. Bywa w aptekach, w takiej błękitnej tubce, i kosztuje bodajże 7 zł, a jest całkiem niezły. Jestem alergiczką z suchą skórą i mam po nim świetną, nawilżoną cerę. ;)

Aha, musisz poczekać z makijażem chwilę po nałożeniu kremu, aż się wchłonie. Ale bardzo polecam. :)

Gość Cosmetics shop
Jak ktos juz wczesniej madrze napisal najlepiej jest skore nawadniac od wewnatrz, czyli pic duzo wody mineralnej nawet do 3 litrow dziennie. No i ja rowniez uwazam ze tak wysuszona skore trzeba natluscic a nie nawodnic, jezeli bedziesz smarowac buzie kremem z duza zawartoscia wody i wychodzic na mroz to buzia twoja jeszcze bardziej sie wysuszy. Ja rowniez radziala bym ci wybrac sie do dermatologa, on najlepiej poradzi ci jakich kremow masz i uzywac i jak dbac o taka cere aby ten problem nie powtarzal sie w przyszlosci. Powodzenia ;)

Gość czy ty aby nie jesteś
Mi się strasznie łuszczy skóra na nosie. Używam tylko Physiogelu i kremu Dove nawilżającego i mam w dupie czy sie łuszczy czy nie :( Zobaczymy co bedzie dalej.

ciekawe ,ze tutaj nikt nie wpadł na to ,ze ona ma odwodnioną skórę. wszystkie objawy które napisała to potwierdzają. Po prostu autorko zniszczyłaś sobie skórę stosując ostre peelingi i uzywając kosmetyków nie do takiej cery jaką masz. idz do apteki i poproś o coś do odwodnionej cery. demakijaż wykonuj tylko mleczkiem lub tonikiem. żadnych pudrów czy podkładów. Na początku bedzie nie wesoło ale skóra bedzie potrzebowała czasu aby wrócic do normy. No i żadnych peelingów - najwyżej 1 na 2 tyg. taki enzymatyczny. Co więcej odwodniona skóra dopada tych którzy w rzeczywistości mają cery delikatne i suche a stosując preparaty do innego rodzaju skóry powodują ,ze zaczyna ona wytwzarzać nadmiar tłuszczu - stąd sie biorą wszystkie problemy.

Gość Załamka prawdziwa
No ja sobie zdaję z tego sprawę, że to moja wina właśnie:( Dlatego mówię też, że natłuszczanie nic nie pomoże. Używam kremów na zimę, specjalnych i bardzo tłustych. Stosowałam na noc grubą warstwą i na dzień. I nie pomogły, bo gdy tylko je zmyję- abarot to samo:( Nie jestem na tyle głupia, żeby sie smarować kremem nawilżajćym i wychodzić tak na mróz. Krem dobrze nawilżający przydałby mi się na noc. Nie chce płacić za wizytę u dermatologa. Większość z nich to totalne buraki, chyba że zapłaci się za wizytę 80 zł... Wiem, bo byłam już nie raz. Własnie kiedyś miałam trądzik, i to straszny. teraz mam normalną, łądna cerę, czasami przed okresem coś mi się tam zrobi, ale wyglądam normalnie. Nadal mam takie przyzwyczajenie, że nie używam kosmetyków "normalnych", tylko tych bez tłuszczu, dla młodych osób, nastolatek. A skóra jest sucha po umyciu, ale po kilku godzinach świeci się i jest tłusta...

to jaką ty masz w końcu cere? najpierw na nią narzekasz a teraz mówisz ,że masz ładną i normalną? masz skóre odwodnioną - czyt. praktycznie bez wody, bardzo szybko się starzejącą i jeśli temu nie zaradzisz to...

Gość taka sobie babkeczka
piling przeciez słuzy do złuszczania skory !! daj wiec z nim narazie spokoj !

Gość Załamka prawdziwa
No właśnie nie wiem, jaką mam cerę... Ładną w sensie- nie mam już trądziku, przebarwień, jest normalna, ma ładny, jednolity kolor, czasami pojednyncze krostki tuż przed okresem na czole lub brodzie. Ale pod względem "tłustości" jest dziwna- po umyciu bardzo ściągnięta i sucha, po ok. 4 godzinach świecąca i tłusta. Z peelingiem trudno dać sobie spokój, jeżeli odstają z twarzy kawałki białej, szorstkiej, łuszczącej się skóry:(

Gość nikt ci tu nic
sensownego nie doradzi, obawiam się:)

Gość kochana.....
Żadnych peelingów,maseczek i innych specyfików!Zajdź jutro do apteki i poproś o próbkę phisiogelu.Może to dziwne,ze tak namawiam,ale mnie to pomogło i kilku moim koleżankom z podobnym problemem.Sprawdź to. :)

Gość mama z niepokalania
ech dziewczyny, nie uzywam zadnych kremow, maseczek i innych dupareli, a skore mam w swietnym stanie. maluje sie tylko na wieksze okazje, przecietnie raz na pol roku. mam 25 lat, wygladam na 18-20 i nikt mnie powaznie nie traktuje. moze zamiast nakladac na skore tony substancji, ktore zwyczajnie ja niszcza, dacie jej odpoczac od calej tej chemii. kiedys na ktoryms z naukowych kanalow ogladalam program, gdzie dowodzono, ze ciagle uzywanie kosmetykow prowadzi do raka, ze wzgledu na substancje w nich zawarte. wiadomo, jednorazowa dawka jest nieszkodliwa, ale ciagle nakladanie i mieszanie ze soba roznych specyfikow... jak postraszylam to teraz zycze zdrowej cery i wiecej pewnosci siebie;)

Gość Załamka prawdziwa
A czy on jest tłusty??? Ostatnio byłam w aptece i pani poleciła mi Iwostin- podobno jest super, dobrze nawilża, no i nie podrażnia skóry, wręcz przeciwnie... Juz na serio nie wiem, co mam zrobić. Teraz jestm cała różowa na policzkach... iw yglądam jak prosiak:(

jeśli jesteś różowa to obawiam się ,że naczynka zaczynają ci pękać od nieodpowiedniej pielegnacji. idz wreszcie do apteki i poproś o coś na odwodnioną cere.