Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaaaaa

Zapomniałam tabletki czy jestem w ciaży

Polecane posty

Gość laura102

Gość laura102
Czy ktoś zna odpowieć na pytanie - Jesli bym jednak zaszła w ciąży i nie wiedząc o tym brałabym dalej tabletki, czy zaszkodzi to w jakiś sposób dziecku????? A jesli dostane okres normalnie to czy juz na 100% nie jestem w ciąży????

Nie czytałam wszystkich wypowiedzi bo brednie tu ludzie piszą . Jak bierze się tabletki to nie ma dni płodnych!!!!!!! Ale z własnego doświadczenia wiem,że pominięta tabletka w pierwszej połowie cyklu= (u mnie) ciąża. W momencie nastąpiło jajeczkowanie i zaszłam w ciążę mimo,że następne tabletki już brałam. Jeżeli pominie się w póżniejszym czasie wystąpi @. Byc może bierzesz tabletki dwufazowe to wtedy może byc inaczej. Mój syn ma dziś 11lat i dziś nie żałuję ,że tak się to wszystko potoczyło. Pomyślności

Gość laura102
Biore tabletki jedno fazowe. To znaczy ze jak pominełam ta tabletke w pierwszym miesiącu to jest duza mozliwość ze jestem w ciązy??? Jeszcze raz zadam pytanie czy to ze biore tabletki dalej nie zaszkodzi dziecku????? Czy jak dostane okres w normalnym terminie to znaczy ze na 100% nie jestem w ciąży????

laura102 A ilu dniowe miałaś cykle przed braniem tabletek? Czy dobrze rozumię -zapomniałaś wziąc pierwszej tabletki po miesiączce?

Gość laura102
niewziełam 3 tabletki, nastepnego dnia wziełam 2 naraz. Teraz jestem troszke zalamana bo boje sie ze to ze biore te tabletki dalej mogło by coś zaszkodzić dziecku no i nie wiem co mam dzalej robić. Tabletki biore juz od ok roku.

Gość laura102
Cylke miałam zawsze ok 28 dni. A to ma jakieś znaczenie???

Ja kiedyś zapomniałam wziąć dwa dni podrząd, a po odstawieniu całkowitym, to jeszcze pół roku nie mogłam zajść w ciążę:o

Ja uważam,że może powinnaś odpuścic sobie w tym cyklu te tabletki i zabezpieczac się w inny sposób. Co prawda, ja wybrałam całe opakowanie do końca i gdy okazało się,że jestem w cięży też bałam się o dziecko. Lekarz mnie co prawda uspokoił i na szczęście urodziłam zdrowe dziecko. A ile wziełaś tych tabletek do tej pory?

Gość laura102
Do grzywy: myślisz ze branie tabletek moze spowodować bezpłodność??? I czy jeśli zaszla bym w ciazy i brala dalej tabletki to by zaszkodzilo dziecku??

Gość laura102
do Inki- wziełam juz 3 po tej zapomianej.

Ma długośc cyklu znaczenie bo przy krótkich nie ma wogóle dni niepłodnych po miesiączce.

Gość laura102
Po jakim czasie moge zroboć test czy pojś do lekaza??? Ty nie dostałaś okresu i po tym sie skapnełaś ze jesteś w ciązy???

Laura... Uważam ze pigułki nie powodują bezpłodności i jestem tego żywym przykładem:) Brałam Cilest przez 6lat bez przerwy. A zaszłam dopiero wtedy jak sie wyluzowałam i przestałam mierzyć temperaturę i rysować wykresy:) Teraz tez biorę pigułki, tzn mini-pigułki. Dla mam karmiących. Zza dwa lata planuje następne dziecko. Na to drugie pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.

Gość laura102
do grzywy- Dzieki. ja brałam jekieś 3 lata, potem zrobiłam rok przerwy, teraz biore do roku logest. Zapomiałam teraz tej jednej i strasznie sie stresuje z tego powodu, jak bede w ciązy to jakoś to przezyje, ale najbardziej bije sie o to ze przez to ze biore dalej tabletki zaszkodze dziecku, a nie chce przerywać bo podobno miesięczne przerwy nie są wskazane, no i jak bym przerwała to wtedy wogole mogła bym zajść. Myślisz ze jek dostane okres normalnie to nie mam sie czym martwić??

Gość laura102
do grzywy- wlaśnie obejżałam zdjęcia twojej zuski i musz Ci powiedzieć ze jest śliczna,

Ja nawet jak nie dostałam okresu to ,że to jakieś sprawy hormonalne. Nie mogłam w to uwierzyc. Przecież możecie używac do końca cyklu prezerwatyw. A na pewno wtedy będziesz spokojniejsza. Test to możesz zrobic najcześniej ok 25-28 dzień cyklu. nikt wcześniej Ci ciąży nie potwierdzi ani nie wykluczy.

Laura... Ja uważam ze ty wcale nie masz sie czym przejmować. Bierzesz tablety juz od roku. Od spóźnionej tabletki nie wraca od razu płodność. Ja to sie musze teraz pilnować. Codziennie o tej samej porze musze brać:o Maksymalnie moge sie spóżnić 3 godziny:o

Gość laura102
Dzieki dziewczyny, musze chyba wyluzować, odrywam sie od kompa i wyjeżdzam na wieś nad jeziorko. Dzieki wielkie. Pa Pa

Gość Tiamo22
Heeeeelp! Od dłuższego czasu biorę Dianę 35. Ostatnio tak mi się pomieszało, że zrobiłam miesięczną przerwę. Zaczęłam brać pigułki z powrotem (Diane) i przez miesiąc było ok. Przyszła 7-dniowa (od niedzieli do niedzieli) przerwa pojechałam na 3 dniową imprezę gdzie było dużo alkoholu - w sobotę i poniedziałek dużo piłam, w dodatku z moim chłopakiem uprawialiśmy stosunek przerywany w sobotę, niedzielę i poniedziałek. W niedzielę wziełam pierwszą pigułkę, w poniedziłek też, ale we wtorek zgubiłam opakowanie (3 pigułka w cyklu). Kupiłam bez recepty dopiero w środę i wziełam dwie na raz wieczorem (bo tak zawsze brałam) - przerwa blisko 20-24 godzinna - nie wiem dokładnie. Po dwóch tygodniach zrobiłam test ciążowy, który nic nie wykazał.... Co mam rozić - zrobić jeszcze jeden?? opakowanie skończyłam, teraz czekam na kwawienie. Pod koniec troche się rozchorowałam, mam temperaturę od kilku dni, strasznie sie pocę, jestem ogólnie rozbita i czyje się lekko niedobrze wieczorami.... Nie wiem co powiedzieć chłopakowi :((((

Gość zestresowana/...
czesc dziewczyny! słuchajcie mam problem : a wiec tak biore tabletki od 1,5 roku zawsze regularnie no i w tym miesiacu niestety zdarzyło sie tak ze zapomnialam wziac jednej i mienło az 22 h poniewaz jak na złosc zapomniałm w ogole ich wziac ze soba..no wiec po 22 h wziełam i nastepna juz o zwykłej porze..niestety była to tabletka z 5 dnia..a poza tym tego dnia co zapomniałam rano kochałam sie z chłopakiem ja nie wiem osiwieje chyba zaraz..jezeli ktoras z was miała taka sytuacje byłabym wdzieczna gdyby mi odpisała..poradziła..

Gość ignorantka...
pewnie to będzie głupie pytanie, ale je zadam: kiedy mam liczyć pierwszy dzień cyklu jeśli biorę noramlnie tabletki antykoncepcyjne - pierwszy dzień jest wtedy kiedy biorę pierwszą tabletke opakowania czy wtedy kiedy dostaję okresu (okres zazwyczaj zaczyna mi się w trzeci, czwawrty dzień od wzięcia 21 tabletki z opakowania) Dzięki z góry za odpowiedź (i'm sorry za takie pytania) Dni płodne zaczynaja się podobno od 11 dnia cyklu:)

Gość kassiulla
ja nie zapomnialam tabletki nie bralam kochalam sie z chlopakiem bezzabezpieczenia i nie wiem co teraz czy jestem w cizy czy nie?? miesiaczki nie dostalam juz od3 miesiecy a gdy robilam test to nie jestem

Gość Agnieszka131005
Czesc! Piszę z pewną kwestią. od roku brałam Yasmin i od jakiegos czasu czułam bóle nóg. zadzowniłam do mojej pani ginekolog i kazałam mi odstawic natychmiast tabletki.Chociaż z nowego listka wziełam tylko 4 tabletki. od 2 dni nie biorę tych tabletek. Dziś uprawiałam sex z moim chłopakiem i zakończyło się wszytko w środku. Jaka jest możliwość, że mogło dojść do zapłodnienia?! Proszę o pilną odpowiedź!

Gość Karolina0203
Cześć Jeśli zażyłaś tabletkę przed upływem 12 godzin to nie ma problemu.Potem zgodnie z instrukcją zażyłaś podwójna dawkę.Wszystko zatem powinno być ok.A jeśli nastąpi krwawienie z odstawienia to oznacza że w ciąży nie jesteś.Spokojnie bo przez stres krwawienie też się opóźnia.Jestem przekonana, że ciąża Ci nie grozi. Pozdrawiam ...

Gość angelsko
prosze o pomoc.... w pierwszym tygodniu opakowaniu nie wzielam tabletki o 17.30, zapomnialam, okolo polnocy kochalam sie z chlopakiem. a okolo 2 w nocy wzialam ta tabletke... minelo 9 godzin... ale potem juz normalnie bralam tabletki i kochalam sie bez innego zabezpieczenia... prosze o odpowiedz jak ktos wie :(

Hej. mam dylemat. Ostatnio kochałam sie z chłopakiem rugiego dnia po okresie, z tym ze zamiast wziąć tabletek 8 dnia wzięłam ja 9. zabezpieczyliśmy sie ale gumka pękła. od razu jak sie zorientowaliśmy to przestaliśmy. do wytrysku nie doszło. Czy jest możliwe że mogę by wciąży? prosze o szybką opowiedz

Gość madalenuś
Ja też mam taki problem... Jestem zdenerwowana i nie wiem co mam zrobić... Tabletki biorę już ok roku...i po raz pierwszy zapomniałam zażyć jednej... źle się wtedy czułam i niestety zaspałam zbyt szybko;( rano wstałam nie świadoma że jej nie zażyłam...Doszło do stosunku tuż przed godzina o której zawsze ją biorę... Byłam w szoku jak zobaczyłam że w opakowaniu jest o jedną pastylkę za dużo!!! Odłożyłam ją na bok i zażywałam regularnie kolejne...dopiero dziś zażyłam tą co została lecz mineło już 4 dni;( a był to pierwszy tydzień zażywania... i też chciałabym wiedzieć czy z tego mogę być w ciąży? Jutro zapytam też swojego lekarza..

witam Wszystkich. mam spory problem jak myśle:-( byłam ostatnio u ginekologa, robiłam cytologię i okazało się że mam infekcję, Pani Doktor przepisała mi globulki Gynalgin, wykupiłam receptę i już miałam zaczać je brać. jednak okazało się że zapomniałam 1 tabletki z opakowania ( biorę je ponad rok - Yasminelle) zawsze biorę wieczorem 20 - 21, tą nieszczęsną, zapomnianą wziełam jednak o 7.30 rano następnego dnia. wiem że ponieważ była to pierwsza tabletka to istnieje duże ryzyko ciąży, że trzeba dalej się zabezpieczać, poczekam jeszcze trochę i zrobię test. -nie wiem jednak co z tymi globulkami, gdybym była w ciaży to pewnie mogłyby on zaszkodzić, dlatego nie będę ich chyba brała narazie, nie wiem sama. prosze o poradę! -mam jeszcze jedno pytanie czy jesli jest się w ciąży i ma się infekcję pochwy to czy to wpływa negatywnie na dziecko i co należy wtedy robić? pozdrawiam i prosze o odpowiedź!!!!