Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lupa

Czy powinnam zmienic tabletki?

Polecane posty

Gość lupa

Mam 25 i od kilku lat przyjmuje logest. Moj organizm bardzo dobrze go toleruje. Ostatnio spotklalam sie z opinia ze logest ze wzgledu na niska dawke hormonow polecany jest raczej nastolatkom. I stad moje pytanie, czy aby nie powinnam zmiecic pigulek na takie ktore maja wieksza dawke hormonow? Jak myslicie?

Gość daremna
skoro sie dobrze czujesz, to po co zmieniać?

Gość lupa
bo niby logest jest raczej dla nastolatek, a ja nastolatka juz nie jestem. Wiec moze powinnam zmienic na tabletki antykoncepcyjne "dla kobiet", jesli mozna to tak ujac.

Ech... Większość tabletek ma teraz niskie dawki hormonów dlatego zalecane są RÓWNIEŻ nastolatkom. Jeśli nie masz problemów po longeście, działa na Ciebie ta dawka hormonów to po co ją zmieniać na większą?

Gość lupa
poki co ta dawka jest wystarczajaca ale nie chce zeby okazolo sie w momencie jak jednak zajde w ciaze, ze przyczyna byla zbyt mam dawka hormonow.

Gość lupa
zbyt mala dawka hormonow ---- powinno byc

Skąd kobiety na forum mają wiedzieć czy taka dawka hormonów jest dla Ciebie dobra czy nie? Idź z tym do lekarza, tu nikt Ci nie pomoże! To sprawa indywidualna...

Gość lupa
przeciez ja sie nie spytalam kobiet na forum czy dawka hormonow zawarta w logescie jest dla mnie odpowiednia, wiec o co Ci chodzi? O tym ze logest jest dla nastolatek przeczytalam na tym wlasnie forum, i spytalam czy ktos cos wie na ten temat. deedlit - pierwsza Twoja wypowiedz byla bardzo mila i kulturalna, ja tylko grzecznie spytalam i od innych tez oczekuje grzecznych wypowiedzi

Gość Julies
jesli dobrze sie czujesz, nie masz zadnych plamiec w trakcie cyklu itd. to znaczy ze dawka hormonu jest wystarczajaca.Ja tez bralam logest 1,5 roku i zaczely sie dziac ze mna rozne dziwne rzeczy, mialam tez miedzy innymi plamienia w trakcie brania tabletek i po konsultacji z lekarzam wlasnie okazalo sie ze dawka jest zbyt niska.I nawet jesli w ktoryms momencie okaze sie ze ta dawka i dla Ciebie jest za niska to na pewno konsekwencja nie bedzie ciaza tylko zla regulacja cyklu.Jesli nic sie nie dzieje to nie zmieniaj.Ewentualnie jesli tego nie robilas to mozesz zrobic conajmniej 3 miesieczna przerwe zeby watroba i caly oganizm odpoczal.

Gość lupa
dziekuje Julies, uspokoilas mnie:)