Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betso

prowadzenie samochodu podczas ciazy?

Polecane posty

Gość betso

Dziewczyny czy ktoras z was sie orientuje do ktorego miesiaca mozna bezpiecznie kierowac samochodem,i czy wogle kobieta w ciazy moze bez zastrzezen prowadzic samochod???dziekuje,pozdrawiam

Gość gfdfgfd
a co to za różnica?

JEśli czujesz się dobrze, to nic nie stoi na przeszkodzie. Ja prowadziłam do początków 9 mies. Potem brzuch był już tak duży, ze... naczytałam się o ryzyku pęknięcia macicy w razie gwałtownego hamowania (pasy), więc na sam koniec ciąży przestałam jeździć z przodu, tylko z tyłu. Aha, ale w czasie ciąży byłam zdecydowanie bardziej rozkojarzonym kierowcą.....

Ja jeździłam do ostatniego dnia ciąży jako kierowca. Nie było żadnym problemów z mieszczeniem sie za kierownicą, bo mam długie nogi i fotel i tak mam dość mocno cofnięty. Z tego co czytałam, nie znalazam żadnych przeciwskazań. Należy nawet zapinać pasy, aby nie ryzykować.

Gość izu
ja jezdzilam do ostatniego dnia a w 8 miesiacu zima mialam stluczke dzieki Bogu skonczylo sie na strachu

Zależy od Twojego samopoczucia. Jest specjalna poduszka z rzepami, która utrzymuje pasy pod Twoim brzuchem, żeby nie ucisnęły brzucha w czasie hamowania. Ja jeździłam do samego końca. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
Ja jezdzilam do końca ale mialam adapter do pasów, u mnie mozna go bylo wyporzyczyc w sklepie z art dziecięcymi na miesiąc za 20 zl wiec od kiedy brzuszek sie pojawil jezdzilam z adapterem. Przezylam stluczke i kilka ostrych hamowan wiec wolalam nie ryzykować a ze pracowalam do rozwiązania a moja praca polegala na ciaglym jeżdżeniu to tym bardziej mialam obawy

Gość gość
Też miałam adapter do pasów,bardzo wygodny. Kupiłam używany na allegro,ale mimo to cenę i tak trzyma wysoką. Baby safe czy jakoś tak.

Gość gość
Sorry, be safe a nie baby safe