Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antymleko18

***Pytanie o LAKCID***

Polecane posty

Gość antymleko18

Otóż mam takie pytanie.Bardzo często przyjmuje antybiotyki z powodu nawreacających angin. Lekarz zalecił jakiś probiotyk osłonowo .Wczoraj kupiłam lakcid jednak przeczytałam skład i zawiera on mleko odtłuszcone i sacharoze.U mnie jednak po spożyciu mleka na przykład szklanki wystepuje biegunka i wyprysk.Jednak jak byłam mała piłam mleko i nicmi niebyło.Teraz mam 18 lat i produkty mleczne żle wpływają na moją cere.Tak więc czy ja moge przyjmowac ten lakcid?ćzy niedostane jakiś pryszczy po nim.Prosze doradzcie.

Gość antymleko18
hm... z rezstom sama już niewiem bo na przykład często nad morzem jadłam lody śmietankowe a pzreciez to też mleko i nic mi niebyło.moze ja sobie to uczulenie na mleko sama uroiłam a wypryski jak od zcasu do czasu wyjdzie to od czegos innego.Sama niewiem czy przyjmowac ten lakcid czy też nie....

Gość hnmmm..najlepiej to
zapytac o to lekarza,aczkolwiek powiem ci,ze jesli zaczniesz brac ten lek i bedzie wystepowac biegunka to bez obaw...taki jest skutek uboczny jego przyjmowania ... brałam to wiem :)

Gość To stosuj
lacidofil. Jest skuteczniejszy od lakcidu,a ponad to nie jest na bazie mleka :)

Gość DrX
Czesc, na stronie www.probiotyk.info mozna poczytac o tym jakie preparaty ( probiotyki ) najlepiej przyjmowac podczas antybiotykoterapii, jest tez forum wiec mozna pogadac. Pozdrawiam

Gość niebieskooookaa22
a kiedy stosowac ten rpobiotyk? z 15min. przed połknięciem a/biotyku? bo każdy lekarz mówi co innego :o

Gość kinia266
koniecznie zmien probiotyk np.na Acidolac.Ten spokojnie mozesz podawac juz 4 miesieczniakowi a poza tym jest bezpieczny dla dzieci ze skaza białkowa.

Gość bibułkaZ
Lakcid ciągle leży u mnie w lodówce...Nie mogłam łykac tych kapsuł!!! Teraz bralam acidolac, o którym ktoś pisał powyżej. a jak można go podawać małym zieciom, to jeszcze lepiej o nim świadczy!

Gość lucjannnna
oj ja tez mam nieraz problem z tymi probiotykam, bo przeciez wiekszosc z nich nalezy trzymac w lodówce a ja zapominam o takich pierdołach dlatego teraz bede kupować ten acidolac bo przeciez jego w lodówce nie trzeba trzymac

Gość bibułkaZ
Tak, a jeszcz egdzieś indziej, jakaś pani wymądrzała się, że przecież każdy probiotyk mozna rozpuszczać w wodzie. Ale prosze...nie po to produkują kapsułki, aby je otwierać i wsypywać do szklanki z wodą! Jak kapsułka to kapsułka! Nie bądźmy mądrzejsze od farmaceutów!

Gość ryża
HAHA, a to ci dopiero! :D nie żartuj! Tak, jak ludzie, którzy gryzą leki do połykania. Przeciez to sie whłania w inny sposób, inaczej działa. Tak, płynne górą. Ostatnio zawsze sie pytam w aptece, czy są płynne odpowiedniki.

Gość jagoodalee
No i juz prawie zawsze sa. wlasnie acidolac jest tego przykladem. I inne, duzo teraz proszkow na plynne zaminiaja. szybciej sie whlania, nie obciaz zoladka.

Gość Będzie_OK
Witam Mam pytanie biorę Probiotyki nie ważne czy to jest Linex Forte czy np Lacidofil jakikolwiek probiotyk to mam momentami nudności ... czy to jest normalne że po antybiotykoterapii Helicobactera mam takie przypadłości czy tak nie powinno raczej być ? proszę o odpowiedzi ...

Gość kajetanka34
Ja teraz kupuje inny probiotyk-Enterol.Polecił mi go lekarz pediatra ,ale w sumie kiedy ja jestem podczas antybiotykoterapii biore własnie tez probiotyk.Jest on bardzo dobrze tolerowany i przeze mnie i przez moje dzieci.

Gość misianda
a może kropelki biogaia

Gość misianda
albo są też tabletki do żucia

Gość hanka77
No raczej probiotyk w kapsułkach do zucia zdecydowanie odpada jesli ma sie maluszka-poł roku.One jednak nie bedzie potrafił przeżuc takiego probiotyku.

Gość gość
Jeśli chodzi o osłonę przy antybiotykoterapii, to jest ona konieczna. Na rynku na szczęścia można kupić synbiotyk, który nie zawiera mleka, a w pełni chroni organizm. Ja stosuję multilac synbiotyk.