Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALAALAALA

KTO MA PRAWO DO DZIECI JESLI CHCEMY SIE ROZSTAC?

Polecane posty

Gość ALAALAALA

CHCE SIE ROZSTAC Z CHLOPAKIEM .MAMY 2 DZIECI ALE CHCE SIE WYPROWADZIC.ON NIE CHCE DAC MI DZIECI.JESLI JE WEZME ZE SOBA CZY ON MA PRAWO ZGLOSIC NA POLICJE CZY COS W TYM STYLU?DOPOKI NIE PODAMY SPRAWY DO SADU JAK TO ZROBIC ZEBY ZABRAC DZIECI ?ZEBYM NIE WYSZLA NA TO ZE UKRADLAM MU DZIECI BO ZABIERAJAC JE ON MOZE W KAZDEJ CHWILI JE WZIASC W ODWIEDZINY DO SIEBIE.OCZYWISCIE NIE POZWALA MI ODEJSC OD NIEGO I MI GROZI WIEC BEDE MUSIALA SIE SPAKOWAC I UCIEC.ALE TO BEDZIE JAKO PORWANIE DZIECKA.CZY BYL KTOS W TAKIEJ SYTUACJI?POMOZCIE.

Gość ALAALAALA
NIKT NIE WIE JAK TO JEST?

Gość harmonia
Ja miałam podobną sytuację..ale wzięłam poprostu synka i się wyprowadziłam do innego miasta..od razu wniosłam sprawę do sądu"o ustalenie miejsca pobytu dziecka" tak to sie fachowo nazywa-też się obawiałam że ojciec dziecka będzie chciał mi je odebrać więc do czasu rozprawy(ok.2mc) nie pozwalałam na zaden kontakt.. Taka sprawa w sadzie nie wiąże sie z odebraniem ojcu praw rodzicielskich,ma je on nadal i sąd ustala jak będa się odbywały kontakty ojca z dzieckiem(u mnie 2 razy w miesiącu plus 1 mc w wakacje )

Gość harmonia
a policja nie może roztrzygać o takich sprawach..więc nie ma się czego obawiać.. MIEJSCE DZIECKA JEST PRZY MATCE !

No ale prawo do dziecka ma tak samo matka jak i ojciec dziecka, więc dlaczego to matka ma decydować o tym czy dziecko zostanie z nia czy z ojcem? Nie mówię tu o patologicznych przypadkach kiedy ojciec jest alkoholikiem czy cos takiego.

Gość moze dlatego ze to nie
ojciec rodzil ani chodzil z brzuchem 9 miesiecy(i nie gadajcie mi tu ze ojciec to to samo co matka:P)

przeważnie dziecko pozostaje z matką ale nie zawsze jest to dobre rozwiązanie.Bardzo często matki walczą o dzieci bo chcą otrzymywać za nie alimenty.Ja też jestem kobietą i już nied lugo będę mamą ale z przykrością muszę stwierdzić że niektóre z nas bardziej o swoich dzieci kochają pieniądze

zgodze się z dosia_25 .Dodam jeszcze jedno nieraz facet lepiej zajmuje się domem,dziećmi niż kobieta.Mam sąsiada który - pierze,gotuje,świetnie dogaduje się z dziecmi.A jego kobita tylko alkohol,koleżanki,modne ciuchy - poprostu dwie prawe ręce. No właśnie prawo zawsze jest przy matkach ,ale w takiej sytuacjii gdzie matka ma gdzies rodzine,dzieci to prawo powinno być przy ojcu-ale cóz tak nei jest