Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona ..

Nie wziełam 2 tabletek ANTY ... POMOCY !!

Polecane posty

Gość Przestraszona ..

Dziewczyny napiszcie prosze ... może kturaś z was tak miała ...?? Nie wziełam 2 tabletek "Logest" POD RZĄD !! ( we wtorek i w środe) I w tym 2 dniu ... kochałam sie ...a tabletke wziłam w czwartek w południe ... zawsze biore wieczorem ...( to pierwszy tydzień brania tego opakowania) Tabletki zażywam juz od roku ... nie wiem jak to sie stało że ZAPOMNIAŁAM !! Co o tym sądzicie ..?? Czy któraś miała taki przypadek ??/ Do Ginekologa pojde dopiero poniedziałek, wtorek ..O ile odrazu mnie przyjmie ... Prosze ..napiszcie coś ...

Gość mi mo
nie wyglada to dobrze, do konca tego opakowania stosuj dodatkowe zabezpieczenie a nastepne wez bez 7 dniowej przerwy tabletka pominięta w pierwszym tygodniu to duże ryzyko powiedz o tym lekarzowi czy mialąs 7 dniową przerwę przed tym opakowaniem? jesli bierzesz tabsy bez tej przrwy to bedzie ok jesli nie to mogly zawiesc niestety

Gdybym była na Twoim miejscu, sięgnęłabym po oszczędności i poszła szybko do prywatnego gina po receptę na tabletkę \"po\"...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
biegnij po postinor...poki nie jest za pozno :/ przy zapomnianej pigulce, do tego nawet dwoch ryzyko zajscia w ciaze jest duze, nie wiem na co jeszcze czekac, na pogotowiu powinni ci wypisac, KAZDY lekarz ma do tego prawo

Gość Przestraszona ..
No spoko ale mnie pocieszyłyście ... Dodam tylko że dziś dopadło mnie skąpe krwawienie ... A co do tabletki "po" to ...niestety ale ... nie wezme jej ... Poprostu nie przeszła by mi przez gardło ... Bardzo pragne mieć dziecko ... może nie teraz planuje je na - za 2 lata .. ale choćby okazało sie że jednak juz czas ... to mysle że jakoś to bendzie ... Może i cięzko ale wole to niż ...

Gość Julies
i GRATULUJE podejscia! Wreszcie ktos odpowiedzialny!

Gość Przestraszona ..
Julies ... Myśle że jak ktoś jest na tyle "dorosły" żeby rozpocząć współżycie ... to powinien być na tyle dorosły aby ponieść tego konsekwencje.. Choć wiem że ... mój nażyczony nie bendzie bardzo zachwycony z tego powodu ... ma dopiero 22 lata ... i troche inne plany na najblizszy rok .. ale wiem że w życiu nie zaproponował by mi usunięcia ciąży bo wie jak pragne miec dziecko .. Raz miałąm podejżenie ciąży dość poważne USG itd poniewaz gin był prawie pewny ;) to moj Ł. imie wybierł już ;) no ale początki były makabryczne ...zawias ..smutek ... rozczarowanie ... i wogóle ble ... Co ja mówie napewno bendzie dobrze ... TYLKO JESZCZE JEDNO ??? Mam brać dzisiaj Tabletke ??? Skoro " z kąś" wsytąpiło mi "skąpe" krwawienie ??? Help !!

Gość Julies
dokladnie o tym myslalam....a jak slysze haslo :"wez tabletke po" to mi rece opadaja....malotaly sie za seks biore a potem dopiero lament i placz. nie mam pojecia co zrobic z ta tabletka.To krwawienie moglo wystapic w rezultacie nie wziecia tych 2 tabletek. Jesli okaze sie ze w ciazy nie jestes a tej tabletki nie wezmiesz to szkoda robic przerwe....ale jesli sie okaze ze jednak....hm...na pewno tabletki nie zaszkodza dzieciaczkowi (przynajmniej tak twierdzi moj lekarz) wiec....eh...a kiedy to wszystko sie dzialo? moglabys juz zrobic test ciazowy?

Gość Przestraszona ..
Tabletki nie wziałam we wtorek i środe ... w środe też współżyłam ... i wziełam dopiero w czwartek w połudie...i kolejną juz normalnie w czwaartek wieczorem ... wczoraj jednak wzielam następną ...

Gość wreszcie ktos odpowiedzialny
????????????????????? no, nie sądzę. Nie wskazane jest zachodzić w ciąze w trakcie brania tabletek. Po ich przyjmowaniu nalezałoby zrobic co najmniej 3 miesieczna przerwe zanim sie bedzie chcialo miec dzidziusia - to dla jego dobra, przeciez jajniki musza miec czas zeby wrócic do "normalnej" pracy.

jeśli chodzi o krwawienie to jest to normalne, ja w tamtym tygodniu zapomniałam jednej tabletki i przez następny tydzien miałam właśnie takie słabe krwawienie, mój gin powiedziała że to normalne i mam się nie przestraszyć jak będę plamić, więc to normalne napewno. Jeśli chodzi o ciążę, ja się stresowałam jak zapomniałam jednej i nadal się boję czy może jestem w ciąży, myślę, że przy zapomnieniu dwóch- to ryzyko jest większe, zwłaszcza że kochałaś się z boyem w środe. Ale ja 3mam kciuki że będziesz miała dzidziusia wtedy, kiedy to sobie dobrze zaplanujesz ;] szczęśliwego nowego !!!

Gość Przestraszona ..
Jutro wybieram sie do Gina ... ale z tego co wiem są terminy ... Więc szybciej bendzie z testem ... pod koniec tygodnia zrobie i zobaczymy ... Czy tabletki wpływają na wynik testu ??

Gość hiroko
Przestraszona trzymam za Ciebie kciuki:) Wiesz czasem,życie płata nam różne figle a ja zwę to przeznaczeniem;) Sama miałam podobna sytuację i dało mi i mojemu meżczyźnie duzo do myslenia...co bedzie gdy okaze się ,że bedziemy rodzicami. Teraz wiem,że gdyby nam się przydarzyło, to jesteśmy na to gotowi. Grunt,to w jedności siła i głowa do góry:)

Gość kakakasia
przestrasznona myslisz ,ze tak latwo zajsc w ciaze jak bierzesz tabletki od roku to naprawde prowdopodobienstwo jest bardzo małe!!moj lekarz a bylam juz u kilku mowil ze jak chce sie miec dziecko po odstawieniu tabletek to trzeba odczekac jakies 3 miesiace a ty nie wzielas 2 po roku stosowania !!ja mysle ze nie ma obaw ale jestes bardzo rozsadna mowiac ze nie wzielabys postinoru BRAWA CI SIE NALEZĄ pozdrawiam i naprawde nie ma co sie martwic

Gość proponuję
Przestraszonej: zacząć czytać ulotki (bo to ważniejsze), a po ulotkach słownik ortograficzny i "bendzie dobrze z nażeczonym"

Gość emperor_1991
nie przejmój sie tez teraz ja mam problem :/

Gość gość
hej dziewczyny! Proszę was bardzoo o szybki odzew! :( Zapomniałam zabrać na 2dniowy wyjazd tabletek antykoncepcyjnych. Pominęłam 2 taletki Yasminelle w 3 tygodniu stosowania, a dokladnie 15 i 16 tabletkę, tj. piątek i sobota. W niedziele wieczorem o stałej porze przyjęłam dwie tabletki, w poniedziałek juz normalnie jedną. W tym czasie doszło do stosunku przerywanego z moim chłopakiem, dokładnie w niedziele, skończył poza mną. Nie wiem czy dokończenie opakowania i zaczęcia zaraz po nim następnego, jest dobrym rozwiązaniem? Czy zajście w ciąze jest bardzo prawdopodobne? Czy po 50 h może zażyc tabletke PO ?..... :( Tabletki biorę już przeszło 7 miesięcy.