Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blond_calineczka

Boli i boli a okresu nie ma już mija 50 dni

Polecane posty

Gość blond_calineczka

Tylko nie piszcie że mam iść do lekarza bo lekarz uważa że ze mną wszystko w porządku [wściekły] skoro boli to ciążę chyba mogę wykluczyć??

nie chce byc chamska ale pewnie dostaniesz jutro ok 17 i bedziesz sie zwijala z bolu :O ja tak kiedys mialam (zanim zaczelam brac tabletki) ze jak mialam isc na jakąś impreze to zawsze w ten dzien dostawalam okres mimo, że powinnam duzo wczesniej :)

Gość N.O.D.I. 19
taaak....zgadzam sie z poprzedniczką,też niestety miałam takie doświadczenia. A czy czasem ostatnio nie schudłas za bardzo?

Gość blond_calineczka
Teorio wiesz - też tak pomyslałam :( chyba bym umarła szczególnie, że jak mam okres to umieram z bólu :( NODI19 Nie schudłam za bardzo /skąd takie pytanie?/ wręcz przeciwnie przytyłam trochę /odstawiłam tabletki w lipcu do tej pory okres dostawałam w miarę regularnie bo co ok 32 dni a brałam Jeanine/

jeśli boli Cię brzuch jak na okres, okresu nie ma a tabsy odstawiłaś w lipcu to radzę zrobić test ciążowy... u mnie pierwszym objawem ciąży był ból brzucha (jak na okres)... no i brak okresu...

hmm piszesz ze odstawilas tabletki ? moze to jakis skutek uboczny chociaz jak do tej pory dostawalas normalnie okres to teraz nie powinno byc problemow a moze jakies nerwy ostatnio mialas ? silny stres ? kurde no nie wiem ale dziwi mnie to że lekarz uwaza ze wszystko w porzadku jak ja nnie mialam kiedys okresu jakies 60 dni to dostalam tabletki na jego wywolanie

Gość N.O.D.I. 19
ja radze isc jeszcze raz do lekarza ale do innego.A pytałam o to schudniecie dlatego,że czasem gdy dziewczyna zbyt drastycznie chudnie to okres sie "zatrzymuje"

Gość blond_calineczka
Kiedyś chodziłam do jednego obleganego u nas w przychodni lekarza - zawsze wszystko było ok. Raz go nie było i musiałam iść do innego - ten zszokowany, że mam zaawansowaną nadżerkę i ze jak tamten nie mógłe tego zauważyć! no szok przecież 😡 Sęk w tym, że teraz jest tylko ten pierwszy lekarz i nie chcę do niego iść, no ale gdzie pójde :( Nadżerka usunięta i wszystko było ok / a było to dobry rok temu/ Saffron ale mnie straszysz. Już tyle razy robiłam test i było zawsze oki więc pewnie i teraz z tym, że jutro sylwek no i nie wiem czy tykać alkocholu bo gdyby tak.. tfu tfu.. noo Dziś mnie boli brzuch mocniej i do tego piersi /a lewa bardziej o dziwo/ może jednak dostanę

skoro test wychodzil Ci negatywny to raczej w ciazy nie jestes to ze kolezanka miala takie objawy to nie znaczy ze wszystkie musza miec identyczne :D z tą nadzerka to nie wiem jaki jest zwiazek bo ja tez mialam ale nie wiazalo sie to z zadnymi zaburzeniami okresu zycze Ci , żebys okres dostala jak najszybciej ale niekoniecznie jutro :D

Gość blond_calineczka
Teorio test wychodził negatywnie zawsze jak spóźniał mi sie okres ale tym razem jeszcze testu nie robiłam. Bo pewnie jak zrobie to zaraz po tym dostanę okres jak to zwykle było no i szkoda tylko wydawać pieniążki

hmmm no to powiem Ci ze jak nie robilas jeszcze testu to niesttety wszystko jest mozliwe oczywiscie zle nie zycze :)

teoria...ja nie twierdzę, że ona jest w ciąży... ale takie są objawy... ból brzucha jak na okres, ból piersi (czasem pojawienie się niebieskich żyłek na piersiach), no i brak okresu... poza tym, czytaj uważniej... ona nie robiła testu... robiła testy kilka razy wcześniej i były negatywne i liczy, że tym razem też taki będzie... więc według niej nie ma sensu robić... chyba, że ja coś źle zrozumiałam...

Gość innnis
miałam dokładnie identyczna sytuacje po pół roku po odstawieniu tabletek i w miare regularnych okresach ok. 30 dni nagle nie dostalam i nie mialam przez 54 dni az w koncu przyszedl ale tyle stresu przez to mialam ze znow zaczelam brac tabletki a objawy takie same brzuch bolal ciagle, ja mysle ze to moze organizm sie przystosowal do normalnego funkcjonoeania tylko dlaczego tak nagle po pol roku takie rewelacje nie wiem

Gość blond_calineczka
Saffron mocne miałaś te bóle czy słabe? Jak długo trwały?? Miałaś wrażenie że to normalne okresowe bóle i że jednak okres dostaniesz?? Mnie coraz bardziej pobolewa tylko nic nie leci :/

Calineczka Kazdego boli inaczej... niektóre dziewczyny w ogóle nie boli... Tak jak napisała teoria objawy są rzeczą indywidualną... Nie musisz mieć jak ja... Mnie bolało tak jakbym miała dostać okres, nie mocniej nie słabiej... dlatego tak jak Ty czekałam i czekałam, aż w końcu sięgnęłam po test... najpierw jednen, później drugi i trzeci... i na wszytkich był ten sam wynik... dwie tłuste krechy... Ja Ci nie powiem czy jesteś w ciąży czy rzeczywiście okres Ci się spóźnia bo się stresujesz... Zrób test i bedziesz wiedziała czy czekac dalej czy zacząć łykać kwas foliowy.... Powodzenia. I trzymam kciuki za pomyslny dla Ciebie wynik. :)

Radzę zrobić test ciążowy. Jestem mamą 3 dzieci, w ciązy byłam 4 razy. Zawsze bolał mnie na początku brzuch tak jakbym miała zaraz dostać okres:). Połknij no-spę , powinny zelżec troszkę boleści, a w razie gdybyś była w ciąży nie zaszkodzi:) Powodzenia i pozdrowienia

Gość vikaaaa
Polecam taki sposb: jesli jest mozliwosc ze podejrzewasz ciąze to zrb test ciązowy, jesli jest negatywny to kup plopiryne zazyj 2 tbletki i wez goraca kapiel. Moze juz na drugi dzien okres bedziesz miała. Mi sie raz spoznial tydzien i znalazlam ten sposb tu na kafeteri, zrobilam tak i na drugi dzien wieczorem dostałam okres:)

Gość innnis
nie wiem ale to chyba do mnie pytanie bóle miałam normalne jak przed okresem a nawet w trakcie tylko bez brania tabletek, bo jak tabletki biore to mnie nic nie boli i caly czas mialam wrazenie ze to juz dostaje latalam do kibla jak glupia bo ciagle mi sie wydawalo ze to juz az w koncu dostalam zupelnie nieoczekiwanie bezobjawowo wstalam rano i nawet bez bolu sama do siebie sie smialam bo nawet nie zauwazylam hhhhehe a tyle czekalam

Gość Czarna_kawa
Saffron dziękuję. Wiem, że dla każdy jest inny, inne objawy itd. ale i tak mimo woli sugeruje się tym co mieli/maja inni. Zresztą chyba nie tylko jak tak robię ;) Poczekam może jeszcze dziś i jutro w razie czego test. W sumie nie mieliśmy z narzeczonym żadnej "takiej" sytuacji...zawsze przerywany...i zawsze "nic nie było" kilka lat w sumie oprócz czasu brania tabletek czyli rok. ok, ok wiem co powiecie ;)

Gość vikaaaa
POLOPIRYNE, sorki:D

hmmm... normalnie się czuje jakbym była autorką topiku... mam identyczne dolegliwości... bóle brzucha w okolicy jajników, od dzis ból piersi ( szczególnie lewej) no i brak okresu dziś 14 dzień. W lipsu odstawiłam tabsy anty i to pewnie wynik tego bo ani sie nie odchudzałam a stres taki jak zawsze :-(

Moja koleżanka też miała ból brzucha....i okazało sie ze jest w ciązy..A ona jeszcze kładła rozgrzewający termofor..Musiała brać środki na podtrzymanie ciąży bo sobie tylko zaszkodziła. Widac nie jestes odpowiedzialną osoba skoro uważasz ze stosunek przerywany to dobry sposób antykoncepcji....Ale nie życzę Ci źle.Powodzenia - mam nadzieje ze Cie krew w koncu zaleje ;)

Gość karolina 333
ja tez mialam podobna sytuacje, chodze regularnie do ginekolaga i on mowi ze wszystko jest w porzadku a tu nagle ide do innego a on mi mowi ze mam nadzerke i tylozgiecie macicy !!

Gość karolina 333
a i z tymi testami tak jest. Ja raz chodzilam cala w nerwach ze jestem w ciazy, okres mi sie spoznial, zrobilam rano test wyszedl negatywnie i wtedy caly stres ze mnie zszedl i doslownie po 10 minutach dostalam okres

Karolinko a co ma do tego tyłozgięcie macicy ?? ja tez mam tyłozgięcie i to tak duże, że juz wiem ze nie obejdzie sie bez lezenia plackiem w czasie ciąży lub zaszywania (czy zszywania - nie pamietam) wiec jedno z drugim sie nie wiąże

Blond Calineczko- przypominasz mi dokładnie mnie z przed roku. Odstawiłam tabletki po wakacjch chciałam zrobic sobie przerwe bo brałam je non-stop prawie trzy lata.Przed Sylwestrem okres spozniał mi sie juz prawie trzy tygodnie wogole nie panikowałam bo po odstawieniu tabletek okres mialam nie regularnie. Przed Sylwestrem strasznie bolał mnie brzuch wlasnie jak na okres. Zazartowałam sobie o jak fajnie nie jestem w ciazy moge pić!!!Po Sylwestrze czulam sie okropnie a okresu ani sladu. 5 stycznia zrobilam test ciazowy- wynik byl pozytywny w sierpniu urodziłam wspanialego synka a w kwiwtniu wziełam ślub z moim nazeczonym. W czerwcu z duzym brzuszkiem jeszcze obronilam magistra. Ten rok byl dla mnie rokiem niespodzianek, nigdy nie wiemy co jeszcze moze sie nam przeydazyc. Tak wiec Calineczko smigiem do apteki po tescik tylko tak sie dowiesz czy wszystko jest w porzadku. Głowa do góry:)

Gość blond_calineczka
Dziewczyny kochane! Dziękuję za rady KATTI 2 - "Widac nie jestes odpowiedzialną osoba skoro uważasz ze stosunek przerywany to dobry sposób antykoncepcji.... " Otóż kochana nie uważam to za sposób antykoncepcji poprostu chcemy mieć dzidziusia /ale sie o niego nie staramy/ dlatego na pewno bardzo byśmy się cieszyli z bobaska. Pozatym chce dzidzia nieplanowanego stąd stosunek przerywany ;) Mamy już swoje lata a czas leci nieubłaganie i wiem, że decyzję o planowanym dzieciaczku odkładałabym w nieskończoność... KAROLKO24 -gratuluję!! Naprawdę cudowny roczek miałaś!!! Też bym tak chciała :) No i na koniec - DOSTAŁAM OKRES! ale bóle przeokropne :( po części się ciesze - jutro sylwester trzeba pobalować w końcu nigdy nie wiadomo... ;) POZDRAWIAM :*