Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dingo

PODRÓBKI NA ALLEGRO - Lacoste

Polecane posty

Gość Dingo

Witam. Temat stary jak świat ale ciągle na TOPIE. Chciałbym przestrzec ludzi wierzących, że na Allegro można kupić dużo tańszy oryginalny perfum. Jeśli kupujemy wodę za 75PLN ( za 100mll i wiecej) na allegro to z góry wiemy, że dostaniemy podróbke (jakość adekwatna do ceny). Ale przesadą są aukcje w których sprzedawcy piszą, że woda toaletowa pochodzi z promu (chyba zatopionego:P ), Angli lub strefy bezcłowej. Na lotniskach jest taniej ale nie bez przesady (można zaoszczedzić max ok 50 PLN na wodzi 50mll), więc jeśli ktoś chce na tym zarabiać to może to sprzedać 30PLN taniej. Kropkę nad "I" postawiła moja rozmowa ze sprzedawca na Allegro, który ma ponad 400 pozytywów i twierdzi, że wody sprowadza z Anglii. Zadałem pytanie odnośnie Lacoste "Style In PLay" wystawionej za niecałe 130 PLN. Pytanie dotyczyło korka. Mam oryginał i jest tam metalowy korek (tutaj jest potwierdzenie, że ma być metalowy - http://dw.pedet.pl/x_C_I__P_7014374-7010001.html). Sprzedawca poinformował mnie, że woda jest w 100% oryginalna ale korek jest plastikowy więc nie namawia mnie do zakupu - czyżby strach przed negatywem. Szkoda mi naiwnych ludzi, którzy płacą jak dla mnie duże pieniądze i otrzymują podróbki, może dobre ale zawsze podróbki. Dziwne jest, że tacy sprzedawcy dostają jeszcze pozytywy. Za te drogie podróby, można przecież kupić MEXX'a, który jest OK no i oryginalby przecież. Opiszcie wasze odczucia z zakupionych na Allegro perfum i ostrzeżcie innych.

Gość nerw
Kupiłam na allegro tester dolce i gabanna "light blue" za 128zł 100ml. Musze przynac, że zapach jest identyczny do tego buteleczka tez wygląda identycznie. Nie wiem co o tym sądzić. jedyne źródło które przyhcodzi mi do głowy, to to, że przykładowa Sephiora zamawia sobie powiedzm y 10 testerów z czego straca tak an serio 6 ale któż im to udowodni no i stąd moga pochodzić oryginalne testery. Nie wiem, w każdym razie allegrowicz jest serio wiarygoidny, mimo i tak niepewności polecam, bo zapach jest bradzo trwały jak to mówią raz psokniesz pachniesz 3 dni. Sprzedawca to MarioF. Pozdrawiam

Gość moj przykład
kupiłem chanel 100 ml ze 80 zł wiedzac ze to podroba ale gosc pisał ze orginał w sklepie kosztuje około 250-300 zł wiec nie ma o czym gadac mysle ze 80% perfum na allegro to podroby teraz mam nowa lacoste na oku 125mł za 50zł gosc tak napisła ze orginał ze az sie sam kreci a piscie negatywy tym osoba i zgłaszajcie fakt na allegro

Gość a moj przykład
sprzedalam dosyć tanio (mniej niż 75 zł) wode toaletową 30 ml, oryginał, poprostu był to nietrafiony prezent i chciałam sie go pozbyć :)

ludzie lubią płacić za butelki ...( z calym szacunkiem dla wszystkich , których stac na wydatek rzędu 300 zł ) :) naprawde :) chociaż są też osoby , którym zależy na zapachu :) i tych zapraszam na www.perfumy.fm i moje aukcje :)

Gość do Dingo
Kupilam ta sama wode mojemu facetowi, chyba za 139zl. tester - wiec jest bez korka. W kazdym razie mam troszke pojecie jak wyglada flakonik orginalny i ten z podrobka. Uwazam, ze ten tester jest orginalny. Strasznie intensywny i dlugotrwaly. Jak raz moj facet wczesniej przyjechal do mnie, a mnie nie bylo w domu, na klatce wyczulam perfumy i wiedzialam, ze juz jest :)

Gość julianananana
co do perfumów kupowanych na allegro to mam sprawdzonego dostawce- rotez2 100% oryginalny perfum za kazdym razem, polecam!!!

Gość Oświecony
Mój brat kupił też taki niby tester oryginalny. Prawda jest taka, że najłatwiej jest iść do Douglas albo Spehora i zobaczyć jak wygląda korek. Butelki są identyczne zazwyczaj, zapach podobny, ale intensywność całkiem inna, inne proporcje. Polecam się nie oszukiwać. Nie ma oryginałów za pół ceny. Najwyżej ktoś może zejść z 250 na 200 ale nie do 100. Polecam zrobić rachunek sumienia. Takie same podróby można kupić na stadionach albo od cyganów na dworcu, ale tam chociaż za uczciwą cenę. Nie myślicie że 100 czy 150 zł za podróbę to za dużo?

Gość ja byłam zostawiłam chłopaka
Miewałam różne Lacoste, rózne perfumy, ale nie zdarzyło mi sie kupić żadnych perfum z plastikowym korkiem. No chyba, ze jest to zatyczka do testera np. Upsss, właśnie sprawdziłam Sonię Rykiel-pomalowany na złoto korek PLASTIKOWY. sprawdziłam tester Lacoste-cienka srebrna blaszka wyłożona w środku plastikiem. A tak szczerze, to nie sadzę, by podrabiano mniej popularne wody. Być moze facet nie przekręca.Tak, czy siak, na zewnątrz musi być srebrna polewa.

Gość ja byłam zostawiłam chłopaka
Nie wspomnę, ze u nas, w porównaniu z innymi krajami UE, płaci się kosmiczne ceny za perfumy w sklepach. Poprawka, Sonia R, to też cieniutka blaszka wyłożona plastikiem. Sprawdziłam Bvlgari-tak samo. Być może facet luka do środka, widzi plastik i już;)

kupiłam na allegro tester Burrbery brit za 120 zł 100ml i jestem pewna, ze to oryginał, sprzedawca był polecony. Niestety już od dawna nie mogę znaleźć jego aukcji a szkoda bo miał ogromy wybór oryginalnych perfum po dość niskich cenach :-(

Gość Lacoste Essential
Perfumy Lacoste Essential 125 ml cena 105 zł zapraszam Odbiór osobisty w Warszawie tel/sms 517550835 zapraszam oraz gg 4553201

Gość natalka261
Ja zaopatruję się w bardzo dobre jakościowo oryginalne perfumy w sklepie internetowym polleny ewa. Mam pewność, że zakupione pachnidła to oryginały. Dodatkowo ostatnio wprowadzili bardzo fajną nową linię Loose dla kobiet i mężczyzn. Bardzo trwałe i fajne zapachy za rozsądną cenę. Polecam wszystkim :-)

Gość yvonne_en
Witam.Poszukuję oryginalnego testeru Mexx.Czy ktoś może mi coś doradzic?Dziękuję!:)

Gość Perfumiosz ;)
Witam! Kiedys mialem okazje na wlasnej skorze przetestowac perfumy Gaultier - Le Male oryginalne i podrobione. Zapach podrobiony nawet niezle zblizony do oryginalu, jednakze po niedlugim czasie wyparowywal, zostawal waniliowy, co jest charakterystyczne dla podrobek. W przypadku Lacoste Red (Style In Play) juz po raz drugi zdecydowalem sie zakupic z pewnego zrodla (Douglas - taniej jak Sephorze te kilka zl!!!) i perfumy sa takie jak zawsze czyli zapach utrzymuje sie taki sam od rana do wieczora, korek metalowy ;)

Gość gość
Na allegro jest pełno podróbek i trzeba unikać aukcji z bardzo zaniżonymi cenami, nawet gdy sprzedawca pisze, że to 100% oryginał. Jak widzę np. perfumy Chanel sprzedawane po 150-200zł za 100ml to się tylko uśmiecham i szukam dalej. Nie wierzcie w super okazje! Jeśli macie wątpliwości co do oryginalności, to na niektórych forach o perfumach są ludzie, którzy wam pomogą w rozwiązaniu tego problemu. Np. tutaj http://www.faniperfum.pl/oryginal-czy-podrobka-153/

Gość gość
Powiem krotko i na temat orginal biala lacoste na promie my fary we franci kosztoje 200 zl w przeliczeniu na zl pozdrawiam

Gość gość
Szukając odpowiedników perfum kilka razy niestety sparzyłam się na tych oferowanych na allegro. Ale nie poddawałam się, bo perfumy oryginalne są jednak dość drogie. Po wielu poszukiwaniach znalazłam rozlewnię zapachowiec.pl. Opinie było dobre więc zaryzykowałam i opłacało się. Od tamtej pory kupuję tyko tam i nigdy się nie zawiodłam :)