Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytka

Paznokietki ...

Polecane posty

Gość Pytka

Marze o dlugich ladnych paznokciach niestety nie darady mi ich zapuscic jem wszytkie mozliwe tabletki ... postanowilam zalozyc tipsy .. ale nie chce pilowac swojej plytki czy slyszalyscie cos takie ze zamiast pilowania calej plytki paznokcia przykleja sie do polowy przezroczysty cienki tips i nalewa sie akryle .... mialyscie cos takiego robienego dziewuszki prosze ... pomozcie ...

przedluzanie paznokci na tipsie wlasnie na tym polega. na przyklejeniu tipsa od polowy plytki i zalaniu go zelem badz akrylem. plytka nie jest spilowana tylko zmatowiona. a to duza roznica....

Gość Pytka
Aha ... nie znam sie na tym wiec powiedz dlaczego one piluja ta plytke ..?? po to zeby tips sie lepiej trzymal ..przeciez mozna chyba bez pilowania??

nie piluja tylko matowia. tzn. delikatnie zdejmuja z niej polysk zeby tips sie lepiej trzymal.

Gość zawsze piłują czy matowią
jak zwał tak zwał, twoje paznokcie i tak ucierpią :P ja czwarty miesiąc czekam aż odrsną mi w 100% zdrowe paznokcie, zamiast tipsów czy akryli, jedwabii itp. dupereli zainwestuj w odżywki do paznokci, polecam nail tek :)

Gość dokladnie dobra odzywka czyni
CUDA. Przez dluzszy czas(chyba pol zycia) obgryzalam paznokice- byly miekkie i wogole dziwne brzydkie. Zaczelam uzywaz sally halsen - czy jak to idzie:) tej odzywki i czasem oliwki:) paznokcie mam etarz sliczne - sa jak narazie nie jakies nie wiadomo jak dlugie, ale maja ponad pol centymetra - sa biale i sliczne i w koncu twarde. Dodatkowo tableteczki lykam ostatnio na cere wlosy i paznokcie- jakie s najtansze

Gość Pytka
Wiem ze sie niszcza ... ale mnie odzywki nie pomagaja ... zreszta moja kolezanka zrobila tipsy i nie zaluje ... ale jej spilowali cala plytke ... a ja nie chce wiec bede musiala sie zapytac czy robi bez pilowania ... bo u nas klientka robila sobie sama i nie pilowala tylko nakleila odrazu ten cienki tips .. a potem nalozyla akryl ...

Gość jak chcesz sobie zrobic
to zrob- ja miaalm kilka razy i nigdy wiecej - wole swoje naturalne i o wiele ladniejsze paznokcie...;)

ja tez nigdy wiecej tego nie zrobie!!! masakra!! wystarczy ze ci jeden odpadnie i wygladasz jak idiotka i szukasz kogos kto ci dorobi paznokiec to raz dwa jak ci zle zrobi kosmetyczka to mozesz zafundowac sobie grzybice!!!

Gość l-one
sztuczne paznokcie nie są modne kobietki zdecydowana wiekszosc facetow woli te naturalne ..nie musza byc dlugie..wazne ze nieobgryzane i zadbane warto smarowac je oliwa lub olejkiem rycynowym

A ja noszę tipsy żelowe już 2 lata i jestem z nich bardzo zadowolona :) Bo zdjęciu moje paznokcie wcale nie są słabsze a mocniejsze! Ważne, żeby kosmetyczka czy stylistka paznokcia, która zakłada tipsy nie piłowała płytki paznokcia pilnikiem, tylko zmatowiła go frezarką! Wtedy paznokietki na pewno nie będą wyglądały jak papierki! Są 2 techniki zakładania tipsów żelowych i akrylowych- na szablonie, albo na tipsie.

Gość markotka nie ściemniaj
paznokcie po tipsach, akrylach itp. zawsze są zniszczone, zdejmij tipsy to zobaszysz jakie masz bibułkowatą płytkę paznokci. I jakim cudem miałyby Ci sie wzmocnić? :P:P:P Kilka miesięcy trzeba czekac aż odrosną nowe i nie ma tu nic do rzeczy gadanie, że kosmetyczka źle zrobiła :P

Gość pazurek r
Właśnie niedawno miałam tipsy - tylko tydzień, bo mi zaczęły odpadać więc kur....cy dostałam i je sciągnęła, a to co zobaczyłam, czyli co zostało z moich paznokci, dobiło mnie na maksa i przeryczałam pół ocy za własną głupotę. Mi manikiurzystaka BARDZO spiłowała paznokcie, aż bolały kiedy je naciskałam. Też czekam już 4 miesiąc aż odrosną. NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hopsasasss

Nie ściemniam! Bo moja kosmetyczka w przeciwieństwie do waszych nie piłuje moich paznokci tylko bardzo delikatnie je matowi. Jak mi nie wierzysz to jak sobie będę zdejmować za jakieś 2-3 miesiące, to prześlę Ci zdjęcie moich paznokci i zobaczysz, że nic im nie jest. Wszystko zależy od załozenia!

Gość BOCIANEK22
Pzaurek . Po 1 Manicurzystka nie spiłowała ci twoich paznokci, po drugie to ze one teraz tak wyglądają (są cieniutkie i bolą) jest wyłącznie twoją i tylko twoją zasługą!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli chcesz ściagnąć tipsy to trzeba isć do osoby która się tym zajmuje a nie zrywać je z płytki!!!!!!!! Do kogo masz teraz pretensje????? Sama robię Tipsy - i wiem jak należy je prawidłowo ściągnać aby płytka była ok, a przez głupotę niektórych klientek powstają mity jak to tipsy niszczą paznokcie. G Ł U P O T A G Ł U P O T A I J E S Z C Z E R A Z G Ł U P O T A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!