Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla majowa mama

ranking kosmetykow dla maluszkow

Polecane posty

Witam wszystkie mamy i przyszle mamy:) sama spodziewam sie pierwszego dziecka w maju i zastanawiam sie jakie kosmetyki do pielegnacji maluszkow sa najlepsze - sprawdzone i godne polecenia przez mamy. Osobiscie nie mam zadnego rozeznania w tym temacie, dlatego pomyslalam, ze taka wymiana opinii, co do jakosci kosmetykow bedzie bardzo pomocna dla wszystkich:)

Gość magisterka helka
wiadomo, kazde dziecko inne, bedziesz musiala poprobowac, bo na niektore kosmetyki moze miec uczulenie. dobre i niedrogie sa kosmetyki bambino, ale kazda mama poleci ci cos innego, najwazniejszy jest dobry kremik na pupcie, bo w tym dziecko spi cala noc, reszte stosujoszczednie, bo niezdrowo malucha szpikowac chemia;)

Gość babmbino
krem i oliwka, pieluszki happy

licze sie z tym, ze maluszek nie wszystkie kosmetyki bedzie tolerowac, ale poki co chcialabym sie dowiedziec po jakie wogole nie siegac:) dziekuje

no i oczywiscie siegac:)

Moje hity: 1. zasypka - alantan plus (altek) 2. na podrażnienia, np. na buzi - alantan plus krem 3. do pupy - sudocrem, ale też przez pierwszych kilka miesiecy przy kazdej zmianie pieluchy przemywac pupe wacikami z czysta woda 4. mydlo w plynie - najpierw stosowalam penaten, johnson, a potem zobaczylam ze bambino jest OK. Gdy skora podrazniona - mydlo Oilatum. oliwki nie używalam prawie wcale, trochę tylko na zwalczanie ciemieniuszki.

Gość podnoszęęęę

Ja najbardziej sobie chwalę kosmetyki bambino, choć mydło do dziś kupuję nivea. Mój syn był uczulony na sudokrem, więc jeżeli sie na niego zdecydujesz, najlepiej nie kupuj od razu wielkiego opakowania, tylko wypróbuj mniejsze. Ja prawie cały sudokrem wyrzuciłam. :( Na Johnsona bardzo dużo dzieci jest uczulonych - opinie pielęgniarki ze szpitala. Ale faktem jest, że każda mama poleci cos innego.

Witam! Ja używm dla mojej małej pieluszek Happy ( i już innych nie chce:P) oliwkę J&J w żelu a co do kremu to przekonałam sie do Pentacrem\'u ( przy pierwszej córce stosowałam Sudocrem) ale ten jest o połówe tańszy i równie dobry. Polecam też Linomag z pantenolem:) Pozdrawiam!

Gość a wiecie co
ponoc to najlepsze sa BAMBINO , nam w szkole rodzenia babka je bardzo polecala, powiedzila ze sa najlepsze-a za inne trzeba doplacac do marki, jaka sobie wyrobily

My mamy Bambino - krem pielegnacyjny, krem ochronny (na dwor), oliwka, mydelko, chusteczki. Nie podoba mi sie tylko krem ochronny, mam wrazenie, ze przez niego luszczy sie skora na nosku... (hmmm) A wiecie, ze Bambino i Nivea to ten sam producent? Do podraznien pupci uzywam Sudocremu - rewelacja!

Dołączam sie do chwalenia kosmetyków Bambino - niedrogie i nie znam nikogo, kogo by uczuliły. Pieluchy happy sa ok, a ostatnio spróbowałam dada z Biedronki i... są takie same!!! Zreszta jak i Rossman te bordowe. Ale to juz raczej dla starszego maluszka, dla noworodka to wg mnie pampersy albo lepiej huggies. Do każdej zmiany pieluch Sudocrem, ale jeśli inne Mamy piszą, że pentacrem jest taki sam, to faktycznie, po co przepłacać. Z tym, że sudocrem jest bardzo wydajny, słoiczek 125g starczył mi na pierwsze dwa miesiące, a potem było jeszcze lepiej (rzadziej zmiana pieluch) A na już istniejące prodażnienia na pupie, jak i na pogryzione brodawki - tylko bepanthen!!! Drogi, mało wydajny,ale skurczybyk działa! Powodzenia i oby do maja! Acha, co do tego, że Nivea i Bambino to ten sam producent - niekoniecznie te dwie linie muszą byc produkowane w tym samym zakładzie, moja córka na Nivea dostała uczulenia, a na bambino nie!

Kosmetyki, które nie uczulają i są idealne dla każdego malucha, mającego lub nie, problemy ze skórą, to emolium. Są naprawdę rewelacyjne. Produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Będziesz zadowolona.