Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaza2234ee

Test Quick View i cień II rózowej krechy. Pomóżcie

Polecane posty

31 grudnia zrobiłam test QV i po jakiś 2h wyszedł cień 2-giej krechy dziś rano powtórzyłam test tej samej firmy i krecha jest troche mocniejsza. Niechce się nakrecać i mam pytanie czy jeśli nie jestem w ciazy to ten test nawet po czasie mógł sie tak zmienić i mnie oszukać?

a w ktorym dniu cyklu robils i ilo dniowe masz cykle?:) bo z tego wynikałoby ze chyba jesteś w ciaży:)

Gość dziwne
Wiesz... z tego co wiem to kreski pojawiac sie powinny w ciazgu gora chyba 2-5 minut.. Wiec to co ci sie pojawilo po 2 godzinach napewno nie jest ciaza!!! Na moim tescie odrazu pokazala sie 2 kreseczka mniej rozowa niz ta 1 ale po kilku minutach-moze godzinie 2 pojawila sie ona tak rozowa jak ta 1 Wiec nie bierz tego wyniku pod uwage.. Przeczytaj dokladnie co pisze na tescie... napewno pisze ze na wynik poczekaj kilka mimut nie kilkanascie!!!!

tak ja wiem,ale czytałam dużo w necie,że nawet po czasie nikomu II krecha nie wychodziła i że dziewczyny po takich krechach i tak były w ciazy. Dlatego mam wątpliwosci :( W 36dc i 40dc,a cykle od odstawienia tabletek anty. miałam 48,48,21,29,34 i teraz ten jak narazie długi,bo już 40dc

na większości testów jest napisane, że nie odczytywać wyników po kilkunastu minutach, bo w teście nadal zachodzą reakcje chemiczne i mogą pokazać błędny wynik. Najlepiej zrób test jeszcze raz i przeczytaj dobrze ulotkę.

Gość limonka_-
elunia a jak po raz drugi robiłas test to po jakim czasie pojawiła sie ta druga kreska? co pierwszego testu jaki robiłas - dziewczyno nie panikuj - wynik testu moze juz sie zafałszowac po 15 minutach, a co dopiero po 2 godzinach. ja mam takie "szczescie" ze jak robie pre-test to po 10-15 minutach zawsze pojawia sie wyrazna druga kreska, a w ciązy nie jestem. a zdarzyło mi sie to juz kilka razy.z tego wniosek ze wynik testu jest "prawdziwy" tylko przez kilka minut, potem w wyniku róznych reakcji może sie zmienic. jeszcze wczoraj robiłam test i prawie od początku był taki cień tej drugiej kreski - prawie niewidoczny ale był. dzis natomiast dostałam okres. co do quicka to tez miałam przypadek ze pojawiła sie prawie niewiodczna druga kreska, jakby cień. ale to jest chyba ten pasek z przeciwciałami do wykrywania ciązy, choc nie wiem do konca jak to jest, raz ten pasek był ciutke widoczny, a znów jak robiłam kiedy inndziej test to go wogóle nie było. zalezy jak wyrażna była u ciebie ta druga kreska i po jakim czasie sie pojawiła .

Gość limonka_-
najlepiej powtórz test i wynik odczytaj w określonym czasie - dla pewności moze zrób test innej firmy. jesli pojawi sie druga kreska w określonym czasie i nawet jesli bedzie słabiutka, ale widac bedzie mniej wiecej kolor (a nie cień) to znaczy ze jest ciąża.

U mnie przy pierwszym teście po chwili wyszły 2 bardzo blade kreseczki. Test robiłam 2 dni przed spodziewaną miesiączką (miałam przeczucie że chyba w końc nam sie udało i nie mogłam dłużej czekać ;) Po dwóch dniach zrobiłam test (innej firmy) i wtedy wyszły juz 2 grube kreski. Proponuje byś zrobiła test raz jeszcze i jeśli w czasie określonym na opakowaniu wyjdą 2 kreski to powinnaś zgłosić się do lekarza. Wnioskuję że chcesz mieć dziecko więc życze powodzenia i trzymam kciuki :)

Gość awe
elunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja miałam idealnie to samo i też tu wtedy załozyłam topik, bo nie wiedziała co mam o tym myśleć. bardzo chciałam żeby to była ciąża i BYŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 kreska była taka nikła, bo robiłam test dość wcześnie - ok tyg. - 10dni od zapłodnienia. Gratuluję Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość na bank
jestes w ciazy na bank ja tak samo mialam zuzylam okolo 6 testow co 2 dzien by kontrolowac co sie dzieje dzis jestem 7 tydz w ciazy ...gratulacje droga

Gość nikunia21
kurcze ja tez mam taki problem ze robilam wczoraj test pre test i wyszla mi od razu mocna jedna kreska a gdzies bpo 3h wykazala druga wogole prawie niewidoczna kreske..bardzo sie przejelam ale na ulotce pisze ze nie odczytywac wyniku po 15min bo moze pokazywac bledny wynik ...poradzcie cos...jutro mam zamiar z rana powtorzyc test tym razem quick

dokladnie ja test zrobilam pare dni przed spodziewanym okresem i 2 kreska byla BARDZO jasna ale wyszla b szybko, napewno nie minelo wiecej niz 1 minuta wczesniej tez robilam testy i czasami kladlam je do szafki a pozniej zagladam a tam jakby cien drugiej kreski- a w ciazy nigdy nie bylam powtorz jeszcze raz tezt i nie odczytuj go po tych 15 min albo idz na bete bedziesz miala 100% pewnosc

Gość czytaj instrukcje
ja miałam tak samo i nie byłam w ciąży. I to wielokrotnie. Druga kreska pojawiała sie po 1 godzinie, 2 godzinach itp. I to nie była ciąża. Na instrukcji zawsze jest napisane jaki jest czas w którym wynik testu jest prawidłowy. Z tego co pamiętam to po 15 minutach znależy test wyrzucić bo wyniki są w tedy błędny. Mimo to zycze powodzenia:)

Gość nikunia21
dziekuje wam;* hehe lepiej nie zycz powodzenia bo w ciazy nie moge byc :):) 3majcie kciuki by nie bylo tej 2 kreseczki ;) jeszcze raz dziekuje ..bo jakas nadzieje mam :*:) pozdrawiam :)

Gość nikunia21
w 8 i 10 dniu po zaplodnieniu robilam test ciazowy, z rana i obydwa byly negatywne czy moge wierzyc takim testom? za 4dni powinnam dostac miesiaczke...i oby ona byla! bardzo sie boje....

Gość monka iwanka
Dziewczyny, a u mnie totalna schiza... 3 cykl po odstawieniu pigsów. Cykle równe 34-36 dni. Ostatnio miałam dostać @ 18 listopada i faktycznie wystąpiło krwawienie, ale przez 2 dni i skąpsze. Myślałam, że to @. Po 10 dniach \"nowego cyklu\" leciutkie plamionko. NIGDY od 13 roku życia nie miałam plamień śródcyklicznych. Zaniepokoiłam się. Zrobiłam test. Jedna kreska normalna, druga po 3 minutach -cieńka, ale very wyraźna. Poszłam do gina. \"Przykro mi, brak ciąży\". Podłamka. Mój organizm jednak jest INNY nadal. Szyjka wysoko, rozpulchniona, cały czas dużo mlecznego śluzu (normalnie o tej porze była pustynia). :-) Wczoraj (po 7 dniach od tamtego testu i wizyty lekarskiej) zrobiłam QV i po 2 minutach jedna kreska kontrolna normalna, druga blada, ale wyraźna. Czuję się zamotana, jak nie wiem co. 18 grudnia idę do innego gina... Trzymajcie kciuki. ;-)))

też robiam ten test i wyszłam mi druga kreseczka w ciągu minuty, co prawda bledsza od tej kontorlnej, ale jednak jest. Jutro idę do gina :)

Dziewczyny ten test sie nie myli, ja w zeszlym roku tez robilam ten test i druga kreska byla bardzo blada. A teraz tule moja mala coreczke:). Takze GRATULUJE PRZYSZLYM MAMUSIA!!!

Gość monka iwanka
Mirabelko, i jak po wizycie? ..... :-) Napisz proszę... Ja na razie mam tyle innych spraw, że odpuściłam myslenie o mojej bladej kreseczce. Noszę test w torebce, ostatnio nie spoglądałam długo. :-) Nabrzmiały mi piersi, bolą jak przed @. Ale brzuszek nie boli. Dziwne... Jestem zdezorientowana, jednak coraz bardziej myślę, że faktycznie jeszcze nie tym razem... Czekam na tą wizytę 18 grudnia, ale raczej tak z rozsądku. :-) Bez nadziei. Teraz mam 34 lata. Przy pierwszej ciąży wszystko było proste jak budowa cepa. Wtedy miałam 19 lat i to był cykl, podczas którego miałam tzw. ciszę w organiźmie. NIC mnie nie bolało przed @, piersi miękkie, zero PMSa, NIC, jakby w srodku wyłączono czynności życiowe. :-) Zaniepokoiłam się dopiero w dniu spodziewanej @. 10 dni "po", jak się nie pojawiła, zrobiłam QV. Druga kreska cieniutka. uznałam od razu : jestem w ciąży. Dowiedział się chłopak, mama. Po szoku, przyszła radość. Nadal było ZERO objawów. Po kolejnych 10 dniach nagły ostry ból w prawym jajniku. Szpital. Lekarz na izbie: Skąd pani wie że jest w ciąży? ...Bo robiłam test. Lekarz: hahahaha! Dobra dajcie dziewczynę mi do badania, bo fantazjuje. Prooooszę pani, test? To jeszcze NIC pewnego. Robi mi USG i : Taaak, to jest 6 tydzień! :-) No piękna ciąża, gratuluję! A ten ból? Macica się podnosi, bo się rozrasta, a była w tyłozgięciu. Stąd te bóle. Po tygodniu wyszłam do domu szczęśliwa. I zaczęło się dopiero rigoletto i obrzydzenie na wszystkie zapachy.... :-) A teraz moja 14 Ola w drugim pokoju siedzi właśnie na gadu-gadu z kumpelą i nie ma pojęcia, że mama znów zobaczyła drugą bladą kreseczkę.....

Gość monka iwanka
....to może po tych bladych kreseczkach rodzą się córeczki? Hahahahahah! Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was! I za siebie. ;-)

Gość katarzyna 27
janie bylo zobaczyc ta II kreseczke...

Gość etri
TEN TEST JEST WIARYGODNY.PIERWSZY RAZ ROBIłAM GO 7 LAT TEMU.WYSZłY 2 KRESKI-PRONIłAM W 5 TC,WIęC OSOBY ROBIąCE GO PóźNIEJ MOGłYBY O NIEJ NAWET NIE WIEDZIEć,A TAK DOKłADNE CZYSZCZENIE I BADANIA CO BYłO PRZYCZYNą,LECZENIE U PROFESORA PO ROKU OD TEJ SYTUACJI OD NOWA STARANIA O DZIDZIę -PIERWSZY MIESIąC NIC BRAK 2 KRESEK . DRUGI MIESIąC 2 KRESKI.TEST ROBIłAM Z 4-5 DNI PRZED MIESIąCZKą.ZARAZ PO TERMINIE MIESIąCZKI KRWAWIENIE.POJECHAłAM DO LEKARZA.MóWIę O TEśCIE,TEN SKIEROWANIE I DO SZPITALA.BYłAM W CIążY TYM RAZEM URATOWAłA SIę I TO NA PEWNO DZIęKI WCZEśNIEJSZEMU ROBIENIU TESTóW I MOJEJ śWIADOMOśCI.ROBIENIE TESTU PO TERMINIE MIESIąCZKI NIC BY MI NIE DAłO-WYSZEDłBY POZYTYWNIE ALE CZY URATOWAłOBY SIę DZIECKO.DZIś TA DZIDZIA TO NADIA,W KWIETNIU BęDZIE MIAłA 5 LATEK,A JA WłAśNIE ODLICZAM JESZCZE 4 DNI, 6 DNI PO PRAWDOPODOBNYM ZAMIESZKANIU DZIDZI BY ZNóW ZROBIć TEST I NIE WAżNE żE BęDZIE PO MINIMALNYCH 6 DNIACH I PRZED TERMINEM MIESIąCZKI.WOLE ZROBIć O JEDEN WIęCEJ BY DZIECKO MIAłO SZANSE

zrób 2 :-) będzie pewniej że wyjdzie widoczniejsza 2 kreseczka albo jej nie będzie .... pozdrawiam

ja bym nie zalecala robienie testu przed spodziewanym teminem miesiaczki gdyz 50 % tak wczesnych ciaz ulega samoistnemu poronieniu..w moim wypadku 2 kreseczka wyszla blada ale po ok. 2 minutach,.zrobilam 3 testy i wynik identyczny:) jestem w 3tc:) po uplywie zaznaczonego czasu w ulotce nie odczytywalabym testu. Poza tym kreska ma byc zabarwiona (chocby leciutko) a nie ma to byc zarys sladu gdzie ona ma sie pojawic, zwlaszcza po ulywie 3 godz

Gość Alas
Mam doswiadczenie z Quickiem.Zrobiony w 7 dni po zapłodnieniu-dał wynik negatywny!Zrobiony po 3 dniach od spodziewanej miesiączki dał wynik...POZYTYWNY!Dziś mój" wynik"ma 7 lat i jest kochany podwójnie choć zupełnie nieplanowany.Pamietam ten strach i nerwowy smiech-czerwona kreska,oznaka ciąży!!!Cieniami bym się nie sugerowała!Test zrobić,odczytać i wyrzucić.(Niektórzy trzymają na pamiątkę...wiem)

Gość ....ktosia.....
pytanie czy jesli kochając sie z chlopakiem tyzień przed okresem do konca i w dzien spodziewanej miesiaczki a teraz okresu nie mam juz dwa tygodnie to czy test quick powinien wykryc ciazę cze wynik bedzie prawdopodbny dopiero przy nastepnym terminie miesiaczki??? prosze o odp czy ktos sie orientuje bo juz sama zgupialam bo na opakowaniu pisze wykrywa " od dnia gdy nie pojawi sie miesiaczka" od zapłodnienia mineloby ok 2-1tydz juz sama nie wiem:(:(:(

Gość na pewno wykryje już ciążę
jeśli cykle masz regularne

Gość gdzie sie takie glupie baby
rodza????????? jest napisane wyraznie zeby nie sugerowac sie wynikami po paru minutach debilu zrob test po raz kolejny albo idz do gina!!!!!!!!!!!!!

Gość do debila wyżej
zauważ, że to pytanie padło 2,5 roku temu:O więc nei podniecaj sie tak i tak autorka tego nie przeczyta:P