Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olablu

Artroskopia kolana - czy boli, jak sie odbywa?

Polecane posty

Gość olablu

MOżliwe że będę miała robioną artroskopię kolana, nie wiem jednak w jakim znieczuleniu sie to odbywa, czy coś boli, czy po tym boli (jeśli chodzi o ból to mam niski próg) i czy trzeba sie położyć do szpitala?

Gość Anna kla
Mój mąż miał artroskopie w zeszłym roku. Musiał położyć się do szpitala ale tylko na 4 dni. Zabieg odbywa się przy znieczuleniu wewnątrzoponowym (od pasa w dół). Zupełnie nic się przy tym nie czuje. Blizny też będą bardzo malutkie , zaledwie trzy maleńkie nacięcia. Po zabiegu zostawiają dren na dzień lub dwa, który przeszkadza pod skórą i troche boli.

Gość tak jak wyżej
nie boli, ja nie miałam drenu ale zaczełam chodzić dopiero po miesiącu bez kuśtykania - chodz kolano nigdy nie wróciło do stanu wyjściowego

Gość olablu
Dziękuje za informacje, może ktoś jeszcze coś dopowie?

Gość polinezja
mialam 3 artroskopie kolan, blizny duże, ale to zależy od powagi operacji, teraz robi sie male naciecia i wkłada kamere. Moje operacje robiona byly 6 lat temu. Nogi mialam w gipsie po 6 tygodni każda, potem rehabilitacja i faktycznie nogi nie wracają do dawnej kondycji. Zabieg robi sie pod znieczuleniem od pasa w dół, wiec nic sie nie czuje, ale jak już puszcza to wtedy jest ból, jak po każdym cięciu. Może wystąpić nawet gorączka, wszystko zależy od organizmu. Za 3 razem poprosiłam o uśpienie i lepiej zniosłam niż "blokadę".

Gość gość
Ogolnie uważam, że artrocenter to świetny wybór.

Gość gość
ja miałam dwie artroskopie. Po pierwsze czułam się super, mogłam zaraz chodzić itp. Tylko niestety dopadł mnie zespół popunkcyjny, ale kolana sprawne. Drugą artroskopię miałam już w znieczuleniu ogólnym i niestety ale było gorzej.Znieczulenie tym razem przeżyłam super, za to kolana - ból okropny, ciągłe zbieranie się krwi, w nocy nie mogłam spać i miałam gorączkę z bólu. Niestety dłużej też dochodziłam do siebie, za to każdy krok był radością.