Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematyczna

alkoholizm-pomóżcie

Polecane posty

Gość problematyczna

Czy jest jakis sposób na zmuszenie kogos aby poddał sie leczeniu?? Słyszałam, że można zeznać przed sądem i jesli będzie kilku wiarygodnych świadków sąd może nakazać tkaiej osobie sie leczyć. Jesli sie dobrowolnie nie podda to wtedy jest to nakaz. Nie wiem ile w tym prawdy.Proszę o pomoc, bo ta osoba sie stacza i pograza coraz bardziej i chce przynajmiej spróbować cos zrobić w tej sprawie.

Gość poli1234567890
słyszałam o czymś takim, ze można zgłosić się do sądu o przymusowe leczenie...też mam styczność z alkoholizmem - ojca...ale w życiu nie zgodzi się na leczenie

Gość problematyczna
chodzi o moja teściową..... ale pije juz bez przerwy. Jestem przerażona.Nikt nie potrafi jej pomoc. Nie moge patrzec jak zapija sie na śmierć.

jeżeli mieszkasz w mieście zgłaszasz ją do Miejskiej KOmisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowyc. Jezeli nie podejmie leczenia dobrowolnie- dopiero komisja kieruje sprawe do sadu...niewykluczone ,że zakonczy się nałożeniem obowiązku leczenia. Jezeli mieszkasz na wsi zgłaszasz do Gminnej Komisji..Jest w przy każdym urzędzie gminy. Mozna zastrzec anonimowość Musisz uzbroic się w cierpliwość .to nie jest takie proste...

Gość problematyczna
dzięki. Wiem, że to może nie być prostę. Tym bardziej, że ona tego nie chce. Ale można własciwie trzeba przynajmiej spróbować.

Gość Katarzyna_D
Szkolenie w Krakowie!!! Link do strony: http://www.ipri.go.pl/ "UZALEŻNIENIE OD ALKOHOLU I WSPÓŁUZALEŻNIENIE" - całościowe szkolenie w zakresie profilaktyki uzależnień. TERMIN: weekend 13-14. maja 2006r., godz. 9:00-16:00 MIEJSCE: ul. Długa 3, II piętro ZAPISY: telefonicznie (12) 263-72-06; 0 509 501 476, lub emailem INWESTYCJA: 120 zł