Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkowaaa

Witaminy FEMINATAL . Czy brałyście i czy dobry ?

Polecane posty

Gość początkowaaa

Cześć. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Lekarz zapisał mi feminatal , czy to na pewno dobre???

Gość poznanianka
no niby dobry ale troche ma malo jednostek poszczegolnych skladnikow ... nalepszy jest Prenatal ... szczegolnie ten nowy ulepszony o JOD i cenowo tez w miare ok za duze opakowanie ... tylko nie za duzo w skaldzie np po Materny rodza sie dzieci 5 kg

ja bralam przez cala ciaze (i biore) wyniki ksiazkowe,nic mi nie obnizylo sie,nie spadloponizej normy,wiec chyba polecam,,, ale tak do konca to nie wierze,ze te witaminy jedne od drugich czyms drastycznie sie roznia...

hej Monia..:) ja też biorę Feminatal..a czy dobry to nie wiem..ale pewno tak skoro lekarz przepisał.. w sumie to wyniki mam dobre wiec jest ok..PS. jakja się ciesze że jestem prawie w 9 mieś. ciążya nie tygodniu..:D:D:D

Gość asia1206
brałam również feminatal, wyniki- rewelacja,

Gość mam pytanie...
Mnie tez lekarz kazal sobie kupic witaminki... ale powiedzial abym sobie sama wybrala co chce brac.. Bo jest niewilka roznica w cenie w skladnikach no i wielkosci lekow.. Z tego co mowil materna jest olbrzymia pigula wiec odpada... powiedzcie ile placicie za swoje witaminy.. jakie bierzecie.. no i ktore sa najlepsze.. a moze ktos wam polecil te a nie inne dlatego bo....

Gość kiss
Ja bralam cala ciaze feminatal no i urodzilam 4kg coreczke. Ja z mezem jestesmy raczej "filigranowi" i w szpitalu sie z nas smiali, ze z dwojki takich olbrzymow wyroslo takie duze bobo:) Wiem, ze to napewno po witaminach.Ale brac trzeba...

Gość Aisza..
JA TEZ BRAŁAM FEMINATAL- JEST DOBRY, NAPRAWDE. URODZIŁAM PIEKNEGO ZDROWEGO CHŁOPCZYKA KTORY WAZYŁ 4850G!!

Gość Mamka
Skonczyłam karmienie i mam na zbyciu prawie cały listek feminatalu jest dobry

Gość monek
Feminatal ma skład bardzo zbliżony do Elevitu - z tego co wiem jedynego przebadanego preparatu witaminowego dla kobiet w ciąży (udowodniono że zmniejsza częstość wad wrodzonych u dzieci) i dodatkowo jest wzbogacony o jod. Cenę ma chyba również całkiem przysępną, sama się rozglądam za jakimiś witaminkami i chyba na te właśnie się zdecyduję:)

Gość aggatta
jestem w 4 m-cu. Beałam Maternę ale niestety po niej wymiotowałam. Mój lekarz przekonywał mnie , że Materna są najlepsze. Później kupiłam Vibowit Mama i po nich również wymiotowałam. po mojej ostatniej wizycie, lekarz powiedział mi ze skoro mam takie problemy w witaminami abym już nic nie brała.

całą ciąże brałam Feminatal - jest dobry i chyba najbardziej wydajny o ile dobrze pamiętam to kupowałam co 3 miesiące

Ja biore w kratke, ale zastanawiam sie bo on pachnie jakbym klej wachala!!! Te rozowe pastylki- tez to czujecie??

biorę feminatal całą ciąże -teraz to 37 tydzień i wyniki-rewelacja a przed ciążą miałam nawracającą anemię-dlatego BARDZO POLECAM

aha tak na marginesie to nie wiem czy to się czymś różni ale pewno tak bo na początku brałam feminatal a potem w aptece pani mi powiedziała,że lepszy jest feminatal N więc od ktoregoś momentu biorę ten feminatal N

brałam jest ok, ale głównie tez dlatego ze to jedyna taka tabletka która mogłam połknąc, wyniki miałam ok i dzis mam dziecinke, zdrową. polecam

Gość FJOLKA
brałam całą ciążę FEMINATAL na zmianę z FEMINATALEM N(zawiera jod) i miałam bardzo dobre wyniki a dziś ślicznego 6 miesięcznego synka

Gość zuza30
witam all ja dopiero w 7 tyg moglam udac sie do lekarza, ktory okreslil tydzien ciazy.....przepisal mi feminatal i luteine....zlecil badania krwi, martwi mnie bo wyszlo mi dosc za malo czerwonych krwinek...rbc mam 4.04 a dolna granica to 4.20 i hct mam 34.5 % a dolna to35%.....reszta ok...troche mnie to martwi.....teraz idzie mi 9 tydz.....w 10 mam do niego isc, jednak chyba wybiore sie predzej......nawet nie przypuszczalam ze moge zajsc w ciaze, troche sie nie oszczedzalam, odchudzalam juz od roku, w sumie udalo mi sie schudnac 20kg , bralam tez rozne leki, czy to moze miec wplyw na ciaze?? pewnie tak, bo teraz jestem przeziebiona i nawet nie moge wziasc polopieryny.....lecze sie domowym sposobem...syrop z cebuli.....martwie sie troche o to wszystko, mam jednak nadzieje ze wszytsko sie ulozy i w koncu po tylu latach starania sie o dziecko zostane szczesliwa mama zdrowego dzieciatka...

Tak naprawdę to jest to tylko wyścig firm farmacutycznych jezeli chodzi o skład - są normy stosowania witamin u ciężarnych - i praktycznie jeżeli porównacie to one niczym się nie różnią. No może poza jednym - te reklamowane sa droższe - a te zwykłe o tym samym składzie - tyle ze stoją pólke niżej - dużo tańsze.

ZUZA Nie martw sie, te odstepstwa od wynikow badan nie sa takie zle, choc trzeba je skonsultowac jak najbardziej z lekarzem tym abrdziej, ze jestes w ciazy. Gdyby to bylo wiecej niz apre dziesietnych ponizej normy, to byloby sie czym martwic, ale tak, glowa do gory i dbaj o siebie i dzidzie!!:) pozdrawiam🌻

Gość zuza30
zabawna........dziekuje...... wlasnie jem jogurcik z bialym serkiem :) jakos spac nie umiem....ostatnio dobrze sie odzywiam i maz tak jakos bardziej o mnie dba :)) poinformje niebawem o wynikach dalszch badan :)

Gość dymna
Ktoś wyżej napisał, że Elevit to jedyny przebadany preparat witaminowy dla kobiet w ciąży. Bzdura!! WSZYSTKIE leki dla kobiet w ciązy są przebadane. Bo inaczej nie byłyby dopuszczone do sprzedaży. Pracuję na farmakologii, więc trochę wiem coś o tym. A ryzyko wad wrodzonych zmniejszają witaminy zawarte w preparatach, a nie sam preparat. Bo czy kwas foliowy z Falvitu M rożni się czymś od tego w Faminatalu albo Elevivcie? Dokładnie niczym się nie różni. Jedynie może dawką. Pozdrawiam.

w pierwszej ciazy bralam feminatal, po porodzie przez poltora roku karmienia piersia tez, wyciagnal mnie na rowna przy anemii teraz tez bede brala feminatal tyle ze dopiero zaczne :) z tgo co wiem witaminy powinno sie zaczac lykac od drugiego trymestru bo w pierwszym to tylko kwas foliowy - zwlaszcza jak sie ma sklonnosc do wymiotow :O

Gość Doti_28
Ja właśnie biore tylko kwas foliowy (6tc) - lekarz powiedział że dopiero od II trymestru witaminy mam brać...

Gość matyldamłda mama
Cześć. Zarówno Feminatal jak i Elevit to dobre witaminy w okresie ciąży, należy niestety uważać jak zaczniecie karmić. U mojego maluszka był podwyższony poziom wapnia (okazało się w szpitalu, leżeliśmy z powodu infekcjii dróg moczowych), z powqodu przyjmowania przeze mnie preparatu witaminowego, odstawiono maluszkowi witaminę D3, a mi Elevit. kONSULTUJCIE Z PEDIATRĄ PRZYMOWANIE WITAMIN W OKRESIE KARMIENIA PIERSIĄ.

Gość anecia21