Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalique***

zlamany zab !!!!!!!!!!!!!! pomocy!!!!!

Polecane posty

dzisiaj jedzac kanapke wuplulam pol zeba. dokladnie gornej czworki ktora i tak juz byla dziurawa. Blagam powiedzcie mi ile bedzie kosztowac i jak bedzie wygladala naprawa? i wypelnienie czy uzupelnienie, bo sie na tym nie znam. Jak to wyglada? Czy dentysta zrobi wszystko za jednym razem? Blagam o pomoc

Gość chetnie sie dowiem
tez mi poszlo pol czworki swego czasu :)

i co zrobilas? czy twoja czworka byla dziurawa? boje sie ze zab mi calkowicie wypadnie i nie bede miala nic. Mam nadzieje ze jakmam jeszczepol to cos sie moze da zrobic. Blagam pomozcie!!!!!

Gość elle13
hej da sie zrobic wszystko za jednym razem i w gabinecie publicznym kosztuje to ok 50- 60 zl pozdrawiam

Zależy. Jak tak się ułamało, że masz kanał na wierzchu, albo próchnica do kanału doszła, będzie dłuższa robota, bo trzeba zatruć, zacementować kanał i na nim nadbudować. Jak przy dziąśle został kawałek, to Oczyszczą wiertarką ewentualną próchnicę i do tego dokleją. Wtedy na wejdnej wizycie to zrobią.

Gość gloduujaca
spoko, gorzej to sie wyczuwa jezykiem, ze nie wiadomo co sie stalo, chyba, ze masz naprawde mocno. tak więc udajesz sie do stomatologa, nie wiem ile kosztuje to prywatnie, bo mnie nie stac na takie wizyty, ale jak nawet jak jestes u normalnego lekarza to placisz za plombe, bo domyslam sie, ze chcesz biala. tak wiec moim zdaniem będzie to-skoro zab jest popsuty, najpierw robienie zabka, by sie juz nie psul, a t\potem dentysta Ci wyklei plombą scianke :))) mysle, ze tak to bedzie. nie martw sie. bedzie ok :) tzrymam kciuki

Gość chetnie sie dowiem
ja jeszcze nic nie zrobilam dlatego interesuje mnie ten temat a o zab sie nie martwie - bylo to tak ze ten zab byl zaplombowany i polowa pekla a ta drugą czesc jeszcze chroni plomba - poki co to sie nie rozpadnie

Ja właśnie na trzecią idę , bo mi się tradycyjnie 6 dolna raz doklejana znów rozpadła. Ciekawe, co tym razem mnie czeka :( Cholera, nie lubię dentystów.

Gość chetnie sie dowiem
a jak u was jest ze stanem zebow?? moje cholera sa strasznie slabe

dzieki wielkie:) jestescie kochane. Niestety wydaje mi sie ze przy dziasle nie zostalo nic, odpadlo dokladnie, idealnie pol:) ale wzdłuż czyli od dziasla. Nawet szczerze mowiac nie widac tego ,chyba ze sie bardzo mocno usmiecham, ale do poniedzialku sie bede usmiechac polgębkiem:) bo dopiero wtedy dostane pieniazki i pojde to zrobic. Ja wiem ze to dziwne, alew wieku 24 lat nie mam zadnej plomby i jestem przerazona takimi rzeczami. Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam!!!!!

Gość gloduujaca
jak to nie masz zadnej plomby??????????? takie masz zdrowe zeby? zazdroszcze... ja pol zycia spedzilam u dentysty ehh...

a jeszcze jedno, moze ktos zna fajnego i niedrogiego albo fajnego bezplatnego dentyste/stke w Krakowie?

nie mam zadnej plomby ale tak: 4 do wymiany, 6 i 7 tez cos nieladnie wyglada, wiec pewnie teraz sie wysiedze za wszystkie czasy:/

Gość obawiam sie
ze bedzie cie to kosztowalo troche wiecej niz 50 - 60 zl moze sie nie skonczyc na jednej wizycie...najpierw bedzie borowanko...to juz jakies 50 PLN potem pewnie zostaniesz poproszona o zrobienie zdjecia (ok 30 - 40 zl) skoro nie masz polowy zeba to trzeba bedzie odbudowac koronke...koszt...kilkaset PLN

Gość gloduujaca
jam z poznania... tez dlugo szukalam, placilam, bo wczesniejsza pani doktor na kase chorych brala 80zl na plombe i zadnego kwitka... czasem mialam wrazenie, ze nie kladzie mi do zeba dobrej plomby tylko jakies miesznaki robi... bardzo skupiona byla na pieniadzach, bo rownoczesnie miala gabinet prywatny. teraz bylam raz u pani doktor- wiek ok. 60 lat, drobniutka, skoromniutka, delikatna i znajaca sie na rzeczy. zaplacilam 50 zl i jeszcze dostalam pokwitowanie. mam przyjsc za rok, nie wiem jakim cudem, bo niby zabki wyleczonne, ale ja juz czuje, ze w jednm cos jest nie tak. a poza tym mam zeby slabe, nie przepadam za nabialem, sa tez kruche... wiec musze uwazac :(

tzn tak, ja nie mam wlasciwie 1/4 zeba bo chodzi mi tylko o czesc zewnetrzna, wiec nie mam polowki zewnetrznej strony, jesli rozumieci. i tak jak teraz spojrzalam to moze nawet nie jest rowna czesc, moze troszke wiecej nawet zostalo, sama nie wiem. Myslicie ze to bedzie juz koronka??? O Boze...

Gość Supermenka
Ja za malutkie powiedziałabym ukruszenie zęba zapłaciłam we wrześniu zeszłego roku 140 zł ;( Muszę przyznać że nie ma róznicy, bo to jakas masa porcelanowa i jest b.podobna do ząbka ;)

Gość obawiam sie
ja tez z poznania...dentystke mam rewelacyjna juz od lat natomiast ze zgroza wspominam szkolna dentystke w masce spawalniczej i gumowych rekawiczkach...bol...i zrojnowany zab

do obawiam sie: czy myslisz ze jesli tak jak napisalam wczesniej nie mam 1/4 czworki, tylko tej zewnetrznej polowki to musi byc juz koronka?

Gość obawiam sie
eeee nie dramatyzuj :D:D:D u Ciebie pewnie skonczy sie na plombie

Gość hehheaaa
>>>>>gloduujaca " jak to nie masz zadnej plomby??????????? takie masz zdrowe zeby? zazdroszcze... ja pol zycia spedzilam u dentysty ehh... " nie sadze zeby miała wszystkie zeby zdrowe,,,jak czwórka byla tak popsuta ze sie złamała na kanapce... :O

Gość hehheaaa
moze byc plomba albo koronka,w zaleznosci od tego jak zepsuta jest ta czwórka...

Gość kyotashika
ja dzisiaj zlamalam polowe, mam taka kochana dentyskę do ktorej chodze od malutkiego bachorka (3 latka ;3) zrobila mi idealnie i tylko 100 zl ;> jesli macie taką od lat to zawsze jakas znizka, ale wiecie, najlepiej w ramach podziekowania jakas kawa i bombonierka

Gość NKJOSD
MNIE SIĘ ODŁAMAŁA DZISIAJ KAWAŁEK DOPLNEJ 5 . ZĄB BYŁ ROBIONY Z DWA LATA TEMU, LECZONY KANAŁOWO, A DZISIAJ JEDZĄC ZŁAMAŁ MI SIĘ. TAK ZE WIDAC DZIURE OD DRUGIEJ STRONY, POKI CO NIE BOLI , NIESETU DZISIAJ JUZ NIGDZIE NIE POJDE, DOPIERO PO SIWTACH MI SIE UDA, JAK SIE NIE USMIECHAM SZEROKO TO NA SZCZESCIE NIE WIDAC JEDNAK JEST TOP TROCHE NIEKOMFORTOWE, MAM NADZIEJE ZE NIE BEDZIE TRZEBA USUNAC GO, MAM 23 LATA I NIE CHCE STRACIC DOLNEJ 5! NIE MAM JEDYNIE GORNYCH 7 A TAK TO NIE MAM BRAKOW , JEDNAK BRAK 5 BYLBY DLA MNIE KLOPOTEM,

Gość gość
Odpadła mi dzisiaj prawie cała górna dwójka ㅠ.ㅠ został tylko maly kawałek przy dziąśle. Ząb juz wcześniej byl leczony kanałowi. Powiedzcie mi cz da się jakoś "odtworzyć" tego zęba? I czy będzie to dużo kosztowało

Gość Jagódka32x
Tutaj pomoże tylko protetyka, należy znaleźć odpowiedniego dentystę który oferuje takie usługi. Taki protetyk odtworzy twojego zęba do jak najbardziej zbliżonego do naturalnego kształtu. Proszę o tym poczytać http://donau-expert.pl/uslugi-protetyczne/