Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k o s

Opowieści z Narni

Polecane posty

Gość k o s

w zamierzchłych czasach swego dzieciństwa czytałam Opowieści z Narni, pamiętam że byłam pod dużym wrażeniem. Chcę pójśc teraz na film, ale nie wiem czy mogę wziąć ze sobią pięcioletnią latorośl. Prosze o odpowiedź osoby, które film widziały, czy nadaje się dla takiego dziecka? Dziękuję za normalne komentarze

Wydaje mi sie, ze mozesz isc z dzieckiem, w koncu i dla nich tez niby ten film jest. jest tam wojna co prawda, ale mysle, ze nie bedzie wielkiej traumy psychicznej dla dzieciaka :) A film piekny :) Poza tym, przeciez jedna z glownych bohaterek jest mala dziewczynka

Gość mopmenka
kosciół zaleca ten film dzieciom wiec pewno mozesz chociaz z drugiej strony kosciol zwykle nie ma racji :O

Gość k o s
bardzo dziękuję.:)

Gość jejejje
co za głupie słowo LATOROŚL jakby ze słownika sprzed 50 lat

Gość k o s
Napisłam, że w zamierzchłych czasach byłam dzieckiem, dlatego też zdarza mi się używać archaicznego języka. Potraktuj to jako mój wkład w Twoją naukę historii języka ojczystego :)

Gość kanka
ale masz problemy przeciez to cos w rodzaju baśni

Gość s o k
za to jejejje baldzio współcieśne

Gość k o s
kanka -> mam problem, ponieważ np Władca Pierścieni też jest "czymś w rodzaju baśni" a jednak raczej nie nadaje się dla 5 letniego dziecka.

Gość oleczka123
skoro czytałas "opowiesci z NArni" to wiesz,że nie ma tam nic co może straszyć 5latka :) polecam ksiązka świetna, film również

Gość k o s
dzięki Oleczka. Gdyby zawsze było tak łatwo: jaka książka - taka jej ekranizacja...

Gość Norvidos Perros
k o s - ta piękna riposta, dotycząca języka ojczystego, będzie mi przyświecać cały dzień. Miłego seansu, pozdrawiam :)

Gość oleczka123
Hmmm Czytałam książkę i oglądałam film, co mogę powiedizeć: gdybym to ja miała 5 letnie dziecko na pewno pokazałabym mu ten film. Co prawda niekiedy zdarzają się sceny drastyczne,ale w rezultacie zwycięza dobro, wszytskie rany zostają "zagojone" magicznym eliksirem , wszytsko dobrze się kończy :)

Gość k o s
Piękne ukłony :). Idziemy do kina!