Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mroowa

sposob na paradontoze

Polecane posty

Gość mroowa

czy ktos zna jakis skuteczny sposob,zeby zlagodzic skutki paradontozy?wiem,ze wyleczyc sie z tego nie mozna,ale zeby sie choc troszke poprawilo...uzywam szczoteczki z miekkim wlosiem,plynu przeciw powstawaniu kamienia i masci baikadent przeciw paradontozie...coz wiecej mozna zrobic???

Gość koronabezkitu
da sie wyleczyc. periodontolog oczyszcza miejsca objete paradontoza i jest w stanie odtworzyc dziaslo. jest kilka nowoczesnych metod. poczytaj sobie na ten temat np. tu: http://www.periodent.com.pl/strona.php?12

Gość ania minecka
Przede wszystkim idź do dentysty, a najłatwiej jest zapobiegać, a nie leczyć, tak jak przy każdej chorobie. Tak więc w przyszłości zamiast olewać higienę, odpowiednio o siebie dbajcie. Zapewniam, że wtedy takie problemy nie będą się pojawiały.

Gość yrek z
Sposób na paradontozę jest tylko jeden - profilaktyka. Zapewniam cię, że zęby możesz sobie całkowicie zniszczyć przede wszystkim nie dbając o nie. Paradontoza jest tylko tego efektem. Przecież wystarczy systematycznie myć zęby odpowiednią pastą, np. ajoną i wszystko jest ok. Czemu nie dbacie o profilaktykę?!

Gość Karawaniak
Z paradontozą radzenie sobie wcale nie jest takie trudne. Korzystam od lat z pasty ajona - i jest ok. Odradzam te pasty prosto z reklam, bo one tak naprawdę zupełnie nic nie dają, poza lżejszym portfelem. Sprawdźcie sobie pastę, o której piszę - efekty będą.

Gość koronabezkitu
Ale nie gadaj głupot, że to takie proste - ajona i po sprawie! Przy trudnych przypadkach, kiedy paradontoza jest już zaawansowana tak naprawdę nic nie pomaga! Zęby lęcą ;/

Gość 22takajedna22
Nie, nie wystarczy myć zęby dobrą pastą i po sprawie. Kiedyś też tak myślałam, dopóki w wieku 17 lat dowiedziałam się, że grozi mi paradontoza. Moja dentystka nic mi nie powiedziała, dopiero ortodontka, która założyła mi aparat powiedziała, że mam za wysokie dolne zawieszenie zębów. Przez to moje wargi ocierały się o dziąsła i obsuwały je. Tylko patrzeć jak w wieku 20 paru lat po kolei traciłabym dolne zęby. Zostałam wysłana na zabieg (6 szwów i 200 w kieszeni mniej) i od tej pory faktycznie zauważyłam, że szyjki zębów bardziej zarosły dziąsłami. Więc cóż, profilaktyka to nie wszystko.

Gość Anetii11
a co to był za zabieg, u lekarza stomatologa można się dowiadywać?

Gość 22takajedna22
Dokładnie to było podcięcie wędzidełka przy dolnym zawieszeniu zębów. Jak odchylisz wargę między nią a zębami na środku masz takie małe wędzidełko, którego ja już nie mam. Jeśli po dokładnym obejrzeniu dziąseł stwierdzisz, że są za nisko (niezależnie czy to będą górne czy dolne zęby) to lepiej pójdź do dentysty i zapytaj:)

Gość yrek z
Tak czy siak polecam wizyty u dentysty, a najlepiej wizyty systematyczne. Wtedy da radę wcześnie zauważyć problem i łatwiej jest sobie z nim poradzić. Nic odkrywczego w tym nie ma - takie są fakty.