Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dog in the fog

JAK ZMNIEJSZYĆ PRZETŁUSZCZANIE SIĘ WŁOSÓW???HELP.

Polecane posty

ludzie pomózcie, włosy tłuszczą mi się niemiłosiernie, swędzi mnie aż skóra głowy i nie wiem co z tym zrobić. Stres chyba to potęguje jeszcze... Jaki szampon możecie mi polecić lub cokolwiek innego????

Gość UUUUuuuu
fryzjer ostatnio mi polecil domowy, podobno skuteczny ( jeszcze nie probowalam ) sposob. Otoz, po umyciu i wytarciu wlosow nalezy wtrzec w skore glowy sok z cytryny. Proste.

Gość komunikatywa
Mi fryzjer radzi myć codziennie włosy...to,że bedę prztrzymywała ten syf na głowie to mi nic nie da, bo w ten sposób nie zmniejsze intensywności przetłuszczania się ich. Myję włysy łagodnym szamponem do codziennego mycia ( ma łagodne składniki). Jest on z serii Rene blache: http://www.ceneo.pl/110560#productLevel . nie jest bardzo tani, bo zniszczyłam troche moje kłaczki i musze je zregenerować stosując dobre kosmetyki. Poza tym dowiedziałam się,że końcowe płukanie włosów po myciu powinno odbywac sie za pomocą letniej wody, bo to zamyka pory i włosy tak szybko sie nie przetłuszczą. a do stylizacji uzywam lekkich kosmetyków podnoszacych je u nasady,żeby włosy sprawiałay wrażenie bardziej puszystych. Polecam http://www.ceneo.pl/110533#productLevel .

Ja np. zauważyłam że włosy dużo szybciej się przetłuszczają kiedy zamiast pozwolić im wyschnąć to na szybkiego je suszę suszarką o ciepłym strumieniu powietrza a już szczególnie jak trzymam suszarkę blisko skóry głowy. Niestety rzadko kiedy człowiek ma czas na to aby pozwolić włosom samym wyschnąć.