Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałć

Gulka pod uchem...pomocy!

Polecane posty

Gość ałć

Zauwazylam,ze od jakiegos czasu mam pod uchem taka podskorna gulke. Ona jest zaraz obok rozpoczecia ucha. (nie pod małzowiną,tylko pod uchem,obok rozpoczecia) Jak osotani raztego dotykalam to byklo dosyc male,a teraz jest coraz wieksze i przy dotyku bvardzo boli:( powiedzcie mi co to moze byc i czy powinnam wybrac sie z tym do lekarza?

Gość lekarzem nie jestem ale
wydaje mi sie ze to powiekszenie wiezłów chłonnych.Miałam kiedys cos podobnego i to było właśnie to!! Jedyna rado - do lekarza!! wiezły chłonne to nic powaznego ... o ile jest leczone ... i wyleczone:)

Gość ałć
heh,tylko,ze ja nie za bardzo mam czas,zeby [pojsc do lekarza:( mam teraz mase nauki,bo maturka mnie czeka:( A do czego moze doprowwadzic nieleczenie tego?

Gość lekarzem nie jestem ale
szczerze powiem,ze nie wiem.....bo u siebie starałam sie to jak najpredzej wyleczyc...ale tak sobie mysle...skoro wezeł jest powiekszony i znajduje sie przy uchu to jestem pewna ze nie leczony moze spowodowac komplikacje ze słuchem...ale swoja droga nie przesadzaj ze nie masz czasu....warto poswiecic ten jeden dzien niz potem tygodniami chodzic po lekarzach i aptekach...ale co ci bede mówiła,skoro matura juz nie długo to chyba jestes na tyle dojrzała ze wiesz co robisz

ja mialam to samo, i jak poszlam z tym do lekarza to moja doktor nie byla w stanie powiedziec co to moze byc, bo niby wezly okey... ale cos jednak bylo, wiec podejrzewala ze mogla zebrac sie tam ropa, no i przepisala mi antybiotyk, mialam go brac przez 2 dni i jesli mi to nie zniknie mialam isc do chirurga zeby mi to rozcinal........... na cale szczescie zaczelo mi sie zmniejszac, wiec do chirurga nie poszlam tylko jeszcze przez kilka dni zazywalam antybiotyk i do dnia dzisiejszego jest juz wszystko ok

Gość ałć
lekarzem nie jestem.. : masz racje,nie powinnam tego bagatelizowac. I tak musze isc w najblizszym czasie do lekarza,gdyz mam kamice nerkową i co jakis czas musze chodzic na USG,wiec przy okazji zapytam o tę gulkę.

Gość monina
ja mam coś takiego pod uchem, czerwona kulka i boli przy dotyku. jaką maść stosowaliście na coś takiego ? lekarz powiedział że to nie węzły chłonne tylko nie wiadomo co i przepisał mi maść Detreomycyna. Od środy się smaruję i kulka się nie zmniejsza. Mieliście coś podobnego jak ja ?

Gość kasien
witam szukalam wlasnie domowych sposovbow na bol ucha poniewaz dzis sobota a dopiero w pon moge pojsc do lekarza a strasznie boli mnie ucho i wlasnie kilka godzin temu tez zauwazlam obok ucha tzn za we wklesłej czesc skory obok szyi zaraz malutka gulke boli mnie cale ucho nie moge nawet lekko dotknac ani polozyc sie na jedna strone nie wiem czy dam rade do poniedzialku jak myslsizcie to cos powaznego???? odpowiedźciem i prosze

Gość ale gula
od 2 tygoni obserwuje jak za prawym uchem rosła mi gulka. Na poczatku myślałam że to jakaś krosta, ale nie ma nawet małego czubeczka do wyciśnięcia jest to poprostu taka gulka, ale budzi mój nie pokuj bo to dość dziwne. A może martwie sie na zapas? Jutro idę sie zapisać do lekarza.

Gość budzi stresss
witam!! zauważyłem dziś podobną gulkę u siebie!!!! co Wam lekarze powiedzieli?? to coś poważnego??niestety jestem teraz za granicą i niezbyt mogę skorzystać z porad lekarza

Gość Lenka828
od bardzo dlugiego czasu zauzazylam ze mam jakąs malutką gulke przy kosci szczekowej tak blisko ucha jakoś.....kosc policzkowa po tej stronie wydaje sie wieksza ....i kiedy mam zamknieta buzie to czuje uczucie takeigo naciagniecia albo ucisku a keidy rozmawiam , czy coś w tym stylu to nic nie odczuwam.......objawia sie to co jakis czas a potem sie chowa i moge normalnie miec zamknieta buzie i nie mam tej gulki i nie odczuwam tego bólu .dlatego nie bylam z tym u lekarza , czasem nie mam nawet tej guli tylko czuje te ucuzxcie ciagniecia i ucisku kiedy mam zamknieta buzie....mam to tylko po jedenj stronie.............kiedy dotykam to miejsce wydaje mi sie to powiekszone i naciagneite......a czaem czuje minimalna gulke ....i nie mam żadnego pojecia co to może być .......zaczynam sie martwić.....czy ma ktoś podobny problem ?

Gość Yanky
WItam...mam również tą gulkę po lewej stronie i co najgorsze pamietam że miałem ją od młodości to znaczy od 12-14 roku zycia ale po prawej stronie! od kilku lat zauwazam ze mam ją jakoś raz z jedenej strony raz drugiej nigdy po obu! wątpie żeby to miało coś wspólnego z węzłami chłonnymi Zawsze jest to odczuwalne gdy sie pojawi zaraz po obudzeniu rano. nie chce siać jakiejś paniki ale wątpie żeby to miało coś wspólnego ze zdrowiem

Gość torbiel
Ja mam taką gulkę od paru lat za lewym uchem i jest to torbiel ślinianki przyusznej.

Gość cos...
mam tez takie cos od 3 dni ... tylko ze mie to nie boli...nawet gdy próbuje to dusic , tez nie boli niewiem co to moze byc... pojde do lekaza...

Gość cos...
no i okazalo sie jednak ze to rozyczka...

Gość maryana
Ja mam też podobny problem. Od miesiąca mam gulkę na szyi po lewej stornie, nie boli i jest taka chrzęstna raczej. Myślałąm że to może węzeł chłonny ale od wczoraj źle się czuję, jestem przeziębiona i po drugiej stronie szyi chyba powiększył mi się węzeł więc ta gulka to chyba coś innego, wie ktoś może co to ? ma ok 2cm

Gość Minitiger
Ja chcę to zbadać żeby być pewna. Gdzie mogę się z tym udać ? do lekarza rodzinnego czy do dermatologa ?

Gość Slinkaaaaa
Zrob sobie usg prywatnie jesli chcesz i mozesz, a potem do laryngologa z wynikiem, u mnie to byl guz slinianki przyusznej, wycieli mi i poki co z glowy, ale trzeba kontrolowac.

Gość jsssa
hej ;D moj chlopak ma identyczna kulkę pod uchem i jest to wrzód podskorny ropny cos jak pryszcz ale tego wycisnac sie nie da. nie mozna tego przeziebic ani gniesc,wiec nalepiej nosic szalik i wygrzewac. po pewnym czasie zmaleje albo peknie. Ale niestety za jakis czas sie znow pojawi.;( my z chlopakiem uporamy sie z takimi wrzodami juz od poltorej roku ;(

Gość jestemzdrowaprawieze hah
Jest to czyrak ! Pczytajcie sobie :D

Gość AŁA TO BOLI
hej ja też takie coś mam tylko to jest od razu pod uchem. Gdy się tego dotyka strasznie boli jest to na lewym uchu. Nie wiem czy jest to zapalenie czy świnka a może czyrak lub rak. POMOCY