Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magmad

Lactovaginal podczas brania antybiotyku czy po?

Polecane posty

Witam Was dziewczyny! Mam pytanie takie jak w temacie, dostałam antybiotyk (po raz kolejny tej zimy :-/) i chciałabym się jakoś zabezpieczyć przed tą cholerną grzybicą. Nie wiem jednak czy mam poczekać do wybrania antybiotyku i dopiero zacząć \"kurację\" lactovaginalem, czy mogę stosować go w trakcie.

Gość najlepiej już w trakcie
i potem kilka dni po

Po. Bo to nie jest tani lek, a podczas brania antybiotyku i tak nie bardzo działa. jak tylko skończysz brać antyb.

Gość łooooo mamo
zaraz po skonczeniu antybiotyku!w trakcie to nic nie da i tylko go zmarnujesz...mi tak powiedziala moja pani doktor:)

Dziękuję Wam za odpowiedzi! To prawda, że Lactovaginal nie jest tani, a póki co nie ma tańszego odpowiednika, dlatego szkoda go marnować.

Gość ja brałam lacto
w trakcie stosowania antybiotyku... no i tak nie uchronił mnie przez infekcją :(

Gość łooooo mamo
moze własnie dlatego ze bralas go w czasie stosowania antybiotyku! nie rozumiesz ze on wtedy nie dziala,bo dziala antybiotyk? zaraz bo zaprzestaniu bierze sie lactovainal by odbudowac flore bakteryjna!

Gość ja brałam lacto
ale moja doktor zaleciła stosować lacto w trakcie i po zaprzestaniu... A co zrobić, gdy nie stosując zadnej osłony przeciwgrzybicznej zainfekuje się pochwa w trakcie stosowania antybiotyku?? Ja czy biorę lacto w trakcie antybiotyku, czy nie biorę, mam problemy z infekcjami... Toteż razem z antybiotykiem (np. na anginę, zawsze wyskakuje mi coś po Bactrimie) biorę Clotrimazolum dopochwowo bądź kwas borny i wtedy jest wszystko ok ;)

Gość a wg mnie
najlepiej w trakcie i po, żeby nie poziwlić osłabić flory w pochwie. po to tak na dobrą sprawę to już musztarda po obiedzie, bo jak się grzybica rozwinie, to lactovaginal już nie pomoże. ale oczywiście mówimy o antybiotyku doustnym? bo lactovaginal nie będzie działać jak będzie stosowany razem z lekami dopochowymi.

Gość a wg mnie
i dodam jeszcze, a propos tego, co mówiła czyjas gina, że moja to w ogóle w lactovaginal nie wierzy. jak jej się o niego zapytałam, to mi powiedziała, zebym niepotrzebnie nie wysuszała soboie nim sluzówki.

Gość monikaaaaaaa
Nie jedz cukru,slodyczy,pij jogurty naturalne,bierz oslone przy antybiotykach. To wszystko co mozesz zrobic a potem Laktovaginal i nadal jogurty i zero slodyczy.Oslone na zolasek smialo bierz jeszcze kilka tygodni po antybiotyku.

A co jest najlepsze z tymi osłonami - byłam dziś u lekarza, przepisał mi ten antybiotyk (na zapalenie gardła), więc ja pytam się czy przepisze mi coś osłonowego, on na to, że nie potrzeba, bo ten lek tego nie wymaga. Jednak w ulotce jest napisane jak wół, że lek może wywołać obok innych powikłań zapalenie pochwy, ach tylko się zeźliłam. Szkoda, że faceci czasami (bo ten lekarz był \"facetem\"...) nie cierpią jak kobiety...

Dzięki monikaaaaaaa za radę! Jutro skoro ranek ;-) pobiegnę do apteki i zaopatrzę się w ten probiotyk. Pozdrawiam!

Gość no własnie kiedy
i jaki najlepszy ?

Gość uuuuuppppp

najlepiej po kuracji o ile jest krotkotrwala ale jak bierzesz antybiotyk tak jak ja - 3 miesiace albo i dluzej to i w trakcie trzeba :) i clotrimazolum tez polecam zeby ustrzec sie grzybicy :) pozdrawiam :)

Gość lacidofil najlepszy

Gość agula8
Lactovaginal najlepiej jest brac i w trakcie i po kuracji antybiotykowej. Ja go właśnie tak stosuję zazwyczaj 2 opakowania mi wystarczają.W jednym jest 10 kapsułek, a antybiotyk zazwyczaj bierze sie 7 dni. Może nie wychodzi to super tanio,ale wole "zainwestować" niz się później męczyć...