Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrezygnowana i zrozpaczona

Mam dosc mojej brzydkiej, tradzikowej i tlustej cery!

Polecane posty

Probowalam juz wszystkiego! Czytalam setki topikow na ten temat, leczylam sie dermatologicznie (antybiotyki, kremy, masci) zuzylam miliony "niezawodnych kosmetykow", pilam rozne herbatki oczyszczajace, kropelki homeopatyczne i witaminy, wywaliłam fortune i co?? NIC!!! Nadal mam pelno pryszczy i zaskorników, nadal cera mi sie blyszczy jak halogen, ndal sie przesusza, jest zaczerwieniona i chropowata! Nie mam ochoty spotykac sie juz z kolezankami, bo jak widze ze maja taka ladna cere bez skazy, to chce mi sie wyc! Mam dosc tego, ze ciagle czuje sie od nich gorsza, ciagle czuje sie brzydka. Mam dosc maskowania sie fluidami przed wyjsciem nawet do sklepu, nie mowiac juz o wyjsciu na plaze!!! Mam dosc swojej twarzy!!!

Fajnie ze moge na Was liczyc 😭

Gość Może to Ci pomoże
O widzę, ze jest ten temat tam niżej, wejdź i poczytaj - Urynoterapia

No jakos nie bardzo :( Brzydze sie !!

Tak, tylko ze kampania antytradzikowa ma prawie 8500 wpisów!!! Nie dam rady tego pzeczytać :(

Gość aaaaaa1111111
no sluchaj chcesz sie pozbyc tradziku??? bo chyba najlepiej gdybys znalazla czas i przeczytala!!! w ratach np. tam jest duzo rad-dobrych rad. Ludzie sie wspieraja jak moga. Fajna atmnosfera, chociaz problem niefajny:) Radze wyprobowywac te rady.A nuz cos zadziala.

Gość to czego chcesz do ludzi
???? Po co zawracasz głowę?? pryszczaci walczą z pryszczami i są zajęci- nikt ci nic nie poleci i nie znajdzie złotego środka. A niepryszczaci mają lepsze rzeczy do robienia niż siedzenie na Kafe i rozmyślanie o pryszczach:p

Gość zrezygnowana i zrozpaczona
a jednak! Ci z ladna cera to chamy!!! Nigdy nie zrozumieja tych z pryszczami! Zycze im, zey ich wysyfilo jeszcze bardziej niz nas!

Gość aaaaaa1111111
wiesz co ty chyba masz tradzik poniewaz jest w tobie za duzo agresji.Sprobuj sie wyciszyc:):):)

Gość o właśnie
!!!!!!!!! Może joga? :classic_cool:

Gość Zrezygnowana i zrozpaczonaaaaa

Gość Zrezygnowana i zrozpaczonaaaaa
co jest, kuuurwa?

Nie śmiejcie się! Nie rozumiecie takich osób Ostatnio próbowałam nawet metody dr. Kałci Nakla-te i nic nie pomogło:( Codziennie wieczorem nakładałam na twarz świeżego, jeszcze parującego klocka i oprócz brązowej pościeli i klocka na zębach nie było żadnego rezultatu:( Jesterm już naprawdę zrozpaczona 😭 Dodam jeszcze, że był to klocek z wysoką zawartością rodzyn,wyciśnięty prosto z dupska mojej tchórzofretki :classic_cool:

Gość dobre dobre
:D

Gość hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość tez mialam ten problem
dalej mam ale w o wiele mniejszym stopniu, teraz zostaly mi tylko blizny do wyleczenia na policzkach:( wiem jak sie czujesz, cale wakacje przelatałam z toną fluidu na ryju, wygladalam tak samo zle, jak bez ale przynajmnije nie bylo widac moich przebarwien ktore dobrze ukrywalam, lecze sie jakies 9 miesiecy i jest o niebo lepiej staje sie coraz bardziej pewniejsza siebie, moim marzeniem jest schudnac z 5 kg i pozbyc sie klopotów z cera na zawsze. a jaki jest twoj problem z tradzikiem? gdzie wystepuje? moim zdaniem wizyta u dobrego dermatologa bedzie najlepszym wyjsciem tak jak u mnie;) pozdraiwm cieplutko i badz dobrej mysi, potrzeba ci cierpliwosc i wytrwalosci a takze zrozueminia dla samej siebie;)

Gość tez mialam ten problem
chetnie ci posluze pomocą i dobrym slowem wiem co to znaczy;)

Gość Glenna
smaruj twarz sikami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Gość też miałam ten problem
Przypomniało mi się jeszcze, że dermatolog musi najpierw postawić diagnozę. W moim przypadku wyglądała ona tak, że postawił mi klocka na twarzy. Ponieważ nie strząchnęłam go szybko, wypaliło mi wszystkie syfy. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z technikum gastronomicznego w pcimiu i chłopców z mechanika:) :classic_cool:

Dzięki za radę. Ale do lekarza mam daleko, wolę siedzieć na Kafe i tutaj użalać się nad sobą, pisząc durne topiki jedną ręką, a drugą wyciskając sobie syfa na brodzie. Poproszę moją tchórzofretkę, żeby postawiła mi diagnozę. Ostatnio ma rozwolnienie, bo zjadła mi cały Clerasil:o Ale przynajmniej z diagnozą nie będzie problemu

Gość no i fajnie dziewczyny
:D

Gość Magda 9
Podszywacze działają:D:D U ilu dermatologów już byłaś?? Czasem trzeba długo czekać zanim znajdzie się tego odpowiedniego. Może wybierz się do ginekologa i zacznij brać Diane35 ja w chwili desperacji zaczęłam brać te tabletki i na parenaście miesięcy wyleczyłam trądzik, może Tobie też się uda:P W dodatku Diane35 sprawdziła się w przypadku tłustej cery, twarz nie przetłuszczała się już tak bardzo. Pozdrawiam🌼

Dzięki za słowa otuchy:) Niestety Diane 35 zażywa moja tchórzofretka:o

Zrezygnowana i zrozpaczona - zastrzez sobie hasło! Spróbuj drożdży, obrzydliwe, ale na mnie działają jak nic.Pij drożdże dwa razy dziennie - 1 łyżeczke drożdży zmieszaj z 1/4 bulionu z kury w kostce, bo inaczej chyba nie da sie tego wypic, zalej szklanke do połowy, ale nie wrzątkiem, tylko odczekaj ze 2 minuty. Jeżeli Ci to nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi.

tylko nie diane-35! przeciez mnóstwo dziewczyn skarży sie na nawrót po odstawieniu, poza tym bardzo niszczy wątrobę :-o Zrezygnowana ---> piszesz, że próbowałas już wszystkiego, chyba za dużo tego było i podrażniłaś cerę, wysuszyłaś ją, łojotok jeszcze sie zwiększył a problem nie zniknął...zacznij ją pielegnować jak cerę alergiczną i delikatną, starannie dobieraj kosmetyki, nawilżaj mocno, punktowo na pryszcze np. pasta cynkowa, albo jakas inna która wysusza i dezynfekuje, jak skóra odzyska równowagę idź do kosmetyczki na oczyszczanie (nie musi byż manualne, np. kawitacja) i stopniowo będziesz zauważać poprawę

Drożdże powodują wiatru u mojej tchórzofretki, także spróbuję. Na pewno będzie więcej rodzyn. Jak nie zadziałają na syfy, na pewno będzie coś na kolację :classic_cool:

Gość DERMAKNEL
sluchaj kup sobie masc dermaknel 7zl za 20g, ale jest bardzo wydajna,bez recepty,mi pomogla,sprobuj 7zl nie majatek a moze Ci pomoce,3 tubki i po klopocie u mnie,na razie,pa

Znowu poszłam do lekarza. Już naprawdę nie wiem, co robić, a tutaj wszyscy tylko sie nabijają:( Byłam u lekarza dwa dni temu i powiedział, że jetsem beznadziejnym przypadkiem:( Postawił mi klocka na twarzy, przepisał środki przeczyszczające dla tchórzofretki i kazał spierdalać, bo mu gabinet zasmrodziłam:o

Gość Monicha
bardzo ci wspułczuje i cie rozumiem mam identyczny problem pryszcze od 4 klasy podstawowej :( i też bym chciała sie go pozbyć ale nieumiem jak. wstydze sie nawet w stroju kompielowym wyjść :( sposuje różne kremy toniki ale NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!