Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

s25

siusianie w pieluchy 2,5lat pomozcie

Polecane posty

mam coreczke 2,5 latka siusia w pieluchy niechce siaac na nocnik ani ubikacje bo wpada wtedy w histerie.pomozcie moze macie jakies metody?prosze o pomoc

dziewczynka jest już na tyle duża że powinna szybko załapac o co chodzi, może zraziła sie troche do nocniczka który ma i trzeba by było jakis nowy kupić, w innym kolorze czy o jakimś zabawnym kształcie... pierwsze co bym zrobiła to zdecydowanie zdjęłabym pieluchę w ciągu dnia i zaopatrzyła sie w dużą dozę cirpliwości i sporą ilość rzeczy na przebranie, pozwijałabym dywany i tego typy przygotowania bym poczyniła... potem pytałabym co jakis czas czy chce siku... dziecko szybko złapie kiedy chce siusiać a kiedy nie, nie jest juz takie malutkie... ale musisz też wyczuć, żeby nie przesadzić, nie namawiać za wszelką cenę, jak sie posika w majty, to trudno, nie krzycz, nie złość sie i tej złości dziecku nie pokazuj, powinno to przynieśc skutek, tyle że pierwsze kilka tygodni może być męczące, powodzenia

i tak mi sie jeszcze coś nasunęło w związku z ta histerią na widok nocnika, może na kilka tygodni warto odpuścić, nie namawiać, nie sadzać, niedługo zrobi sie cieplej i wtedy - ciach, koniec z pieluchami - i reszta tak jak pisałam we wcześniejszym poście

czesc laurka.ale mam w domu juz 3 nocniki kazdu inny,mam tez mieciutka deske na ubikacje kolorowa.i jusz ja rozbieralam tydzien chodzila i siusiala w majty byl nawet taki momen ze ja pieluche sciagam a ona w histerie wpadla ze pieluche chce?niemam juz sposobu

ojej no to nie wiem co zrobić w takim razie, u mnie poszło bezboleśnie i w miare szybko, może na kilka tygodni trzeba odpuścić i potem - tak jak sie ciepła wiosna juz zrobi - zdjąć pieluchę choćby nie wiem co się działo, popłacze i przestanie, ale Ty musisz byc konsekwentna, bo ona mogła sobie już ta histerią sposób na Ciebie wypracować, jak raz czy drugi histeria nie zadziała to mała odpuści - ja tez mam w domu rozbójnicę, która już od dawna wie, że dzikim rykiem nic nie wydębi ;)

no ja czasami tez jestem stanowcza ale jak mi sie rozplacze ze sie az zanoi to juz miekne

no kochana to typowe, ona własnie na to liczy - i może to co piszę wydaje sie troche bezwzględne, ale nie możesz na to pozwolić - ja też mam miękkie nogi jak mi córka jakoś strasznie płacze - tul, głaszcz, pocieszaj i całuj, ale nie ustępuj, bo nie wybrniesz z problemu - zobaczysz, przeżyjesz raz taką histerię która mija wcale nie dlatego że jej ustąpisz, to już drugim razem będzie Ci prościej, dzieci w tym wieku są bardzo sprytne :) moje dziecko ma trzy lata, juz prawie rok mamy pieluchy z głowy, ale jak mówiłam udało się na spokojnie, ale w innych kwestiach czasami potrafi terroryzować, a przeciez nie dam jej zapalniczki czy noża do zabawy tylko dlatego że chce i się zanosi płaczem... konsekwencja to podstawa sukcesu, powodzenia

Gość agula32
A może powinnaś spróbować przekonać ją własnym sprytem.Kup nocnik dla lali,niech sadza ja na nocnik ale ty jej nie zmuszaj do tego czynu,może sama postanowi spróbować.Często jej powtarzaj że wszystkie dzieci wołają i siusiają w nocnik lub do muszli,może sama zechce.Zrób to w formie zabawy,zapytaj ewentualnie czy chce to zrobić razem z lalą i która szybciej to zrobi,może da się nabrać.Ciekawa jestem efektu.

Gość gamia
Poczekaj troszkę. Ona sama musi się przemóc i sama z nieprzymuszonej woli usiądzie. Mój synek ma 2 latka i sika już do dużego kibelka rodzinnego , ale to nie stało się od razu. Próbowałam jak mial 1,5 roczku ale nic. to przestałam. I pewnego razu sam sie zdecydoawał. i już tak zostało, ale d nocnika to sikal tylko przez 2 tygodnie, a później chciał tylko tam gdzie my. i teraz już nie ma problemu.

Gość gamia
Zakładaj jej pieluchę tylko na spaceryi na noc . Jak sie kilka razy zesika w majtki to może zmięknie.

Może znasz dziecko w podobnym wieku, które juz korzysta z nocniczka? Mogłoby pokazać twojej córce, ale na zasadzie ciekawostki a nie zawstydzania. U mnie przykład kuzyna zdziałał cuda. Według mnie nie możesz odpuścic, bo później niekoniecznie musi byc lepiej. Zdarzaja sie całkiem duże dzieci, które dalej sikają tylko w pampersy.

Gość agula32
najłatwiej uczyć dziecko korzystać z nocnika w okresie letnim,choć to nie reguła,to zależy od danego dziecka.

Ja kupiłam mojemu synkowi nocnik grający. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Sadzałam go na nocniku i razem czekaliśmy na melodyjkę przeglądając jego ulubione książeczki.