Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yopi_kasiulka

skąd to się bierze?!

Polecane posty

jakoś od prawie miesiąca utrzymuje mi się stan podgorączkowy, ok 37,2- 37,5 C. Nie mam kataru, bolącego gardła, nic mnie nie boli. Po prostu po poludniu/pod wieczor wzrasta mi goraczka, wtedy boli mnie głowa i nic mi się nie chce. Nie wiem od czego to może być! Niedługo mam sesję i nie mogę dopuścić do tego, że nie bede w stanie się uczyć z powodu nie wiadomo skąd się biorącego stanu podgorączkowego:/ Wiecie co to może być ?! albo jakie badania zrobic ?

Gość ciąża reagowałam tak samo

Gość zgadzam sie
taki stan podwyzszonej temp sugeruje ciaze podejrzewasz ja?

Gość lokoweczka
Moze wlasnie ta sesja to twoja choroba:( moze za bardzo sie przejmujesz i w podswadomosci doprowadzasz swoj organizm do takich zachoan:( No niestetty tak jest Albo po prostu masz stan przed grypowy I radze juz sie troszek leczyc Rutinoskorbin cos przeciwko grypie A tak ogolnie To 3mam kciuki na sensji:)

Gość lokoweczka
Hii wiec jestes zdrowa jak ryba Tylko moze sama symulujsz ten stan:)hii nie zartuje Moze rzeczywiscie atakuja ciebie male bakterie grypowe:( moze wsciekle kurczaki:) hiii wiec wygrzewaj sie kochana wygrzewaj:P

Proponuje wizyte u lekarza. Na forum Kafeterii nikt Cię nie zdiagnozuje. Pozdrawiam. Edyta.

moja pani doktór powiedziała, żebym w końcu przestała mierzyć temperaturę i wyszła na spacer ! ;o ale ja się wciaż wieczorami czuję osłabiona ;(

Gość beti30
Ja takie stany podgorączkowe mam od 2 lat i żaden lekarz nie wiedział dlaczego. Straciłam majątek na prywatne wizyty i nic. Sama sobie poszłam do lanboratorium i zrobiłam wymaz z gardła i okazało się że mam grzyba-candida ablicans. Jest to wynikiem brania antybiotyków. Przerażające jest tylko to, że ponoć straszne to jest do wyleczenia.

Gość progesteron
Podwyższoną temperaturę u kobiet powoduje progesteron, zazwyczaj w pierwszych tygodniach ciąży....może spóźnia Ci się okres?? Poza tym wieczorem temperatura ciała wzrasta o ok 0,5 stopnia, dlatego temperaturę powinno sie mierzyć rano przed wstaniem z łóżka, wtedy jest miarodajna....Po prostu odłóż ten termometr, jeśli nie masz żadnych innych objawów, to nic Ci nie jest.

Gość fobia...
dlaczego wy dziewczyny wszystkie objawy przypisujecie ciazy stan podgoraczkowy utrzymujacy sie od miesiaca - ciaza brak okresu - ciaza okres jest - ciaza bol brzucha - ciaza nie na bolu brzucha - ciaza test negatywny - ciaza krostka na nosie - ciaza ginekolog powiedzial ze nie ma ciazy - napewno myli sie - ciaza macie jakas fobie dotyczaca ciazy ze wszystkim ja przypisujecie moze teraz to juz masz na tle psychicznym tez tak mialam przestalam o tym myslec i zrobilam dokladnie tak jak poradzila ci twoja pani doktor... i teraz jest ok

Gość ja mam od paru lat stan
podgorączkowy, w sumie normalną temperature to mam tylko wtedy gdy po chorobie zdrowieje, czyli wtedy gdy organizm jest osłabiony i zazwyczaj inni maja ponizej 36. Piszę ze mam taka temperature od paru lat bo dopiero wtedy to zauwazylam.Byc moze i wczesniej tak bylo. Ogólnie jestem zdrowa, prawie nigdy nie choruje, w ciagu calego roku zlapal mnie jedynie maly katar. Moze tak niektórzy maja? Moja babcia z kolei cale życie ma 35,5, i tez jest zdrowa. Przyjmuje się ze 36,6 ma ok98% zdrowego spoleczenstwa, pozostale procenty pomimo iz są zdrowe mogą miec znacznie odbiegająca temerature od normy. tak jest z kazdym parametrem zdrowia.

Gość
ja miałam tak długo podgorączkowy jak miałam niezdiagnozowaną boreliozę :/