Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syrenka wanienka

Wanna a dłuuuugie kapiele

Polecane posty

Gość syrenka wanienka

juz za tydzien w mojej slicznej nowej lazience stanie nowa, wielka wanna :-) zamierzam nadrobic stracone chwile na prysznicowanie i przesiadywac tam godzinami z ksiazka i kawka/herbatka :D stad kilka pytan: jak przesiadywac w takiej wannie zdrowo? co dodawac do wody, zeby kapiel nie tylko nie zniszcyzla skory, ale wrecz ja poprawila...? jakies olejki, dodatki kapielowe??? co polecacie? bo kompletnie zielona w tych sprawach jestem ;-)

Gość syrenka wanienka
chyba nikt nie zauwazyl mojej wannowej opowiesci i wannowego problemu :-)

Gość przetestowałam jedno i drugie
i powiem tak:wolę prysznic! Przesiadywanie w wannie jest niezbyt zdrowe i korzystne dla urody.Skóra wiotczeje,wysusza się,robi sie cellulit.Prysznic jest szybki,łatwiej mi pod nim robić peeling ciała,serwować sobie naprzemienne prysznice. Ale to jest tylko moje zdanie.Kiedys też kochałam wanne,ale jak zobaczyłam,jak cierpi na tym moje ciałko-pokochałam prysznic!!!

A ja uwielbiam wannę! Jest sposób, żeby nie wysuszyć skóry - dolać do wody olejku, wówczas jak wyjdziesz z wanny osadzi Ci się na skórze i nawet balsamu nie trzeba używać. Ale w takiej sytuacji weź wcześniej prysznic, bo inaczej wraz z olejkiem mydło też się osadzi. Nie ma nic przyjemniejszego niż taka godzinka w wannie. W tym czasie dobrze mieć maseczkę na twarzy, bo rozgrzana skóra łatwiej przyjmuje składniki odżywcze. Pozdrawiam!

ja mam prysznic ... sam chciałem :( ale jak brakuje mi wanienki , gdzie można poczytac ... wypic kawke ... przy najblizszym remoncie wanienka stanie znów na miejscu .... Prysznic jest fajny ... ale tylko fajny ..... mam widac w sobie cos z Syrena :P;)

Gość EWELIA
syrenka JA POLECAM TOBIE KULE DO KĄPIELI NAWILŻAJĄCE, NIESTETY NIE SA DOSTĘPNE U NAS W POLSCE. PRZYSYŁA MI JE KUZYN Z nIEMIEC. kULE SA REWELACJA. jA ZAMAWIAM SOBIE ZAWSZE KARTON I STARCZ AMI NA JAKIS CZAS BO KUMPELE TEZ BIORA. JEŚLI CHCESZ MOGE CI ODSPRZEDAC. JEDNA KOSZTUJA 5 ZŁ A PRZYJEMNOSĆI JAK ZA 100 ZŁ ;))) ZAPACH ZIELONA HERBATA, OPRÓCZ TEGO ŻE PIEKNIE PACHNĄ ŚWIETNIE NAWILŻAJĄ I NATŁUSZCZAJĄ SKÓRE SA BOSKIE !!! NO I RELAKSUJA JAKBYS CHCIAŁA TO MOGE WYSTAWIĆ NA ALLEGRO.

Gość syrenka wanienka
ale ta wanna to tak nie codziennie - tylko w sobotnie wieczory z ukochanym, lub zamotne czytanie ksiazek :-) a na codzien - bedzie ladna kotarka [na razie jest w projekcie, ale to kwestia tygodnia] i panel prysznicowy, wiec na szybko tez mozna... chodzi mi jednak o porady - jak sie kapac, zeby najmniej skora na tym stracila, bo wiadomo - samopoczucie zawsze zyska :-) dudi - jaki to olejek? znasz jakies firmy? gdzie i o co zapytac? po prostu olejek do kapieli?

Gość syrenka wanienka
ewelia - poprosze twojego maila - odezwe sie jak juz lazienka bedzie zrobiona :-) wtedy umowimy sie co do allegro itd :-)

Gość EWELIA
evewelia@o2.pl

🌼🌼🌼 Jest duży wybór, zarówno tych droższych jak i tańszych, w różnych zapachach. Kulki widziałam w Seforze, ale nie używałam. W pierwszej lepszej drogerii zapytaj o olejek - polecam! 🌼🌼🌼

Gość EWELIA
TAk kulki są wszędzie ale takie zwykłe co tylko musują, ale nie mają tych wąłściwosci natłuszcajacych !!! I to nie to samo, w poszukiwaniu tych jedyych przetestowałam nawet te w sephorze

I co? jakie właściwości maja te z Sefory? I ile kosztują?

Gość EWELIA
W sumioe żadna rewelacja zwykłą kulka pachnie ale tylko przy zakupie w wanie juz nie. Rozpuści sie, lekko zabarwi wodę ale ani nie natłuszcza ciała ani nic.

Gość EWELIA
JESZCZE SA TAKIE ZAPACHY paczula, róża, wanilia, melisa, miód, zielona herbata, lawenda, cynamon z pomarańczą, różana z płatkami róży, olejek z drzewa herbacianego, migdały z kwiatami nagietka kule umieszczone w łazience dają piękny zapach. Zapomniałam jeszcze powiedzieć że to sa kosmetyki naturalne, z mydlarni.

Gość dagmarka
takie kule mozna kupic w warszawie w Arkadii w Ziepjiu Fabrica czy jakos tak :), są super, miałąm różaną z płatkami rózu, jest wiele wiele innych ...

Gość EWELIA
SYRENKA WANIENKA PODAJ MEILA COS CI PRZYSLE !!!

Gość powiem
Wam coś innego na temat kąpieli w wannie. Przesiadywanie w wannie pełnej wody może nie tylko negatywnie wpłynąć na skórę. Zwłaszcza jesli korzystacie z kąpieli nie tylko dla relaksu (wchodzisz do wanny już umyta, z czystą skórą) ale po to żeby się umyć. Tak jest w moim przypadku. Cierpię na nawracjące infekcje pochwy, nękają mnie różne zapalenia, powraca grzybica. Moja ginekolog nakazała mi szereg zachowań aby zminimaliwować ryzyko kolejnych infekcji. Muszę do osuszania wiadomych miejsc stosować tylko papierowy ręcznik, do mycia dziecięce mydło, na codzień bawałniane majtki (po domu w miarę możliwośc bez), które też piorę w mydle (nie w proszku i nie w płynie do prania, nawet przeznaczonym do prania niemowlęcych ciuszków) oraz zakaz kąpieli w wannie, ponieważ wraz brudną wodą dostają się do pochwy zanieczyszczenia i mogą być one czynnikiem drażniącym. Niewskazany jest też basen czy jezioro. Stosuję się do tych zaleceń a myje się tyko korzystajac z pryśnica, mimo, ze jest on zamontowany nad wanną (która ma całe 110 cm długości :P). Jeśli chodzi o skuteczność tych wszystkich zabiegów to jest poprawa. Tak więc uważajcie dziewczyny z tymi pachnącymi kąpielami w wannie, zwłaszcza jeśli macie podobne problemy.