Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin wawka

Pytanie do inteligentnych forumowiczek...

Polecane posty

Gość alautka
Temat jest aktualny. W wielu środowiskach - tabu.Należy jak najwięcej ludzi uświadamiać, jeszcze bardziej nagłaśniać, szukać sposobów na dotarcie do najniższych warstw społecznych, gdzie szczególnie łamane są prawa dzieci.Im więcej znawców tematu tym większe możliwości na walkę z patologią.

Gość to głupie ale realne
Nic tak nie przemawia do ludzi jak historia konkretnego przypadku. James Cameron reżyserując Titanica przedstawił historię miłości Jacka i Ross, gdyby tego nie zrobił powstałby kolejny film dokumentalny o "niezatapialnym" statku. Przeczytawszy Twój post ta myśl jako pierwsza nasunęła mi się do głowy. Może zabawiłbyś się w dziennikarza, albo nawet w internecie poszukałbyś osoby, która padła ofiarą pedofilii, takie osoby po latach zazwyczaj się otwierają, i coś co kiedyś było dla nich bardzo przykre teraz pozostaje tylko piekącym wspomnieniem i by ustrzec inne potencjalne ofiary otwarcie mówią o tym co je spotkało. Wiem, że znalezienie osoby, która zgodziłaby się posłużyć jako materiał do badań byłoby czasochłonne, ale nikt nie powiedział, że ta osoba musi istnieć naprawdę. Przecież nie mamy pewności, że kiedyś Jack Dowson zakochał się w panience z wyższych sfer. Rusz wyobraźnią, a na pewno Ci się uda.

Gość ponawiam....do sun_ny
Badania robiłem wsrod rodzicow dzieci,nie jest to kierunek psychologia, ani tez pedagogika, zwiazany z socjologią,a jesli chodzi o prace to owszem moge Ci udostepnic,ale niestety w chwili obecnej nie mam takiej mozliwosci,jesli zechcesz to po niedzieli, musiałabys dac mi jakies namiary, jesli bedzie to nadal aktualne

Gość alautka
To głupie ale realne...też tak myślałam, że najlepiej aby się nie uzewnętrzniać podać iż problem jest nam bliski ze względu na np.sąsiada mojej babci

Gość ciekawy temat

Dzieki wielkie :-) sun_ny@o2.pl Hmmm, tu sie nie da chyba mowic, ze ze wzgledu na bliskosc tematu... Rodzice dzieci-ok ale czy mozesz cos wiecej powiedziec na temat tychze rodzicow badz samych dzieci-jakas grupe reprezentatywna masz pewnie-znasz grupe zagrozona wystepowaniem dewiacji, pracujesz z dana grupa, chcialbys pracowac, chcialbys podniesc stopien swiadomosci rodzicow, chcialbys wniesc cos nowego w edukacje dzieci-jak uniknac zagrozen np, badz rodzicow-jak chronic dziecko itp, itd??

Gość do sun_ny
Temat dotyczy postrzegania tej dewiacji przez rodzicow dzieci 1-3 szkoły podstaw.Pzreprowadziłem ankiete wsrod rodzicow tych dzieci , celem było zweryfikowanie poziomu wiedzy na temat istoty pedofili, pogladow rodzicow na temat tego zjawiska oraz uzyskanie opinii na temat działan jakie nalezałoby przedsiewziac w celu zmniejszenia zagrozen zwiazanych z rozpowszechnianiem sie pedofilii

No to masz odpowiedz :-) Dzieci w klasach 1-3 bardzo rzadko uczone sa zasad kontaktow z obcymi osobami-propagowanie wiedzy wsrod rodzicow nie jest tylko celem ale moze byc tez odpowiedzia na zadane pytanie. Oczekiwania rodzicow wzgledem szkoly i wprowadzanych programow edukacyjnych-dotycza dalszej czesci odpowiedzi. Wiec wiesz juz dlaczego? :-)

powolaj sie w uzasadnieniu na konkretne znane Ci przypadki. Jesli Twoim motywem wyboru takiego a nie innego tematu byla czysta wygoda czy tez przypadek, mozesz wykazac sie konsekwencja mowiac, iz sam byles w dziecinstwie ofiara pedofila, zapewne pomoze Ci to w osiagnieciu celu- obronisz, bo bedziesz tym bardziej wiarygodny. Jesli jednak naprawde temat ten byl przemyslany, jesli jestes uczciwym czlowiekiem, wowczas SAM bez niczyjej pomocy wymysl uzasadnienie :)

Gość do sun_ny
Wiec ostatecznie podsumujmy i zeby to ''miało rece i nogi''jak konkretnie powinna brzmiec odpowiedz na pytanie :Dlaczego wybrałem ten temat?bo juz sie pogubiłem

No wiec rece i nogi-chec propagowania wiedzy wsrod najmlodszych i ich rodzicow-to po pierwsze. \"oraz uzyskanie opinii na temat działan jakie nalezałoby przedsiewziac w celu zmniejszenia zagrozen zwiazanych z rozpowszechnianiem sie pedofilii\"-temat jest bardzo aktualny ale problem malo znany, prawda?? Wiec dlaczego ten temat a nie inny? Bo oprocz aktualnosci tematu, jest to rowniez cos, gdzie jest jeszcze bardzo duzo do zrobienia-zwlaszcza wsrod maluchow.

Gość alautka
Generalnie podsumowałaś to co ja pisałam:)

Gość gość
Witam Bronię się niedługo, i nie wiem jak mogę uzasadnić dlaczego wybrałam taki a nie inny temat pracy licencjackiej..Mój temat brzmi : "Obligatoryjne zawieszenie postępowania administracyjnego", czekam na jakieś podpowiedzi