Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka

Czy farbowanie włosów hennę też im szkodzi?

Polecane posty

Gość farbka

Od jakiegos czasu zaczęłam mieć kłopoty z włosami,wypadają,są osłabione.Próbowałam wielu rzeczy i nic nie pomaga:( Wiem,że może to być między innymi wina mojego wieloletniego farbowania włosów,dlatego postanowiłam dać im trochę odpocząć i przerzucić się na hennę.Widziałam taką z Venity w tubce. Chciałam tylko spytać czy one tez szkodzą włosom,bo nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę :O

Raczej je wzmocni.Na Venitę lepiej uważaj,do niektórych odcieni producent dodaje chemiczne barwniki(f-ma Eld niestety też tak robi):-(Na pewno chna i basma Eld jest bez dodatków ,więc nie zaszkodzi włosom.Jeśli do tej pory farbowałas włosy na blond,lepiej poczekaj aż odrosną-inaczej może wyjść nieciekawy kolor.Zioła najlepiej się sprawdzają na wszelkich odcieniach brązów. Pozdrawiam🌼

Gość farbka
ja mam włosy brązowe,farbowałam je zawsze na takie czerwone odcienie.Teraz marzy mi się jakis delikatny ciepły brąz,może być troszkę rudy.Co proponujesz? :)

Ale wy sie tej henny boicie, nie zaszkodzi tylko pomoże:) Ale rzeczywiscie na farbowanych wlosach to moze byc inny efekt. Chyba tak pisze nawet na opakowaniu, ale ja i tak najpierw farbowalam wlosy farba i poźniej henna i nic mi sie nie stali. Teraz tylko Henna Venita w tubce. Od farby nic gorszego juz nie ma...

Wymieszać basmę i chnę.Może być pół na pół.Jak więcej basmy to odcień ciemniejszy.Ja uzyskuję w ten sposób kolor kasztanowy z czerwonawym refleksem-dla mnie super!:-)